hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 《香港巴士年鑑 2011》出版消息
開啟左側

《香港巴士年鑑 2011》出版消息

n281 發表於 2011-1-29 08:24 | 顯示全部樓層

原帖由 D21 於 2011-1-26 23:31 發表

因為今年8月1日係澳門新巴士專營權開始,新專營權中有不少車齡超過10年或以上的車需要退役,他們好多都係行到7月尾便要退役 .真係要買番本睇下先得.睇番巴士年鑑真係知道好多巴士的知識. ...

我睇過今年「年鑑」及「回顧」既SAMPLE

在兩書有關 澳門巴士 一文
「年鑑」由陳SIR撰文
「回顧」由近年出版「港澳台飛機年鑑」既澳門巴士迷撰文
有維澳蓮運既官方圖片
佢將會推出有關 澳門巴士 既書

其他同類文章
各有參長之處

93A_S3_6:30am 發表於 2011-1-29 20:42 | 顯示全部樓層
反而想知本野有無d獨家少少ge渠道

好似陳sir同ADL都幾熟,
關於Enviro400的始未會唔會較詳盡呢?

另外,有無主題係講利蘭?
獨愛☆OLYMPIANS~powered by~CUMMINS
LF5502 發表於 2011-1-29 22:18 | 顯示全部樓層
呢篇竟然唔係陳 sir 寫

而且仲要係好一般

原帖由 93A_S3_6:30am 於 2011-1-29 20:42 發表

cktse 發表於 2011-1-30 14:15 | 顯示全部樓層

原帖由 93A_S3_6:30am 於 2011-1-29 08:42 PM 發表

獨家野相信係一張張設計圖紙...
媽屐停
ctb234 發表於 2011-1-30 15:11 | 顯示全部樓層
講起本香港巴士年鑑 2011就火都黎!
星期二問80_本年鑑幾時有?
職員話過兩日大約星期尾到會返貨.
到星期五去問,職員話未返貨.
咁都算啦!當自己心急!
到星期六連80_網頁都話現已發售.
去到問有無香港巴士年鑑 2011賣?
職員答未返貨.
咁你就唔好係網頁話現已發售啦!
買本書都頻頻僕僕!

nwfb1601 發表於 2011-1-30 20:43 | 顯示全部樓層
原帖由 ctb234 於 2011-1-30 15:11 發表

講起本香港巴士年鑑 2011就火都黎!
星期二問80_本年鑑幾時有?
職員話過兩日大約星期尾到會返貨.
到星期五去問,職員話未返貨.
咁都算啦!當自己心急!
到星期六連80_網頁都話現已發售.
去到問有無香港巴士年鑑 2011賣?
...

想問0下你係邊間「八十0岩」度問。

因為星期五lunch 0個陣,我0係上環0個間已
經見到有新年鑑擺係度買,之後一放工就即
刻買0左佢。
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
ctb234 發表於 2011-1-30 23:59 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1601 於 2011-1-30 20:43 發表

想問0下你係邊間「八十0岩」度問。

因為星期五lunch 0個陣,我0係上環0個間已
經見到有新年鑑擺係度買,之後一放工就即
刻買0左佢。 http://img.photobucket.com ...

我都系星期五係上環見到.
諗住太子都應該有,話晒都係旗艦店.
點之去到問話未返貨,咁都算喇!
星期六連網頁都寫住"現已發售".
去到問都係話未返貨.
咁就唔好係網頁寫"現已發售"啦!
我覺得我好似傻仔咁俾人玩!
n281 發表於 2011-1-31 00:04 | 顯示全部樓層
原帖由 ctb234 於 2011-1-30 23:59 發表

我都系星期五係上環見到.
諗住太子都應該有,話晒都係旗艦店.
點之去到問話未返貨,咁都算喇!
星期六連網頁都寫住"現已發售".
去到問都係話未返貨.
咁就唔好係網頁寫"現已發售"啦!
我覺得我好似傻仔咁俾人玩! ...

維園年宵今日及明日仲有一定存貨
應該仲有得賣
數量有限

ctb234 發表於 2011-1-31 08:57 | 顯示全部樓層
原帖由 n281 於 2011-1-31 00:04 發表

維園年宵今日及明日仲有一定存貨
應該仲有得賣
數量有限

其實維園我都有諗過.
年鑑2010,2011同回顧,三本加埋都係550元,真係好抵!
但係時間上唔容許我去維園買呢.
n281 發表於 2011-1-31 19:00 | 顯示全部樓層

原帖由 ctb234 於 2011-1-31 08:57 發表

其實維園我都有諗過.
年鑑2010,2011同回顧,三本加埋都係550元,真係好抵!
但係時間上唔容許我去維園買呢.

要買快手
年三十可能會無貨