hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 西九龍巴士線702新走線/班次/收費(6月29日再次更新路線) ...
開啟左側

[服務調整] 西九龍巴士線702新走線/班次/收費(6月29日再次更新路線)

KMB-ATE1 發表於 2011-6-29 18:56 | 顯示全部樓層

原帖由 victorkaho 於 29/6/2011 13:46 發表

咁咪擺返係南昌村囉
港鐵南昌站本身都有位啦(就算唔用 10A 舊位都有前 K16 條坑)
 樓主| CN9AMT100UP 發表於 2011-6-29 21:49 | 顯示全部樓層

6月29日晚更新702路線等資料

正式延長日期:7月5日
兩邊線站: 海麗邨 - 又一城 (兩邊總站)
服務時間: 0545 - 2315 (由海麗開出)
用車數: 6 (現用車5部,由701調1部車予702)
班次:
繁忙時間 10-12分鐘、非繁忙時間12-20分鐘(星期一至五)
星期六、日及公眾假期全日12-20分一班
費用: 全程$3.7, 西九龍分段$3.3

路線:
1. 海麗邨
2. 泓景臺
3. 碧海藍天對面
4. 聖瑪加利男女英文中小學外
5. 南昌站
6. 富昌邨
7. 南昌邨
8. 醫局街
9. 西九龍中心
10. 欽州街(福榮街)
11. 元州街(營盤街)
12. 東沙島街167號
13. 青山道(九江街)
14. 青山道(寶血醫院)
15. 窩仔街石硤尾邨29座
16. 窩仔街(近石硤尾地鐵站)
17. 窩仔街民樂樓
18. 大坑東民興樓
19. 大坑東南安樓
20. 大坑東道燈柱AA9113
21. 香島中學
22. 又一城

又一城-海麗
1. 又一城
2. 香島中學
3. 大坑東東輝樓
4. 大坑東東海樓
5. 窩仔街民樂樓
6. 窩仔街石硤尾郵局
7. 石硤尾街市
8. 元州街29號 (北河街)
9. 欽州街(福榮街)
10. 欽州街(大南街前)
11. 欽州街通州街公園
12. 富昌邨
13. 英華書院
14. 海麗邨

2315海麗開出班次不到大坑東、又一城,2340於石硤尾掉頭

原來新巴係自告憤勇延長702,九巴完全唔理運輸署
如果真係有小巴商入標投 10A/10M.......
咁就真係六國大封相,因為新巴同運輸署仲傾緊
6516 發表於 2011-6-29 21:56 | 顯示全部樓層
原帖由 CN9AMT100UP 於 2011-6-29 21:49 發表
18. 大坑東民興樓
這是大坑西村的~

估唔到係行東沙島街去u-turn
不過唔停石硤尾街市真係有d怪, 驚小巴話搶生意?
南昌街以後靠自己了~

eric278 發表於 2011-6-29 22:01 | 顯示全部樓層

目前702尾車由海麗邨開0020,即係尾車提早了。

還看香港公交
KMB-ATE1 發表於 2011-6-29 22:23 | 顯示全部樓層
原帖由 6516 於 29/6/2011 21:56 發表
這是大坑西村的~
民樂樓的確係大坑西新邨,但係南安樓就係南山邨既。
HF3204@243M 發表於 2011-6-29 22:43 | 顯示全部樓層
原帖由 6516 於 2011-6-29 21:56 發表
估唔到係行東沙島街去u-turn
不過唔停石硤尾街市真係有d怪, 驚小巴話搶生意?
南昌街以後靠自己了~
樓上有 post 話嗰帶既小巴都唔想做

如果係咁既話,其實係唔係應該比 702 做晒?
(如果可以特別開比巴士喺欽洲街轉右長沙灣道既話)

奇怪點解老九唔出聲
佢手頭最少有 2B 2F 比佢揀拉出去
6516 發表於 2011-6-29 22:55 | 顯示全部樓層

原帖由 HF3204@243M 於 2011-6-29 22:43 發表
樓上有 post 話嗰帶既小巴都唔想做

如果係咁既話,其實係唔係應該比 702 做晒?
(如果可以特別開比巴士喺欽洲街轉右長沙灣道既話)

奇怪點解老九唔出聲
佢手頭最少有 2B 2F 比佢揀拉出去 ...
2F 2B呢個太惡搞, 郁邊條都有人嘈
而且個價錢一定唔會係702 呢個價, 到頭黎又係冇人搭~
反而702過去, 真係合曬合尺
poohpter 發表於 2011-6-29 23:22 | 顯示全部樓層
原帖由 CN9AMT100UP 於 2011-6-29 21:49 發表
正式延長日期:7月5日
兩邊線站: 海麗邨 - 又一城 (兩邊總站)

9. 西九龍中心
10. 欽州街(福榮街)
11. 元州街(營盤街)
12. 東沙島街167號

13. 青山道(九江街) ...

其實照現時繼續行用長沙灣道同東京街都可以啦;
營盤街之一段元州街塞車之餘,
一轉入東沙島街又要停站之後又再轉出青山道,
隨時比現時更費時。
969 發表於 2011-6-29 23:49 | 顯示全部樓層
新巴唔知係派車方面有咩改進呢 .. 因為桃源街轉去東輝樓 .. 用唔到大車
30X 荃威花園 <--> 黃埔花園
dippy 發表於 2011-6-29 23:51 | 顯示全部樓層