hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今日九巴購買渠道
開啟左側

[問題] 今日九巴購買渠道

HE7921 發表於 2011-9-22 11:06 | 顯示全部樓層

原帖由 HKMTR_A140 於 2011-9-21 21:30 發表
今日九巴贈閱版冇左各廠既會議記錄,但員工版就有呢個各廠既會議記錄

贈閱版一向都無會議記錄
期待香港出現載161人的E500 MMC
Ken_Dy 發表於 2011-9-22 12:26 | 顯示全部樓層
原帖由 itkenchau 於 2011-9-21 14:24 發表
加入九巴之友就有贈閱版啦

但今個月果本到而家九月尾都未收過
brian 發表於 2011-9-22 13:19 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb113 於 2011-9-21 22:31 發表

睇佢會議記錄有鬼用咩...我地D外人睇O左都無用啦...

但係除o左會議紀錄,其他部份根本就係"九巴廣告雜誌"…
比會議紀錄更加冇用…

exspeed 發表於 2011-9-22 15:28 | 顯示全部樓層

幾年前參加過一次 PLG, 之後每個月都收到一本,
唔知而家仲有冇
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
kmb113 發表於 2011-9-22 15:48 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2011-9-22 09:48 發表

我諗有無用各花入各眼啦,等於呢個世界絕大部分人會覺得睇完香港巴士年鑑唔會有用....
而我自己覺得今日九巴贈閱版亦無乜好睇,大部分都係自吹自捧或者舊酒新瓶 ...

有D 內容仲要隔幾個月或者一年左右就回一次帶~!!!
真係睇得多我都識得寫~!!!
仲有有彈有贊D 內容先搞野...有D月份唔知係唔係唔夠數,竟然同一件事會有回帶發生(最誇張個次連續兩個月講同一件事)既...
懷疑佢係唔係老作D 投訴同贊賞出來既~!!!
Spacor2~飛躍人生-非凡感受~
kmb113 發表於 2011-9-22 15:50 | 顯示全部樓層
原帖由 brian 於 2011-9-22 13:19 發表

但係除o左會議紀錄,其他部份根本就係"九巴廣告雜誌"…
比會議紀錄更加冇用…

所以先無人睇...我都係拎返去"ZIP"野用 或者儲儲埋埋同我D 電腦雜誌一定去賣廢紙
cmkmichael 發表於 2011-9-22 17:20 | 顯示全部樓層

大多數今日九巴的用途:
1. 墊煲
2. 遮住司機位的窗口(擋太陽)
3. 遮司機位後面的散熱
4. 遮站長室窗口
各位好!請列隊歡迎.....
kmb113 發表於 2011-9-22 18:05 | 顯示全部樓層
原帖由 cmkmichael 於 2011-9-22 17:20 發表
大多數今日九巴的用途:
1. 墊煲
2. 遮住司機位的窗口(擋太陽)
3. 遮司機位後面的散熱
4. 遮站長室窗口

仲有就係儲儲埋埋去賣紙...好過執免費報紙
P.S. 雜誌回收價比報紙高的,賣雜誌唔好夾D報紙落下平好多(因為回收商會當你全部係報紙)
Wright---AVW16 發表於 2011-9-22 19:14 | 顯示全部樓層
記憶所及中圖四樓keep住既去到05-06年左右都仲係員工版,不過之後就變左贈閱版。而港大圖書館入面既就應該全部都係員工版

自己十年前係濱景總站某D比車長擺野既架入面見到有員工版,於是就成日「裝」下入面睇下有冇寶,仲記得第二次攞個陣本野好污糟。當濱景總站換左做新型站長室之後就冇呢枝歌仔唱。之後讀中學個陣有同學既老豆係KMB做,因為佢既性格問題,所以自己要每個月比五毫佢去買份會議記錄返黎,但都唔係持續左好耐。而家網上消息咁發達,會議記錄已經變得冇咁重要啦
ccicoltd 發表於 2011-9-22 20:22 | 顯示全部樓層

原帖由 Wright---AVW16 於 2011-9-22 19:14 發表
記憶所及中圖四樓keep住既去到05-06年左右都仲係員工版,不過之後就變左贈閱版。而港大圖書館入面既就應該全部都係員工版

香港大學圖書館兩個版本都有。