hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 海洋公園正門新總站 + 171R 戰場變陣
開啟左側

海洋公園正門新總站 + 171R 戰場變陣

NC8285 發表於 2010-10-9 00:42 | 顯示全部樓層

原帖由 AD18 於 2010-10-9 00:33 發表

點解唔可以搵班人黎招徠

跟法律又如何 , 咪一樣係有人走鋼線

我無話搵班人黎招徠有問題呀 -,- 係班人既態度有問題囉 . . .

同埋人地走鋼線人地問題囉,只要冇對其他人冇影響咪得囉 . . . 而家佢地既行為係
同班客既安全有關wo . . . 自己死自己事,唔好害埋其他人先得架 . . .

大傻哥 發表於 2010-10-9 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 toyl 於 2010-10-9 00:38 發表
乘客都可以向交通投訴組反映紅巴超速+走禁區問題,等佢哋叫警方開file做嘢!

做返小d無謂野當積陰德啦..下下剩係識投訴又乜又盛..佢地又唔係踩親你條尾...

人地梗係計個數行唔行得過咖啦..完全行唔過就唔會同你行啦...

你估人地唔驚整親人咩..整到人咪又係做唔到生意..佢唔小心過你...

有時有d野就係有競爭先有進步..如果唔係有競爭對手..

班巴士公司邊會有心攪得好..

有第二樣車爭食..先至會有正面影響...

大傻哥 發表於 2010-10-9 00:47 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2010-10-9 00:42 發表

我無話搵班人黎招徠有問題呀 -,- 係班人既態度有問題囉 . . .

有d野呢..事不關己..不用勞心o既...

班人又唔係恐嚇又盛..都係正正常常拉客姐...

好似早年261開果時..班綠van朋友用恐嚇形式叫人搭44..

果時班人種拉客手法就真係好有問題喇...
NC8285 發表於 2010-10-9 00:55 | 顯示全部樓層

原帖由 大傻哥 於 2010-10-9 00:44 發表

做返小d無謂野當積陰德啦..下下剩係識投訴又乜又盛..佢地又唔係踩親你條尾...

人地梗係計個數行唔行得過咖啦..完全行唔過就唔會同你行啦...

你估人地唔驚整親人咩..整到人咪又係做唔到生意..佢唔小心過你...

...

咁叫無謂 -,- 唔投訴就叫積陰德 . . . 而家班友係知法犯法wo,
向警方投訴都唔得 = = 超速走禁區呢d唔小野架wo,又唔係
無道理既投訴 . . . 同埋咁超速叫小心 -,- 咩道理呀 . . .
大傻哥 發表於 2010-10-9 00:56 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2010-10-9 00:42 發表

同埋人地走鋼線人地問題囉,只要冇對其他人冇影響咪得囉 . . . 而家佢地既行為係
同班客既安全有關wo . . . 自己死自己事,唔好害埋其他人先得架 . . . ...

如果講到咁變態..咁唔正常..而家日日就死好多人啦...

有時渣幾正常又好..快都好..好多野都會有意外...

就算巴士開得好慢..或者飛機咁安全o既交通工具有時都會整死人咖啦..

係睇下果d人好唔好彩..食唔食到應咖姐..

有d野係整定..要係死o既..你點都避唔到...

紅van優點..行車時間較小..16個人就坐爆..唔洗站站停..

巴士優點..站站停可以上..多位坐..慢慢尼所謂o既安全...

總之果句啦..各有各喜好..各有各選擇..

鐘意搭邊樣o既人就搭邊樣..無話邊樣好晒
AD18 發表於 2010-10-9 01:06 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2010-10-9 00:55 發表

咁叫無謂 -,- 唔投訴就叫積陰德 . . . 而家班友係知法犯法wo,
向警方投訴都唔得 = = 超速走禁區呢d唔小野架wo,又唔係
無道理既投訴 . . . 同埋咁超速叫小心 -,- 咩道理呀 . . . ...

嘩如果好似你咁講既話 , 咁交警應該有唔少投訴要處理
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
NC8285 發表於 2010-10-9 01:06 | 顯示全部樓層

原帖由 大傻哥 於 2010-10-9 00:47 發表

有d野呢..事不關己..不用勞心o既...

班人又唔係恐嚇又盛..都係正正常常拉客姐...

好似早年261開果時..班綠van朋友用恐嚇形式叫人搭44..

果時班人種拉客手法就真係好有問題喇... ...

唔通真係要用到恐嚇先叫有問題咩!?我覺得播埋音樂,搵埋潮男潮女
都有問題啦 = = 好好地宣傳洗咩播音樂呀!?播宣傳片就話姐 . . . 咁樣
人地都會覺得你煩啦 . . . 同埋搵人宣傳搵潮男潮女黎 = = 咩意思呀!?
係真係宣傳呀,係到搵d正經,個表面正d既黎啦 . . . 染晒金毛咁 = =
人地既印象對你都唔荒好呀 = =

我唔係想勞心呀 . . . 係我自己睇唔過班友既行為囉 = =
NC8285 發表於 2010-10-9 01:12 | 顯示全部樓層
原帖由 AD18 於 2010-10-9 01:06 發表

嘩如果好似你咁講既話 , 咁交警應該有唔少投訴要處理

多投訴要處理有咩問題呀!? 咁班人係有犯法呀,咁就應該
要處理架啦 . . . 唔通多投訴就可以唔理佢地,等佢地消遙法外!? . . .
AD18 發表於 2010-10-9 01:23 | 顯示全部樓層
原帖由 NC8285 於 2010-10-9 01:06 發表

唔通真係要用到恐嚇先叫有問題咩!?我覺得播埋音樂,搵埋潮男潮女
都有問題啦 = = 好好地宣傳洗咩播音樂呀!?播宣傳片就話姐 . . . 咁樣
人地都會覺得你煩啦 . . . 同埋搵人宣傳搵潮男潮女黎 = = 咩意思呀!?
係真係宣 ...

你覺得係煩 =/= 人地覺得係煩

如果你係覺得有問題既話歡迎你去現場向警察投訴
但能唔能夠保證到閣下自己既安全就另計
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
2500 發表於 2010-10-9 02:07 | 顯示全部樓層

原帖由 NC8285 於 9/10/2010 01:12 發表

多投訴要處理有咩問題呀!? 咁班人係有犯法呀,咁就應該
要處理架啦 . . . 唔通多投訴就可以唔理佢地,等佢地消遙法外!? . . .

警方只係負責起訴
一個人有無犯法係由法庭既法官決定
法官大人
甘想問班人犯左乜法 ?