hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 1:120 巴士模型珍藏 (舊既唔去, 新既唔黎) ...
開啟左側

1:120 巴士模型珍藏 (舊既唔去, 新既唔黎)

樓主| 板田 發表於 2011-2-12 01:32 | 顯示全部樓層

上星期食完個又熟又黑既肥牛肉, 攪到心情極度低落, 晚晚發惡夢兼作嘔, 慘~~慘~~慘

前幾日係L廠過來U廠既3 8 雞, 當初仲以為係38婦女節過廠, 估唔到L廠廠長等唔切

已經有9架, 仲有1, 2, 10係將廠到

P.S. 將廠廠長 : 我上次用淨兩個, 下次過廠比你
 樓主| 板田 發表於 2011-2-19 01:54 | 顯示全部樓層
U廠雞車77, 78 終於出廠

P.S. 下次如果去飲茶, 一定要搵下K廠廠長, 因為佢同D知客真係好熟
 樓主| 板田 發表於 2011-2-26 01:21 | 顯示全部樓層
呢排食左好野 貼3架playart RM 賀一賀先
 樓主| 板田 發表於 2011-3-2 14:17 | 顯示全部樓層

睇返以下舊文, 將廠話含淚賣家產

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=272714&extra=page%3D1&page=115
仲貼左以下一架雞出黎

點知前幾日想找下將廠出來短聚, 順便傾下轉廠既事, 點知呢位9叔竟然同我講去左九龍塘尋找理想..
下..九龍塘尋找理想, 唔係係地市大學咩, 雖知道9叔個人隨左有理想之外, 又特別鍾情呢個異國風情, 再襯托聖地牙哥音樂既地方.
所以9叔擁有如此的高尚生活情操, 不得不 凸 起一隻手指公大讚好野. 唔怪得將廠為左佢既理想而忙足成個星期啦.

辛娘子 發表於 2011-3-8 00:36 | 顯示全部樓層

Playart
 樓主| 板田 發表於 2011-3-14 19:16 | 顯示全部樓層
前幾日同K廠廠長, L廠廠長去主場食晚飯, 點知主場事頭婆講左一件好令人既事情, 就係有位人兄真不該~~11:45仲叫人比份早餐佢食 , 大家知唔知邊個 ??  下次先問估..新返U廠既雞車, 原本係黑籠星星轆, 不過同副U換左車, 一樣都係甘新淨

係EBAY 67磅一架雞車連盒, 我呢架(其中一架,仲有一架入左廠大修)都係大約50蚊港紙咋, 依家D人真係富貴 搶貴哂D價錢
 樓主| 板田 發表於 2011-3-21 19:28 | 顯示全部樓層

前日又有車又總修返廠呢架雞又係bid返黎, 不過甩皮甩骨, 卒之要重新噴油再整返個泵把

另一架係丹拿74, 係辛娘子兄賣比我既其中一架紅色, 今次上返一隻cream色, 因為呢個顏色係無superfast轆, 依家仲等緊架綠色出廠, 儲返一套

p.s. 以上兩架車鳴謝牛哥幫忙
 樓主| 板田 發表於 2011-3-28 00:44 | 顯示全部樓層
明天要出trip, 慘..慘...慘..成個禮拜無得頭頂腳踢

一架已改好轆既DMS...

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
smal + 1 頭頂腳踢~~!!

查看全部評分

樓主| 板田 發表於 2011-4-5 02:20 | 顯示全部樓層
呢個星期又繼續出trip, 繼續無得頭頂腳踢有無好心人幫我搵以下呢架titan呀..?

樓主| 板田 發表於 2011-4-16 01:11 | 顯示全部樓層

爆廠呀..爆廠呀....睇怕我都要繼K廠後塵, 含淚賣家產

繼續網上自讀