hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [盜竊案] 51,53線大量牌布被偷 [已報警]
開啟左側

[盜竊案] 51,53線大量牌布被偷 [已報警]

leslie 發表於 2011-8-2 13:37 | 顯示全部樓層

原帖由 DW8306 於 2011-8-2 13:35 發表

leslie兄,你有我facebook架喎.我又唔係冇擺d收藏品相上相簿...

一時想不起ma,做做下野俾佢捉住傾左十幾分鐘, 昨天早上在澳門晒完一個上午...
L. Chan - 我們堅持才有希望!
FD8977@102 發表於 2011-8-2 14:31 | 顯示全部樓層
原帖由 Alex01 於 2011-8-2 13:03 發表
不過蘋果段片中1:00個post個樓主真係好似係制服男
而且我覺得今次件事好大機會係制服男做嘅

至於你信不信,反正我信了

蘋果段片中1:00個post個樓主直程係制服男
唔好唔記得佢FB用黃??做ICON
da54 發表於 2011-8-2 14:37 | 顯示全部樓層
聽聞制服男已關閉其名為 Lxx Kx Cxxx 的 Facebook 戶口,未知是否這兩天的事?
至於你們信不信?反正我信了
FD8977@102 發表於 2011-8-2 15:12 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2011-8-2 14:37 發表
聽聞制服男已關閉其名為 Lxx Kx Cxxx 的 Facebook 戶口,未知是否這兩天的事?

DA54兄,我尋日係 Facebook SEARCH Lxx Kx Cxxx
結果係 SEARCH 唔到
制服男偷完野走左去潛水

岩岩SEARCH 到條片 係制服男拎住牌布搞
http://www.youtube.com/watch?v=xMSHH0SgtEU

kp3011 發表於 2011-8-2 19:00 | 顯示全部樓層
原帖由 FD8977@102 於 2011-8-2 15:12 發表

DA54兄,我尋日係 Facebook SEARCH Lxx Kx Cxxx
制服男偷完野走左去潛水

岩岩SEARCH 到條片 係制服男拎住牌布搞牌
http://www.youtube.com/watch?v=xMSHH0SgtEU ...

咁請問係咪呢位仁兄偷完牌機之後搭時光機翻 BCOY 攪比大家睇?

人言可畏矣
ricky970517 發表於 2011-8-2 23:10 | 顯示全部樓層
離題一問:制服男個名係點黎?
Trident@KS6946 發表於 2011-8-2 23:20 | 顯示全部樓層

原帖由 ricky970517 於 2011-8-2 23:10 發表
離題一問:制服男個名係點黎?

制服男著唔知九鐵定地鐵舊制服搭港鐵,比職員要求除左件舊制服,
後來只著背心離開港鐵站,因此而得名
67x 發表於 2011-8-2 23:39 | 顯示全部樓層
原帖由 Trident@KS6946 於 2011-8-2 23:20 發表

制服男著唔知九鐵定地鐵舊制服搭港鐵,比職員要求除左件舊制服,

九鐵舊制服
da54 發表於 2011-8-3 09:51 | 顯示全部樓層
原帖由 FD8977@102 於 2011-8-2 15:12 發表

制服男偷完野走左去潛水

岩岩SEARCH 到條片 係制服男拎住牌布搞牌
http://www.youtube.com/watch?v=xMSHH0SgtEU ...

我無講過係佢呀..... 雖然我都覺得好可疑....

不過有搞牌機唔一定代表會偷牌....  
至於你們信不信?反正我信了
FD8977@102 發表於 2011-8-3 15:45 | 顯示全部樓層

原帖由 Trident@KS6946 於 2011-8-2 23:20 發表

仲有
制服男曾經自製假娛樂公司網頁,訛稱聘請歌手,意圖騙取三百元行政費,被「放蛇」女警拘捕。後來被屯門裁判法院法官判感化一年 。
本人勸告每一位巴士迷,唔好學人走去偷路線牌,呢個行位除了違法,仲會影響車長工作。
有案底好多野會做唔到,包括找工作,做會計師,律師,政府工,去第二個國家住同埋申請簽證

另外,本人岩岩去過元朗東巴總影E200,發現有塊77K膠牌係地下