hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 2011年七一大遊行
開啟左側

2011年七一大遊行

S3BL470@98A 發表於 2011-7-10 23:46 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
sea1986 發表於 2011-7-11 00:21 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL470@98A 於 2011-7-10 23:46 發表

問問題扣不扣分,都要睇問題的意義是如何?

如果問的問題是好問題、有建設性的問題,我可以加分。
但如果問的問題是無聊問題/水晶球問題/灌水問題,當然要扣分。 ...

閣下唔係聖人
你係冇權定義人地嘅問題是否水晶球定灌水
你蓄意利用評分制度嚟阻止板友發問/參與討論
疑似違反咗站規

亦請閣下睇睇自己紀錄
先至批評他人嘅行為
sea1986 發表於 2011-7-11 01:24 | 顯示全部樓層
原帖由 307 於 2011-7-9 21:10 發表
誓估唔到呢度都變成5毛黨要爭的地方...
以前有好好的政見不同的板友,
大家都係惺惺相識,
今日呢種討論氣氛去咗邊?

最明顯而家居然出咗類似鼠王芬嘅懲罰選民論嘅言論
批評中共就會被扣分,唔會直接面對討論
家吓連同你講都費事
italk似乎越嚟越容不下不同政見了

評分

參與人數 2aPower +2 收起 理由
DA78 + 1 十分同意
307 + 1 Can't agree more.

查看全部評分

DA78 發表於 2011-7-11 11:31 | 顯示全部樓層

今朝先發現俾人扣分
這是由論壇系統自動發送的通知短消息。以下您所發表的帖子被 S3BL470@98A 評分。引用:引用:原帖由 307 於 2011-7-9 21:10 發表 誓估唔到呢度都變成5毛黨要爭的地方...以前有好好的政見不同的板友,大家都係惺惺相識,今日呢種討論氣氛去咗邊?我相信香港係有言論自由,唔理政見不同,我相信係無理由走去扣人apower.果位亂扣分嘅站友啲包容性咁低(連問問題都可以扣分),italk真係可悲!發表時間: 2011-7-9 21:49所在論壇: 其他討論題目 (N)所在主題: 2011年七一大遊行評分分數: aPower -1 操作理由: 話(italk真係可悲)帶有不合理的講法

S3BL470@98A兄,我嘅言論何來有不合理?我話italk可悲係因為有某位站友亂扣apower,.某位站友係毫無包容性,甘italk有人亂扣分咪真係好可悲.某位站友,你唔好再亂扣人分你走去出post話人,又係到del post,四個字總結:不知所謂!

p.s.多謝sea1986兄幫小弟平反

kwyeung 發表於 2011-7-11 12:28 | 顯示全部樓層
多謝admin69的回覆, 為免閣下被誤會無故失綜,
現將回覆貼出。

kwyeung 向您報告以下的帖子,詳細內容請訪問:
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... p;page=8#pid2301630

他/她的報告理由是: 我對本帖評分有異議。有站友以「水晶球問題」評分, 愚認為本帖之查問, 對沒注意有關新聞的人來說, 實屬合情合理, 亦有確實或大概答案可給予。

版主回覆︰
由於有人已加分給你抵銷, 因此我不會再撤回分數. 請諒.

首先, 文不是我發的, 亦沒有人扣我分。
第二, 我是投訴站友S3BL470@98A亂扣人分,
是否有人加分平衡並不重要, 重點是有人亂扣分。

而據我所知, 懷疑亂扣分的站友, 正是所謂民間監察隊重點注意站友之一。
既然大家有共識一切按站規處理,
S3BL470@98A是否搗亂生事, 就讓板主判斷好了。

sea1986 發表於 2011-7-11 13:22 | 顯示全部樓層
原帖由 kwyeung 於 2011-7-11 12:28 發表
現將回覆貼出。

版主回覆︰

而據我 ...

admin69有關回覆已post喺呢度︰
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=629728&extra=page%3D1&frombbs=1

admin69嘅回覆,我好懷疑到底佢有冇睇清楚投訴者嘅投訴理由
冇理由回覆同我一模一樣
而且連投訴者係咪當事人都唔知
呢一點已經證明到admin69到底有冇認真處理今次呢啲投訴
懇請admin69可以重睇一次各項投訴
admin69 發表於 2011-7-11 18:51 | 顯示全部樓層

原帖由 kwyeung 於 2011-7-11 12:28 發表
現將回覆貼出。

版主回覆︰

而據我 ...
本人認為S3BL470@98A的分數最多只能撤銷, 而不足以作出處分 (因沒有違反站規).
與此同時, 若S3BL470@98A的評分被撤銷, 相同回文中的正評亦會同因理據不足而撤銷.
既是如此, 我認為把分數留下作一紀錄, 讓其他人知道發生過甚麼事, 比直接刪掉更好.
如果你希望不留下評分紀錄, 請與本人聯絡.