hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) 巨龍船務送虎迎兔第一炮、第二炮
開啟左側

巨龍船務送虎迎兔第一炮、第二炮

106116_1023 發表於 2011-1-20 20:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://www.macaodragon.com/website/faresortickets.aspx
送虎迎兔第一炮
2月1日至2月13日之來回套票票價(每套)
星期一至五:
實惠客位:$168
標準客位:$248

星期六、日及假期:
實惠客位:$238
標準客位:$278

2月14日至2月28日之來回套票票價(每套)
星期一至五:
實惠客位:$158
標準客位:$178

星期六、日及假期:
實惠客位:$188
標準客位:$208

送虎迎兔第二炮
貴賓房(4座位)票價

星期一至五:
香港往澳門:$536
澳門往香港:$568

星期六、日及假期:
香港往澳門:$584
澳門往香港:$616

貴賓房(8座位)票價

星期一至五:
香港往澳門:$1072
澳門往香港:$1136

星期六、日及假期:
香港往澳門:$1168
澳門往香港:$1232
*不提供免費飲品及食物

巨龍既第一個新春,
就已經推出新春優惠
不過係咪真正既優惠就見仁見智啦

至於貴賓房半價,
如果唔介意回程時間限制
真係抵左既...
砌夠4/8人一齊坐,平均每人單程收標準價
多點空間,不過就不提供免費飲品及食物
Chelsea FC
Ken_Dy 發表於 2011-1-20 21:24 | 顯示全部樓層
原帖由 106116_1023 於 2011-1-20 20:49 發表
http://www.macaodragon.com/website/faresortickets.aspx
送虎迎兔第一炮

送虎迎兔第二炮

巨龍既第一個新春,
就已經推出新春優惠
不過係咪真正既優惠就見仁見智啦

至於貴賓房半價,
如果唔介意回程時間限制
真係抵 ...

一路睇住佢起價, 離哂譜~
一開始, 平日88, 假日128
而家平日128, 假日168
2月1-13
平日168, 假日238
2月14-28
平日158, 假日188

唔聲唔聲不斷咁加,
再加落去d人遲早走返去噴射, 金光, 新渡輪...
呢隻野得個定字, 又慢15 mins, 又停北安果邊...

仲有, 有張新濠會都無乜用
peak season係一定無得upgrade

barca_399 發表於 2011-1-20 21:31 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

呢D係船公司額外推出的優惠...
佢改變優惠你都奈佢唔何....
再者.....佢而家個套價除番開仍然有吸引力

樓主| 106116_1023 發表於 2011-1-20 21:53 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

新年係搶錢架啦..冇計
過埋2月28就會回番$128(估,因為我唔係巨龍,希望會回啦)

Chelsea FC
2A_DL13 發表於 2011-1-20 22:25 | 顯示全部樓層
原帖由 Ken_Dy 於 2011-1-20 21:24 發表

一路睇住佢起價, 離哂譜~
一開始, 平日88, 假日128
而家平日128, 假日168

平日加價加到$128?
Your global lifestyle partner..
wilson1129 發表於 2011-1-20 22:37 | 顯示全部樓層

回復 5# 的帖子

以加 Feb 1 - 13 係 168 平日來回,,,,, Feb 14-28 係 158 平日來回.... 假日就 FEB 1-13 來回 238,,,, FEB 14-28 來回 188...
 樓主| 106116_1023 發表於 2011-1-20 23:37 | 顯示全部樓層

原帖由 2A_DL13 於 2011-1-20 22:25 發表
平日加價加到$128?

自從暑假$88來回之後就$128平日來回同$168假日來回

原帖由 Ken_Dy 於 2011-1-20 21:24 發表
仲有, 有張新濠會都無乜用
peak season係一定無得upgrade

對呀,新濠會有時無得upgrade
另一面宜家金沙會都要一日28分先有飛
mgm就300分

Chelsea FC
Ken_Dy 發表於 2011-1-21 08:53 | 顯示全部樓層
原帖由 106116_1023 於 2011-1-20 21:53 發表
新年係搶錢架啦..冇計
過埋2月28就會回番$128

你從何得知過埋2月28就會回番$128?

我只怕有加無減, 三月或以後都係平日$158, 假日$188
 樓主| 106116_1023 發表於 2011-1-21 11:13 | 顯示全部樓層

回復 8# 的帖子

我估姐,有加無減我都怕啦
因為佢寫得呢次新春優惠日期至2月28日...
Chelsea FC
wilson1129 發表於 2011-1-21 11:36 | 顯示全部樓層

原帖由 106116_1023 於 2011-1-21 11:13 發表
我估姐,有加無減我都怕啦
因為佢寫得呢次新春優惠日期至2月28日...

到 2 月28號 晤代表會降返價....