hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 沙田廠更換掛牌車消息
開啟左側

沙田廠更換掛牌車消息

GU9338 發表於 2011-7-24 23:14 | 顯示全部樓層

原帖由 jack-juve 於 2011-7-24 22:47 發表
其實大圍既派車真係同大埔差唔多 (去大圍影白板絕對係一個好選擇 )
係主要mos食哂d新車

最經典都係 86C , 加左兩架金車就無晒聲氣 ..
連全冷都要照落 3+2 TD ..
請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2011-7-24 23:15 | 顯示全部樓層
原帖由 GP5737 於 2011-7-24 22:40 發表

仲要係 ATE
係大埔上水居民心目中 ATE 已經係最新既車

deleted.

請用文明來說服我。
louisyau 發表於 2011-7-25 00:25 | 顯示全部樓層
原帖由 AP38 於 2011-7-24 23:14 發表

係架啦 .... 沙田自己食哂新車就係道理 ! 冇問題 .....

大埔上水 ... 有 KX KY LB LD 牌 ATE 都叫舊 ? 咁你食自己啦 .... 山頭主義 !
我都係 勸你地 都係 唔好 鬧 沙田 既 巴士迷們 啦

大埔 慢慢 享受下 大埔 ...

仲有架MM 3033

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
3158 + 1 你架 3033 認真威水

查看全部評分

FY8389 發表於 2011-7-25 00:44 | 顯示全部樓層

原帖由 louisyau 於 2011-7-25 00:25 發表

仲有架MM 3033

(題外話)
其實呢架MM3033好慘= =
每次有人講水廠車舊過沙廠車好多
都會有人話沙廠俾架MM牌ATE水廠,唔算舊!
一架MM3033"單挑"哂其他巴士= =
生命熱線。2382 0000
nickk 發表於 2011-7-25 09:13 | 顯示全部樓層
原帖由 GU9338 於 2011-7-24 23:14 發表

81C都破戒,應該好快到86C架喇!

仲有,原來覺得某D回覆好笑都要俾人扣分的

評分

參與人數 2aPower 0 收起 理由
3ASV427_KS8246 + 1 講得好
teddybus -1 欠理性批評,對其他會員不尊重 ...

查看全部評分

OMG
12A 發表於 2011-7-25 10:18 | 顯示全部樓層
原帖由 GU9338 於 2011-7-24 23:14 發表

堆3+2出年就退啦
到時就有好戲睇...
睇下會上2+2白板, 還其是再加金
九巴十六 與你在 GA5505 相見
admin49 發表於 2011-7-25 12:15 | 顯示全部樓層

本主題內有文章及評分可能構成違規。為方便調查,由即時起,所有已張貼之文章不得修改,
違者可被即時暫停貼文權。

B0 板主
admin49
admin79 發表於 2011-7-25 14:57 | 顯示全部樓層
nickk 站友投訴指 teddybus 站友違規評分, 檢查後結果如下  :
1. 文章 53 站友評分理由係 有何好笑?
    本板認為此評分理由應以回文回應, 故評分不合理
2. 文章 65 站友評分理由係 欠理性批評,對其他會員不尊重
    本板認為此評分正回應「原來覺得某D回覆好笑都要俾人扣分的」
    故評分合理不予取消

因為 teddybus 站友違規不算嚴重, 故只能請 teddybus 站友注意日後盡可能先以回文回應後作評分
站友如有違規評分問題應報告板主, 於文章討論屬故意離題討論

近日站友對沙田廠批評本板予以理解
唯請正反雙方尊重相反言論和立場
站務文章
da93 發表於 2011-7-25 16:07 | 顯示全部樓層
原帖由 FD5410 於 2011-7-24 00:03 發表

你不如問「港島/九龍搭到新車機會大定馬鞍山搭到新車機會大」?
你用個咁大既範圍(以我所知,旺區最少包括彌敦道沿線,銅鑼灣等)同馬鞍山呢個區比較 ?
你咁講,你點都贏啦 恭喜你

你的確無提過大埔上 ...

有D野呢,
一個人個心點諗,
就會點講出口架啦...

我住馬鞍山,
夠多B9啦卦...
都唔會叫水廠做二奶廠..

若然一個人個心已經係咁諗既時候,
咁咪好自然咁叫囉~
da93 發表於 2011-7-25 16:10 | 顯示全部樓層

原帖由 jack-juve 於 2011-7-24 22:32 發表
大園唔計過海先得46x,81c有直梯掛牌...仲要主要係ATE(雖然ATE真係好正)出九龍既86b仲主力用緊g牌龍 87a更差,一架金車掛牌都冇

呢個真,
大埔條72X點都有5部直既時候,
87A,87B真係得兩架歐三豬咁大把

出九龍城既,
得條85有D金巴睇下,
其他仲係衰到用緊3+2,
咁呢方面比,
我唔否認大埔,甚至乎上水都真係好過大圍