hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 我今日.....
開啟左側

我今日.....

timewater 發表於 2011-8-7 22:50 | 顯示全部樓層

樓主.... 我覺得你應該游說你父母, 千祈唔好怕麻煩
如果你唔報警, 你就姑息呢d 衰人, 將來會更多人受害...

你都唔想有更多人受害嘛
 樓主| E21A 發表於 2011-8-8 08:34 | 顯示全部樓層
原帖由 lok1032 於 2011-8-7 22:07 發表

即係佢氹你入厠格, 點解整皮帶唔可以係洗手盆對出整呢?

佢除你條褲, 咁有無除埋條底先? 如果有既話, 你俾佢睇蝕晒啦.

我唔覺呢D係基, 呢D叫變態, 連細路都搞.

話時話, 你幾歲? ...

佢有除我條底褲
我今年14歲,,

307 發表於 2011-8-8 10:40 | 顯示全部樓層
建議及早見社工,
唔好有「家醜不出外傳」的心態,
另外,亦都建議你尋求一些輔導上的協助,
避免造成長期的心理陰影,
影響你日後的成長。

PS: 有需要的話,pm找我。
只罵不建議=不負責任
ryanlee09 發表於 2011-8-8 11:42 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2011-8-8 08:34 AM 發表

佢有除我條底褲
我今年14歲,,

咁好大件事喎, 真係要同你家長講要報警

(有需要都可以pm我, 我都係住逸東)
38 逸東循環線 Yat Tung Circular
kmb3asv141 發表於 2011-8-8 15:41 | 顯示全部樓層
原帖由 E21A 於 2011-8-8 08:34 發表

佢有除我條底褲
我今年14歲,,

咁既話真係要驗hiv, 唔知果個人有無病, 隻手有無血
DIH 發表於 2011-8-8 23:30 | 顯示全部樓層
剛剛才看到這個post,噢賣葛,實在令人髮指。
我建議樓主,假如家人始終唔肯的話,可找信得過的成人陪你報警。
我唔知你的背景,唔可以建議到甚麼人,有時學校社工都係懶懶閒的。

深感同情,有時畀人呃真係不由自主的,
我好明白,不過我只係畀銀行說我買保險之類。
我年紀幾乎大你一倍,成長環境唔同,詳細意見真係畀唔到,
除了處理今次件事外,以後都唔好太易信人。

至於病,假如佢手上無傷口,同埋佢同你無直接體液接觸的話,不會傳染愛滋病。
假如佢唔係侵犯得你太多,應該係無事的,但最好都係驗清楚。

最重要係,唔使驚,唔好因此事覺得自己好無面,要勇敢面對,不要過份收藏和壓抑。
HV9990 發表於 2011-8-9 01:51 | 顯示全部樓層

原帖由 E21A 於 2011-8-7 17:37 發表

怪我衰在太易信人囉

果陣時我係W.C放水,條友冇啦啦行埋黎,同我講我條皮帶好長,有方法幫我整,我就信佢,佢就帶左我入廁格,開頭佢除我條皮帶出黎。

之後冇啦啦除我條褲摸,我就超大聲叫「你做咩呀」,之後佢就話佢 ...

當佢要準備帶你入廁格既時候應該意識到唔尋常了吧
其實唔淨只女仔,有時男仔都要識得自我保護同埋拒絕

唔係個個同性戀者都會走去非禮人地,有d異性戀者都唔係「正常既男人」黎啦
我諗你睇得電視劇太多了,呢d似戀童癖多d lor
KCRC . Keep Moving
Jaso0n2010 發表於 2011-8-10 00:02 | 顯示全部樓層
其實樓主肯唔怕醜上尼問已經好好...最少都叫肯面對問題...
講真, 有幾多人會好人到見你條belt長幫你整呀

而家件事都發生左, 只可以勸樓主報警
同汲取今次ge教訓, 下次唔好再中伏...

(btw你係唔係去影車)
*我同你差唔多大, 歡迎pm

世風日下
 樓主| E21A 發表於 2011-8-10 09:11 | 顯示全部樓層
原帖由 Jaso0n2010 於 2011-8-10 00:02 發表
講真, 有幾多人會好人到見你條belt長幫你整呀
...
但係我驚怪錯好人
dongfeng 發表於 2011-8-10 14:00 | 顯示全部樓層

回復 39# 的帖子

假如你有關被侵犯的事情屬實,而你要令犯案者受應得的法律制裁,不論有沒有人陪同報案,應立即向警方舉報。假如你選擇姑息養奸,我想在此繼續討論,也沒有意義。
에이핑크 대박!