hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 再有 "九巴精品"拍賣
開啟左側

再有 "九巴精品"拍賣

LCK-MFD 發表於 2011-4-4 12:48 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

又有舊巴士物資拍賣... 不過冇乜新意. 睇來上次賣到好價喎, 今次底價又加 :
  • AA12 側牌機 連膠牌布 (賣點係荔廠, 30號前掛牌車);

• S3BL421 另一邊的 一套三件利蘭軨蓋 ...

九巴/巴士仔 紅色面張油壓轆椅, 好似已經炒到頂啦... 底價$5K

sea1986 發表於 2011-4-4 15:05 | 顯示全部樓層
咁嘅大班凳炒到五千蚊張?仲貴過部ipad?
九巴係咪真係當人水魚?

但呢個世上又係咪會有水魚?
ate_58x 發表於 2011-4-4 15:15 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2011-4-4 15:05 發表
咁嘅大班凳炒到五千蚊張?仲貴過部ipad?
九巴係咪真係當人水魚?

但呢個世上又係咪會有水魚?

一定有啦....
$5000去旅行/ 買股票好過啦...買張咁嘅野都唔知為咩
DW8306 發表於 2011-4-4 16:24 | 顯示全部樓層

原帖由 ate_58x 於 2011-4-4 15:15 發表

一定有啦....

個價冇再升,一係冇人接貨.一係良心發現
水魚?你有冇能力搵到一模一樣張凳返黎?我同你用$3000/each
買兩張又點話

河灣西 發表於 2011-4-4 16:56 | 顯示全部樓層
我想知道呢d貨品係咪唔畀員工競投以示公允?

我有個傻佬員工朋友鑊鑊走去bid張爛鬼凳,
哎呀, 幾千蚊,
我搵人整張電椅佢坐好過la
HKMTR_A140 發表於 2011-4-4 16:57 | 顯示全部樓層
5000蚊張咁既膠凳...

如果係司機位果張Grammer或者ISRI凳我或者會考慮下既
cn2661_2d32 發表於 2011-4-7 10:45 | 顯示全部樓層

想當年我由個板友手上買隻ME輪蓋先90蚊
過兩年直到等錢洗賣左,250.

以九仔賣垃圾的吸血作風,
唔知果3隻利蘭搶手咁多,加埋洗唔洗3000....
拆樓捉貓隊之珠寶成色鑒定員.
Chris_Lam 發表於 2011-4-7 13:46 | 顯示全部樓層
先唔好講九記賣出黎o既野係咪垃圾 , 只可以話佢已經完全了解消費者心態 ;
其實情況同巴士模型都無兩樣 , 大家認為KCRC #104真係值$1,400??
我同你就可能識講句"I don't think so" , 但係唔可以否定一樣會有人
用呢個價錢掃件唔似巴模o既巴模返黎.......因為呢度........就係...........

"亞洲國際都會"!!

nwfb1601 發表於 2011-4-7 21:18 | 顯示全部樓層
原帖由 ate_58x 於 2011-4-4 15:15 發表

一定有啦....

五千銀買張咁0既0野擺係書房 / office 獻世,點解
我唔用同樣價錢,買張POSH 大班凳返0黎,等自
己坐得舒服 D?

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Crotone + 1 Good Point

查看全部評分

短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
cktse 發表於 2011-4-8 14:36 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1601 於 2011-4-7 09:18 PM 發表

五千銀買張咁0既0野擺係書房 / office 獻世,點解
我唔用同樣價錢,買張POSH 大班凳返0黎,等自
己坐得舒服 D? ...

鹹魚青菜姐, 呢d純粹係個人選擇, 一個願買一個願賣, 又有乜所謂.
媽屐停