hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 1:120 巴士模型珍藏 (舊既唔去, 新既唔黎) ...
開啟左側

1:120 巴士模型珍藏 (舊既唔去, 新既唔黎)

樓主| 板田 發表於 2010-11-23 09:58 | 顯示全部樓層

上個星期黑到痺, 電腦中完個NOD之後中埋過青蛙毒, 攪到成個人傻下傻下, 連坐279X去上水途中竟然係大欖轉車站衝落車, 落車後先驚醒再等10分鐘坐另一架279X去上水. 既然黑氣未除, 所以星期六晚上左總修中心叫牛哥幫我噴架黑車黎襯返自己

隨左以上架黑雞之外, 仲有一架DMS維修完都一齊返廠

連之前忍唔住手入廠既CORGI來一個大合照先

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
smal + 1 青蛙青蛙跳~~!!!

查看全部評分

smal 發表於 2010-11-23 10:20 | 顯示全部樓層
見阿板田兄你咁黑仔,我都唔敢約你去遊車河, 真係驚輕則擺街,重則炒艇~ 哈哈哈哈哈哈

回下你等你唔咁黑仔啦
老二做PR, GER 走晒, Inevitable
 樓主| 板田 發表於 2010-11-23 10:37 | 顯示全部樓層
原帖由 smal 於 2010-11-23 10:20 發表
見阿板田兄你咁黑仔,我都唔敢約你去遊車河, 真係驚輕則擺街,重則炒艇~ 哈哈哈哈哈哈

回下你等你唔咁黑仔啦

我邊有你甘風騷, 前幾晚聽聞又話架車唔擺街, 尋晚又話約左人FOC食卡樂B蝦條, 巴閉啦
由於黑氣未除, 尋晚卒之將架黑車上埋NUMBER, 由於NUMBER 未到76 (襯唔到自己), 所以只係上到74..

PS. 最幸福都係K廠同將廠, 兩個廠長成日衝出馬路趕熱狗做巴敗之餘, 又多相好一齊上堂陪訓

cmkmichael 發表於 2010-11-23 13:35 | 顯示全部樓層

可以整番個自殺Banner喎...
各位好!請列隊歡迎.....
 樓主| 板田 發表於 2010-11-23 14:10 | 顯示全部樓層
原帖由 cmkmichael 於 2010-11-23 13:35 發表

正有此意, 不過要找返條banner再format 條水貼

送多一張相比將廠先

唔知點解佢樓上個廠淨係擺車, 無上無落既唔通d車要搵野 吊 上去

smal 發表於 2010-11-26 17:40 | 顯示全部樓層
原帖由 cmkmichael 於 2010-11-23 13:35 發表

阿板田兄呢期中意青蛙,整個 KEROPI BANNER 啱晒佢~~
老二做PR, GER 走晒, Inevitable
cmkmichael 發表於 2010-11-26 23:19 | 顯示全部樓層

軍曹會潮D...

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
smal + 5 good~~!!! hahaha

查看全部評分

各位好!請列隊歡迎.....
 樓主| 板田 發表於 2010-12-1 22:48 | 顯示全部樓層
原帖由 smal 於 2010-11-26 17:40 發表

阿板田兄呢期中意青蛙,整個 KEROPI BANNER 啱晒佢~~

你係米衰呢 ? 咒我咒到自己染左禽流感
食少d 海南雞飯啦
為免鎖post, 又貼下U 廠先, 順便比D雞車陣染左禽流感既將廠睇下先;P;P
P.S. 哎呀..影左本PENTHOUSE出黎

Cowcheng 發表於 2010-12-2 13:36 | 顯示全部樓層
一早叫你唔好係屋企飼養咁多家禽架啦.....
到時d病毒基因突變你實冇得走雞:lol :lol :lol
admin43 發表於 2010-12-2 18:34 | 顯示全部樓層

由於本主題的討論價值甚高, 現將本文置頂
及加入成為精華文章

請各站友繼續踴躍討論 !

admin43
[ 站務文章 ]