hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 兩擔鵝蛋。上順利食雪糕筒
開啟左側

兩擔鵝蛋。上順利食雪糕筒

edhong 發表於 2011-8-25 20:55 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
franco26 發表於 2011-8-25 21:06 | 顯示全部樓層
原帖由 HY1677 於 2011-8-25 20:49 發表
你真係覺得我唔知你講乜?
你自己講"29M 遲早都轉車型, 荒第時冇得影咩"
人地鐘意影又與你何干呢?

我之前已經講過唔同意擺雪糕筒,不過總係比d麻煩人誤會我同意擺雪糕筒,當然唔係你啦 ...

你quote 我果句意思並唔係 "我都唔明你地班人咁鍾意呢部車做乜"
追新車追特見我好白, 都感受身受

若然明白, 今次引起激烈討論係擺雪糕筒呢件事
顯示現今有部份巴迷行為有問題, 去到令人嘩然既地步
係咪而家有部份人為左追新車追特見而做d 令公眾難以接受既行為?

如果我提出29M 遲早轉車型, 小鵝蛋行29M 來日大把機會
可以讓一班人明白追新車追特見只係興趣, 唔需要咁執著, 又搵命搏, 又做埋巴敗行為, 能夠做到自我反省
我相信各行家都好想見到巴敗消失

總之討論重點唔係追新車追特見係錯, 而係因過份執著同狂熱而產生既一系列行為需要批判
edhong 發表於 2011-8-25 21:12 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
franco26 發表於 2011-8-25 21:18 | 顯示全部樓層

原帖由 edhong 於 2011-8-25 21:12 發表
乜野叫因過份執著同狂熱而產生既一系列行為需要批判者
除左擺雪糕筒之外批D乜野判 ?
太空基地果日成30人
除左擺雪糕筒好有影響之外我都唔見有乜問題 ! ...

咁我的確係借題發揮
唔喜歡睇到咁我都唔再講喇
既然你都覺得雪糕筒有問題, 咁你應該都認同擺做雪糕筒行為果班人既背後動機有問題吧?

我出發點都係想果班人行為唔好咁過份姐
cheuknam1245 發表於 2011-8-26 00:33 | 顯示全部樓層
原帖由 HY1677 於 2011-8-25 20:17 發表
另回cheuknam1245
影唔到會唔會死關你什麼事呢? ...
關呀… 如果真係會死既我會第一時間報料比各大媒體
等社會各界同學者研究下點解有人可以因為影唔到一部巴士而死囉
話唔埋下一輯千奇百趣會有佢地份tim呀
到時就真係唔方唔爆趣…
況且大家都係italk站友… 我對佢(地)既行動表示關注o者
討論區係咁架喇
在晴朗的一天出發
HY1677 發表於 2011-8-26 11:49 | 顯示全部樓層
原帖由 franco26 於 2011-8-25 21:06 發表
總之討論重點唔係追新車追特見係錯, 而係因過份執著同狂熱而產生既一系列行為需要批判

想做道德高人咪早d出聲囉
唔好比人拉落黎先好啊
FY8389 發表於 2011-8-26 12:15 | 顯示全部樓層

原帖由 franco26 於 2011-8-25 20:15 發表

部小鵝蛋先新車落地, 起碼仲有十幾年玩
話唔埋遲d ADS 大批退役, 小鵝蛋同ATSE可能多到你唔想影添呀 (城記E400 都出到7部啦)

29M 遲早都轉車型, 荒第時冇得影咩
搏黎又有咩謂, 影唔到又有咩大不了, 就算你影到我都唔會覺得好珍貴

道德高人, 你咁講, 乜野都唔值得影啦
唔通等多10幾年, 又有新短車出牌個陣, 先來影返有10幾年車齡既小鵝蛋?
生命熱線。2382 0000
回憶的呼喚 發表於 2011-8-26 20:43 | 顯示全部樓層
回扣我分果位JT4686兄
你扣我分ge理由係..操作理由: 不知所謂,現實係咪可以俾你一單又一單咁影?
好似PC4053行11C哩D無就無架喇播

難道世界冇連還快拍?
使唔使用到雪糕筒依d咁危險ge手法
為左張準備相可以一tick過??
§MeMoRY′ 911@A73
HY1677 發表於 2011-8-26 21:30 | 顯示全部樓層

回復 58# 的帖子

好多DC都無連拍功能
你估個個都係用大炮影相咩.....
sea1986 發表於 2011-8-27 01:02 | 顯示全部樓層

原帖由 HY1677 於 2011-8-26 21:30 發表
好多DC都無連拍功能
你估個個都係用大炮影相咩.....

點會冇?當年我部玩具機Canon A20都有連環拍
你唔係以為只係大炮有連環拍呀嘛?