hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (M) Minibus 小巴討論區 小型巴士綜合討論 (M1) 由2月14日和2月15日凌晨起,新界綠小112M和通宵線112S投 ...
開啟左側

由2月14日和2月15日凌晨起,新界綠小112M和通宵線112S投入服務

FBI2 發表於 2011-2-5 09:17 | 顯示全部樓層

原帖由 LN9267 於 2011-2-3 11:21 發表
由2月14日和2月15日凌晨起,新界綠小112M 康城站將軍澳工業邨(駿昌街)和通宵線112S  將軍澳站將軍澳工業邨(駿昌街)投入服務。

營辦商:保升國際投資有限公司

112M

路線

康城站開:康城站PTI>環保大道(首都巴士站對面)> ...

好彩呢間保升國際冇上市,否則真係放得貨....呢組擺明係水魚線,都唔知點解有人投,可能運吉下舖暗批條黃金線俾佢.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
lsc04d11 發表於 2011-2-5 12:19 | 顯示全部樓層
我想問學生是穿著校服的中小學生??還是學生個人八達通??
如果有..咪有d學生巴士迷用呢個優惠價啦...否則都好少人用到學生價...(TVB小演員??)
JN6854 發表於 2011-2-5 12:37 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2011-2-5 09:17 發表
好彩呢間保升國際冇上市,否則真係放得貨....呢組擺明係水魚線,都唔知點解有人投,可能運吉下舖暗批條黃金線俾佢.

*公司註冊處資料
SURE ASCENT INTERNATIONAL INVESTMENT LIMITED
保升國際投資有限公司

公司分類:本地公司
成立日期:2002年4月3日

上次流標之後 今次應該得佢一個入標而且符合標書條件先批
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
andy92 發表於 2011-2-5 13:53 | 顯示全部樓層

原帖由 JN6854 於 2011-2-5 12:37 發表

*公司註冊處資料
SURE ASCENT INTERNATIONAL INVESTMENT LIMITED
保升國際投資有限公司

公司分類:本地公司
成立日期:2002年4月3日

上次流標之後 今次應該得佢一個入標而且符合標書條件先批 ...

查詢電話係九龍 68 線既上一手公司
dennislokawai 發表於 2011-2-5 23:49 | 顯示全部樓層
唔睇清楚仲以為自己睇緊F1板
112M日間既客量我又唔會睇得咁差,
但……工業邨真係需要有通宵車嗎?
youtube.com/c/dennislokawai
JN6854 發表於 2011-2-6 00:24 | 顯示全部樓層
原帖由 dennislokawai 於 2011-2-5 23:49 發表
唔睇清楚仲以為自己睇緊F1板
112M日間既客量我又唔會睇得咁差,
但……工業邨真係需要有通宵車嗎?

其實之前都出現過0架喇 點會牽涉到F1板呢...

112S都不過係112M延時延長版
做到三點左右就收工 應該係俾返夜班0既人搭番出去轉車
lsc04d11 發表於 2011-2-6 19:06 | 顯示全部樓層

112S不是重點在於康城嗎??當然反正通宵都差不多到工業邨,兜一兜入去也執一D客都好...(唔兜呢個就兜康城路,執唔到客,康城站PTI及康城路沿途應該沒人吧?)
JN6854 發表於 2011-2-6 21:49 | 顯示全部樓層
原帖由 lsc04d11 於 2011-2-6 19:06 發表
112S不是重點在於康城嗎??當然反正通宵都差不多到工業邨,兜一兜入去也執一D客都好...(唔兜呢個就兜康城路,執唔到客,康城站PTI及康城路沿途應該沒人吧?) ...

112M,112S 重點一直都係將軍澳工業村 關康城咩事...

112S唔入PTI 入去都無用(無車可轉 港鐵都開0左尾班)
車站安排請自行爬#1

ccicoltd 發表於 2011-2-6 22:28 | 顯示全部樓層
首都領都往環保大道坐車比往康城站 PTI 方便 (「要」坐穿梭巴士往康城站 PTI 的),因此大小巴經環保大道已能服務現時已入伙的康城期數。

況且日後待第三、四……期入伙後,112S (如仍未玩完) 會繞經康城站。

如果 112S 重點在工業邨,工業邨真有需求的話,很多年前就應該已開 N298 797S。
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
Quanta 發表於 2011-2-7 01:25 | 顯示全部樓層

原帖由 JN6854 於 2011-2-6 21:49 發表

112M,112S 重點一直都係將軍澳工業村 關康城咩事...

112S唔入PTI 入去都無用(無車可轉 港鐵都開0左尾班)
車站安排請自行爬#1

康城人口會逐漸增多, 未來都會有一定的通宵需求的