hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [盜竊案] 51,53線大量牌布被偷 [已報警]
開啟左側

[盜竊案] 51,53線大量牌布被偷 [已報警]

leungfan 發表於 2011-8-1 19:38 | 顯示全部樓層

原帖由 LF5502 於 2011-8-1 11:32 發表
GJ3373 都無哂牌
連AM都係咁
我真係想知一卷咁既牌布/一塊膠牌值幾多錢...
可以令到d人唔理後果咁去偷...
水牌都仲話係鐵做偷黎賣... (ADL好似係膠..?)
HN2280 發表於 2011-8-1 19:42 | 顯示全部樓層
原帖由 s3bl453 於 2011-8-1 04:59 發表

可能係o甘o岩果晚返o左廠整車,被過一劫...

咁唔知邊架咁好彩可以避過一劫呢 ? ..
( 純粹係想知邊架而早啲去影 )
leslie 發表於 2011-8-1 19:50 | 顯示全部樓層
單野已經引起新聞界關注, 等見報啦!

不過, 九記周街擺車又沒有鎖好門, 都有問題...但係點都應該送偷牌布牌上庭
L. Chan - 我們堅持才有希望!
5504-NK3640 發表於 2011-8-1 19:54 | 顯示全部樓層

原帖由 HN2280 於 1/8/2011 19:42 發表

咁唔知邊架咁好彩可以避過一劫呢 ? ..
( 純粹係想知邊架而早啲去影 )

GE7471 甚少泊出嚟都應該會無事,
不過呢排又有 GF1742、又有 AAU,都唔知有幾可出嚟行 51
GF1742 係替車都中招…
話時話,GF2592 未出番嚟?
原帖由 leslie 於 1/8/2011 19:50 發表
單野已經引起新聞界關注, 等見報啦!

不過, 九記周街擺車又沒有鎖好門, 都有問題...但係點都應該送偷牌布牌上庭

我有興趣知可以點鎖門,恕小弟愚昧

HN2280 發表於 2011-8-1 19:56 | 顯示全部樓層
原帖由 5504-NK3640 於 2011-8-1 19:54 發表

GE7471 甚少泊出嚟都應該會無事,
不過呢排又有 GF1742、又有 AAU,都唔知有幾可出嚟行 51
GF1742 係替車都中招…
話時話,GF2592 未出番嚟?

早幾日搭過 GF 2592 , 唔知咩事入廠呢 ?
5504-NK3640 發表於 2011-8-1 19:59 | 顯示全部樓層
原帖由 HN2280 於 1/8/2011 19:56 發表

早幾日搭過 GF 2592 , 唔知咩事入廠呢 ?

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=630377
之前炒左嚟
BTW,你幾時搭過?
HN2280 發表於 2011-8-1 20:01 | 顯示全部樓層

原帖由 5504-NK3640 於 2011-8-1 19:59 發表

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=630377
之前炒左嚟
BTW,你幾時搭過?

7 月 27 日
由 謝車長 駕駛
FH9512 發表於 2011-8-1 20:08 | 顯示全部樓層
原帖由 LCK-MFD 於 2011-8-1 12:38 發表

但果次GF2592 套牌布冇被偷喎.

GF2592 係今次都被偷了布牌...
HA7295 發表於 2011-8-1 20:38 | 顯示全部樓層
原帖由 GNZ9068 於 2011-8-1 03:54 發表
其一,即係呀各位版友, 你地一個二個一口咬定係呀「制服男」(九南線通車著KCR制服果位?)做既,點解你地唔去提供線索比警方呢?

其二,一個人有前科既人唔代表以後所有同類事情一定係佢做架。(亦都唔代表一定唔係)打個比如,一個 ...

我唔係一口咬定話係佢做
但如果佢真係無做過 怕咩比人講?

評分

參與人數 3aPower -3 收起 理由
hp7629 -1 Not reasonable, any evidence, please?
ben2004 -1 歪理
kp3011 -1 含血噴人,執迷不悟

查看全部評分

CTB1545 發表於 2011-8-1 21:38 | 顯示全部樓層

原帖由 DW8306 於 2011-7-31 14:19 發表

如何工作需要可以合法地擁有
有三間公司牌布不需去偷?

此地無銀....

我覺得佢意思係佢工作需要成日裝拆牌布所以熟悉裝拆牌布步驟 (城巴工程部員工?)
佢合法有牌布即係佢可能係買返黎

基本上有條T匙就真係可以開到個牌箱,而T匙識得金工嘅話燒一條唔難