hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 今日在如心廣場被巴敗以粗口問候之後感 ...
開啟左側

今日在如心廣場被巴敗以粗口問候之後感

DW8306 發表於 2011-3-1 22:50 | 顯示全部樓層

原帖由 kit38472 於 2011-3-1 22:28 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

咁你講乜都得嘞!拎呢度同高登比!
話完我係鍵盤戰士之後又拎高登出黎!

有勇氣於網上世界同我爭辯,現實世界連訓斥細路既勇氣都沒有
ok u win

評分

參與人數 4aPower +8 收起 理由
Alex01 + 2 正評是我比的!
da54 + 3 Agree and support!
河灣西 + 2 你說穿人家了!正評繼續是我比的! ...
HR2174 + 1 支持閣下

查看全部評分

HY1677 發表於 2011-3-3 20:09 | 顯示全部樓層

回復 11# 的帖子

[純粹路過]

係呢度同你爭辯,唔會比人影低擺上網,更加唔會比人推撞(有咩私人恩怨另計)
但訓斥細路,隨時會比人影低個樣,比人推撞更加好易發生
加上,幾個細路圍你一個,都未必夠抽啦,旁邊D人又未必會幫你

呢度D人幾鐘意"撥正反亂"
明明成件事樓主係無做錯野,錯既係細路,居然會比人話係高登仔

祝正義之士前程錦繡!好好踏上你既高地去玩笨豬跳啦!
nwfb94A 發表於 2011-3-3 20:19 | 顯示全部樓層
原帖由 HY1677 於 2011-3-3 20:09 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
[純粹路過]

係呢度同你爭辯,唔會比人影低擺上網,更加唔會比人推撞(有咩私人恩怨另計)

呢度D人幾鐘 ...

呢度講親自己比巴敗不禮貌對待都會比人插
唔知點解

評分

參與人數 1aPower +3 收起 理由
kp3011 + 3 Vested interest

查看全部評分

DW8306 發表於 2011-3-3 21:59 | 顯示全部樓層

原帖由 HY1677 於 2011-3-3 20:09 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
[純粹路過]

呢度D人幾鐘 ...

你正正常常怕乜俾人影?
看圖作文作到d乜?

私人地方大可報警處理
HY1677 發表於 2011-3-3 22:08 | 顯示全部樓層

回復 14# 的帖子

比人影左,點知張相會唔會比人惡搞擺上網架?

如心巴總好似係公共空間.....
nwfb94A 發表於 2011-3-3 23:31 | 顯示全部樓層
原帖由 DW8306 於 2011-3-3 21:59 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

你正正常常怕乜俾人影?
看圖作文作到d乜?

私人地方大可報警處理

換做係你, 你都唔想無啦啦比人up你個樣上網下話
DW8306 發表於 2011-3-4 08:06 | 顯示全部樓層

原帖由 HY1677 於 2011-3-3 22:08 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
比人影左,點知張相會唔會比人惡搞擺上網架?

.....

呢d咪叫又要威,又要戴頭盔囉
HY1677 發表於 2011-3-4 21:37 | 顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

咁不如你搵日出黎比我影,我再惡搞張相,擺埋上網啦

講到自己咁無所謂啦,現實上又係咪呢?
kwyeung 發表於 2011-3-4 22:44 | 顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

認真想問一句,
點解人地要影你相放上網惡搞?
有乜野咁特別要惡搞你?

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
WING93 + 1 認同

查看全部評分

Anpretext 發表於 2011-3-9 01:35 | 顯示全部樓層

無乜興趣話樓主是否鍵盤戰士

只想講一講而家D巴迷真係好麻煩,
會為左一張相要生要死,
廿幾個人走出馬路亂黎都夠膽死,
其實做每樣野都要合情合理,
為左張相影響路面使用者, 或者市民都係唔合宜的

真係唔怪得人地會話巴士迷係"巴膠"咁負面,
因為佢地覺得鍾意得巴士就係果班人囉,
你可能會話佢地係少數, 但事實證明左佢地唔算係少數咯...