hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 國產私家車來港
開啟左側

國產私家車來港

cu5437 發表於 2011-8-15 00:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

簽名被屏蔽
starwise 發表於 2011-8-15 00:47 | 顯示全部樓層

国产车唔系第一,国产牌子都唔系!

隐形国产车一早已在本地出现!
牌子不等如产地!
NH9684 發表於 2011-8-15 20:49 | 顯示全部樓層
其他汽車網站講過下 奇瑞出左2款車 一款係A1  好似VOLKSWAGEN既GOLF咁
另一款係瑞虎 聲稱係一部SUV
A1售價(連稅連36個月保養) 100000萬港幣以下 瑞虎賣150000~190000港幣不等
睇黎仲平過泡菜車 但係中國連最基本既食品質量 衣飾質量都做唔好 以民為本既用品大部份唔係黑心造既 就係質量唔合格 一係就搵次貨頂上 咁樣點樣比人信心買中國制造既產品呢?而家基本上中國制造=黑心物品 相信好多人都會咁諗
而且 售價雖然吸引 但買部歐洲或者日本品牌既易手車都係相同價錢 何必要以自己安全作賭注?

cheuknam1245 發表於 2011-8-16 15:06 | 顯示全部樓層

命仔得一條… 駁唔過…
在晴朗的一天出發
pochi 發表於 2011-8-19 00:19 | 顯示全部樓層
原帖由 starwise 於 2011-8-15 00:47 發表
隐形国产车一早已在本地出现!
牌子不等如产地!

願聞其詳, 是國產豐田?

BTW, 兩架奇瑞不計鋼水, 只計規格都唔吸引啦
A1得棍仔, TIGGO 前驅+4速自動波 
brian 發表於 2011-8-19 03:28 | 顯示全部樓層
成個中國都係國產私家車…
又唔見中國d人坐國產車死晒…
雖然國產o野的確唔爭氣,但又洗唔洗咁"聞國色變"?

NH9684 發表於 2011-8-19 15:44 | 顯示全部樓層

原帖由 brian 於 2011-8-19 03:28 發表
成個中國都係國產私家車…
又唔見中國d人坐國產車死晒…
雖然國產o野的確唔爭氣,但又洗唔洗咁"聞國色變"?

有不過你唔知 唔會死既 不過重傷  況且中國人有錢 個個都買進口車 係福田同蛇口 除左商用車係國產之外 你會發現國產私家車好難見到 個個都知道信唔過 買日本同德國車最好
http://www.youtube.com/watch?v=f7rrk3ZjN-I比大家睇下 奇瑞(chery)汽車係4年前(2007)一個撞擊測試係點樣
http://www.youtube.com/watch?v=nzoRdDssL1w
華晨汽車
中國車係點 大家有眼睇

樓主| cu5437 發表於 2011-8-21 19:11 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Alex_Tsang 發表於 2011-8-22 15:33 | 顯示全部樓層
原帖由 NH9684 於 2011-8-19 15:44 發表

有不過你唔知 唔會死既 不過重傷  況且中國人有錢 個個都買進口車 係福田同蛇口 除左商用車係國產之外 你會發現國產私家車好難見到 個個都知道信唔過 買日本同德國車最好
http://www.youtube.com/watch?v=f7rrk3Z ...

師傅,做人唔好山草藥啦!

東風本田是不是國產?一汽大眾是不是國產?華晨寶馬是不是國產?北京奔馳是不是國產?
一汽豐田是不是國產?MG是不是國產?

與其座井觀天,何不親歷其境呢!

還有我每天都在福田區出出入入,相信看的事實會較閣下全面一點。
3asv6 發表於 2011-8-22 17:47 | 顯示全部樓層

原帖由 NH9684 於 2011-8-15 20:49 發表

睇黎仲平過泡菜車 但係中國連最基本既食品質量 衣飾質量都做唔好 以民為本既用品大部份唔係黑心造既 就係質量唔合格 一係就搵次貨頂上 咁樣點樣比人信心買中國制造既產品呢?而家基本上中國制造=黑心物品相信好多人都會咁諗

應該唔會係黑心產品吧,黎香港行都要做
type approval及格到先可賣街.就算
之後0的量產版都唔會有黑心產品,宜家
個代理同集團仲有其他分公司.賣黑心產
品其他集團分部都會受影響,衰起上黎成
間集團隨時執得仲會欠債.應該無乜可能
會黎香港賣黑心產品整死自己公司聲譽吧
,最多0的車好似國產旅遊巴case一樣短
0的服役周期.賣得平用短0的時間,最
多米少0的人用.唔會無用買的.

未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架