hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 今日第一次比人抄牌....
開啟左側

今日第一次比人抄牌....

kkkwok 發表於 2006-1-17 21:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今日渣住部車去長沙灣
o係大南西街左轉出長沙灣道
之後2隻好似等候o左好耐既鐵馬就出黎了...
咁就450,佢話告我不依交通標誌喎
(想問問平時係咪好多人好似我咁轉o左左呢?
因為咁岩得咁橋..轉完佢就出黎)

呆o左~....又唔熟路...下次都要小心o的先

想問問想查自己衰咩點睇,
張票就係寫話罪行編號026
點樣可以睇詳細內容呢?
係咪扣分佢會寫底埋扣分嫁?

你地有無呢o的轉錯彎既經驗呢?
可唔可以分享下?;)
Dolphin 發表於 2006-1-17 22:14 | 顯示全部樓層
那段大南西街係單程路.你應該係錯在反方向行車,轉入了不淮駛入既路口,
果道一向好多車,反方向分分鐘迎頭相撞的...

下次小心!

樓主| kkkwok 發表於 2006-1-17 22:20 | 顯示全部樓層
原帖由 Dolphin 於 2006-1-17 22:14 發表
那段大南西街係單程路.你應該係錯在反方向行車,轉入了不淮駛入既路口,
果道一向好多車,反方向分分鐘迎頭相撞的...

下次小心!

不是呢...我係轉左出長沙灣道,
o係長沙灣道比人捉的
CZ_6686 發表於 2006-1-17 22:24 | 顯示全部樓層

屯門市廣場好多人搏大霧轉右經巴士總站出番鄉事會路,所以好多時都有差佬坐係度恭候大駕
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
 樓主| kkkwok 發表於 2006-1-17 22:28 | 顯示全部樓層
原帖由 CZ_6686 於 2006-1-17 22:24 發表
屯門市廣場好多人搏大霧轉右經巴士總站出番鄉事會路,所以好多時都有差佬坐係度恭候大駕

佢告我不依交通標誌應該唔使扣分嫁嘛?
Dolphin 發表於 2006-1-17 22:29 | 顯示全部樓層
原帖由 kkkwok 於 2006-1-17 22:20 發表

不是呢...我係轉左出長沙灣道,
o係長沙灣道比人捉的

Sorry, 之前誤會了你的意思.
估計你應該係在長沙灣廣場旁的一段大南西街,那是只可直行或右轉至長沙灣道東行.
你轉彎時長沙灣道的行人過路燈應該仲係綠公仔的~
CZ_6686 發表於 2006-1-17 22:32 | 顯示全部樓層

原帖由 kkkwok 於 2006-1-17 10:28 PM 發表

佢告我不依交通標誌應該唔使扣分嫁嘛?

佢有無話要扣你分?
應該就唔駛
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
 樓主| kkkwok 發表於 2006-1-17 23:16 | 顯示全部樓層
原帖由 Dolphin 於 2006-1-17 22:29 發表

Sorry, 之前誤會了你的意思.
估計你應該係在長沙灣廣場旁的一段大南西街,那是只可直行或右轉至長沙灣道東行.
你轉彎時長沙灣道的行人過路燈應該仲係綠公仔的~

咁岩我同我個fd見都係紅色的...所以更加覺得自己無行錯~
個o下先死~~
 樓主| kkkwok 發表於 2006-1-17 23:17 | 顯示全部樓層
原帖由 CZ_6686 於 2006-1-17 22:32 發表

佢有無話要扣你分?
應該就唔駛

我問佢扣唔扣佢話唔扣
但係告票都無詳細列明..所以想confirm一下
s3n370 發表於 2006-1-18 00:35 | 顯示全部樓層

原帖由 kkkwok 於 2006-1-17 23:16 發表

咁岩我同我個fd見都係紅色的...所以更加覺得自己無行錯~
個o下先死~~

行人過路燈無咁快轉架...睇地面的箭咀做人啦。

小弟試過見到紅綠燈由黃轉佐做紅,就心急衝佐出馬路。
就係果幾秒鐘,就唔見佐320大元...

本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路