hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 原來做巴士迷會畀人笑
開啟左側

原來做巴士迷會畀人笑

FA3436 發表於 2010-11-26 18:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

話說我今日放學去人屋企做project ,做完project之後就落去佢屋企個巴士總站度影部FW614,影影下無啦啦畀成班中學生圍觀,有一個學生就以幾不禮貌嘅語氣問我做緊乜,我就話影緊巴士,點知佢無啦啦係度笑,
仲係我耳邊大聲問侯我"on_",我有少少嬲,我影巴士又冇傷害你,你為乜寸我? 我控制住我嘅心情,扮聽唔到繼續影,佢就話我真係on on,到架FV614出站嗰時,佢仲摭住我個鏡頭唔俾我影,仲我大声咁四周圍大叫",呢度有個巴膠呀!"我當時真係好想动粗,但自己嗰時着住校服,唯有忍! 結果部FV614走咗,搞到我要跑咗成條街去影佢,之後佢地仲行埋呢,話我係白痴仔,儍仔,宜家o冧起都幾激氣。

激氣唔只係佢當我係白痴仔,而係佢認為巴士迷就係白痴仔呢個point先令到我火滾,巴士迷唔係人咩,巴士迷都有尊嚴架!!!
我影相又冇影到你,又唔係走出馬路影,做乜話巴士迷係白痴或者認為所有巴士迷都係巴膠,搞到我都有D心灰意冷,
唔想再做巴士迷

最後,附送一張追咗成條街又炒炒地嘅FV614畀大家

不喜勿插

評分

參與人數 4aPower +8 收起 理由
AVW28 + 1 同情你的遭遇。
FS7880 + 3 有同感
conan9010 + 2 唔好咁傷心
EJ3115 + 2 有同感

查看全部評分

LV1012 發表於 2010-11-26 18:31 | 顯示全部樓層
你依家先知啊?_?
世上所有的鞋都被你擦破了
JX6690 發表於 2010-11-26 18:34 | 顯示全部樓層
原帖由 LV1012 於 2010-11-26 18:31 發表
你依家先知啊?_?

咁你真係唔好做巴士迷la,咩巴士迷要俾人笑咩,每個人有自己既興趣,關佢地咩事姐

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
happykeroro + 1 有道理

查看全部評分

cy211 發表於 2010-11-26 18:39 | 顯示全部樓層

著校服
咪當聽唔到囉 ..
當佢冇到 .. 咩反應都唔俾佢
正一當佢透明 (:

冇著校服
..
-
LV1012 發表於 2010-11-26 18:42 | 顯示全部樓層
原帖由 JX6690 於 2010-11-26 18:34 發表

咁你真係唔好做巴士迷la,咩巴士迷要俾人笑咩,每個人有自己既興趣,關佢地咩事姐

巴士迷行為怪異就係人都知
引來別人笑都係無可厚非

巴迷們唯一可以做的遮掩自己o既怪異行為......

做運動,集郵,旅行呢d都係興趣......又唔見人地俾人笑

世上所有的鞋都被你擦破了
Snoopy@FB8617 發表於 2010-11-26 18:44 | 顯示全部樓層
咪由佢講lo
其實應該第一句都費事應佢
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
AL_71 發表於 2010-11-26 18:44 | 顯示全部樓層

原帖由 JX6690 於 2010-11-26 18:34 發表

有時興趣呢d野都要顧下形像ga (表面上)
但現實的社會中,人的興趣可以睇得出係咩類型既人
HW354-EH9697 發表於 2010-11-26 18:55 | 顯示全部樓層
好簡單啫....你用部相機影佢地....佢地多數會避開鏡頭而離開....
之前我都試過....一用部相機對住佢....積刻無哂聲出..
再唔係咪真係影低佢地lol...send 去佢地學校等間學校做野lol..
SLF Dart 10.7m HW354 SFD322AR1WGW12374
JT4686 發表於 2010-11-26 18:56 | 顯示全部樓層
而家天口凍,樓主無帶風褸出去咩?
著左風褸,之後你咪....:

如果對方有著校服既,影底佢,send去學校話佢地影響校譽,公眾地方行為不檢囉,哩D中學生一定淆晒底咁走
我對住一個成人都係咁做,最後佢都死死氣話我痴_線就走左去

仲有呢,影2E去黃棣珊紀念中學影,一定快靚正,最少見唔到哩D人阻你影相

JX6690 發表於 2010-11-26 19:03 | 顯示全部樓層

原帖由 LV1012 於 2010-11-26 18:42 發表

巴士迷行為怪異就係人都知
引來別人笑都係無可厚非

巴迷們唯一可以做的遮掩自己o既怪異行為......

做運動,集郵,旅行呢d都係興趣......又唔見人地俾人笑 ...

有幾怪異?有d人行出鍾意影相唔通都係怪異?其實影巴士真係無問題ga wo