hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) [多圖]吊起香港仔避風塘沉船實錄(13P)
開啟左側

[多圖]吊起香港仔避風塘沉船實錄(13P)

關閉 [複製鏈接]
nwfb94A 發表於 2011-6-19 17:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

聽到新聞話避風塘沉船, 中午黎左部吊船, 原來係正屋企對出

多謝收看
UltimateGTR 發表於 2011-6-20 02:27 | 顯示全部樓層
知唔知點解會沉?
barca_399 發表於 2011-6-20 18:11 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

http://hk.news.yahoo.com/%E9%A6% ... 2%B7-033109418.html

得閒就去搵一搵新聞.....
唔係O下O下都要送到埋口.....
ocean_lo 發表於 2011-6-20 18:37 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2011-6-20 18:11 發表
http://hk.news.yahoo.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%BB%94%E9%81%BF%E9%A2%A8%E5%A1%98%E6%B2%89%E8%88%B9%E7%84%A1%E4%BA%BA%E5%82%B7-033109418.html

得閒就去搵一搵新聞.....
唔係O下O下都要送到埋口..... ...

你都幾搞笑..
人地問點解會沉左
你就比條link 人話比人知隻船沉左...
乜有講點解沉咩???
barca_399 發表於 2011-6-20 18:56 | 顯示全部樓層
呢度有啦
雖然都係話懷疑,同都係調查中....
但點都係有提及....
問題係版友有冇去搵過....

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... 867&art_id=15357355

樓主| nwfb94A 發表於 2011-6-20 19:03 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2011-6-20 18:56 發表
呢度有啦
但點都係有提及....

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... 867&art_id=15357355

唔知架船依家係浮返起,
定係隔離d船定住佢
依家架船好似冇沉過咁----------------------------------------

吊返上黎後, 由底數上第二隻
P6199612 copy.jpg

P6199614 copy.jpg

老豆 發表於 2011-6-20 21:35 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2011-6-20 18:56 發表
呢度有啦
但點都係有提及....

懷疑即是不知道是不是~~ 你的資料沒有肯定說是怎樣沉的話~~
你出什麼聲插什麼人~~
你看清楚人地問什麼先~~
TRICAT & FLYINGCAT & FUNCHAL & TERCEIRA
barca_399 發表於 2011-6-20 21:43 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

唔去懷疑推測又點有方向去查真相?
而家未有真相,
咁係咪即係完全唔洗理佢?

我出黎話佢兩句的同時,都叫做有個新聞佢睇乜事...
你?一出黎咪就係識抽水O羅

老豆 發表於 2011-6-20 21:52 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2011-6-20 21:43 發表
唔去懷疑推測又點有方向去查真相?
而家未有真相,
咁係咪即係完全唔洗理佢?

叫了你看清楚人地問什麼~~
再者你是否第一天看新聞~~ 懷疑推測可信性程度有多高~~
我不會說報章所寫的所謂"懷疑/推測" 錯~~ 但不排除是會錯的~~
人地問知不知道點解會沉~~ 你不知可以不答~~
橫店開POST的人不是你~~
如果到時候調查結果出來不是你POST那條LINK所屬的某間報章所言之"懷疑/推測"
他是否可以BLAME YOU FOR GIVING UNRELIABLE AND NOT ACCURATE INFORMATION?
TRICAT & FLYINGCAT & FUNCHAL & TERCEIRA
barca_399 發表於 2011-6-20 22:04 | 顯示全部樓層

我唔知係可以選擇唔答,但亦可以選擇提供一D報導俾佢睇,...
至於報導有幾可信,呢D就要由讀者決定.....你覺得唔可信....唔代表人地都覺得唔可信...

仲有"懷疑/推測"係報導的記者,唔係我....
我係提供一個報導佢睇....
要BLAME唔該去搵寫該報導的記者