hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 5/12/2011(一)萬千星輝頒獎典禮2011賽果:
開啟左側

[電視] 5/12/2011(一)萬千星輝頒獎典禮2011賽果:

3ASV196 發表於 2011-12-6 13:37 | 顯示全部樓層

其實唔好話tvb 本身, 事實係香港觀眾口味分歧越來越大,
年輕觀眾同"師奶"觀眾口味已經有好大唔同...

唔好針對某一明星去講先, 只最近"天與地", 係網上評價
同收視去睇, 已經見到個分歧....

而昨晚 tvb 咁頒獎法, 2個人可以拎6個獎, 我覺得呢d
唔係幫緊佢地, 而是害緊佢地....

男的可能都叫好少少, 但胡杏兒一早係網上青年觀眾評
價都唔係好, 囧字俾人笑左咁耐, 昨晚拎我最喜愛都已
經俾好多網民鬧爆, 仲要拎多個視后, 真係博人鬧多d....

係人都知tvb d 獎自己人頒俾自己人, 都唔會有咩特別
期望, 但分得好d, d 明星又開心d, 而大家fans 都有d
野睇吧...昨晚d獎玩到咁, 唯一解釋只是tvb想造多d
聲音lor...

p.s. 其實個頒獎禮為左去就萬凰大結局, 搞到要星期
一晚去搞, 都預左係谷胡杏兒

3ASV196.KE7270
 樓主| S3N280_FX8032 發表於 2011-12-6 14:56 | 顯示全部樓層
總結賽果:
今屆視帝及視后鄭嘉穎及胡杏兒都係大熱門,攞男女主角獎都合理,尤其是胡杏兒今年的劇集做得俾以前幾套出色,唔計萬凰之王,之前有魚躍在花見裡羌姜及怒火街頭裡的王思苦都有很突破的演出,魚躍在花見裡的傻羌姜及怒火街頭裡演返胡杏兒自己的王思苦都另到她更適合角色,之於萬凰之王開頭我都認為杏兒所飾演的沅宛未奸到入肉,但後來沅宛角色由奸變忠,我個人覺得監製係唔想杏兒太奸觀眾接受唔到所以最後先變返忠。萬凰之王安排在星期日即台慶頒獎禮之前一晚播大結局及請吳鎮宇頒女主角獎,我都覺得TVB係想胡杏兒做今屆視后,不過身為胡杏兒fans我都要在此講,雖然攞左女主角獎但唔好俾獎項沖薰頭腦,前面仲有好多機會等住杏兒,一定要拍多D好劇、拍多D電影及唱多D好歌報答觀眾、影迷及歌迷對你的支持。
其實如果TVB真係可以公平少少應該可以將我最喜愛的電視女角色頒一個俾鍾嘉欣,鍾嘉欣飾演Miss Cool俾陳豪欺騙感情哭個一幕都好感動。飛躍進步男女藝員歐陽靖攞都合理之前投票我都有投歐陽靖,又Rap得又玩得,馬賽我覺得未夠資格攞女飛躍住,我認為黃智雯最值得攞女飛躍,見黃智雯一出段段幾年巴不得爸爸、搜下留情、居家兵團、潛行狙擊及不速之約,拍左咁多部劇集可以肯定佢既怒力,Mandy今次攞唔到女飛躍唔緊要下次再黎過,一定會支持你攞到為止。
最佳資訊節目可以頒俾香港美食100強或街坊廚神。

喜歡Ail李佳芯與Mandy黃智雯
AVD1 發表於 2011-12-6 18:28 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2011-12-6 13:20 發表
不過個人覺得謝天華食白果呢下有些少出奇
(個人之前感覺無線會一人一獎)
唔通無線諗住想反面宣傳套新戲?

我對女主角/女角色都唔覺得出奇, 始終杏兒起咁多個之中年資最多都應該係佢 (大熱門), 加上人氣等等, 今年都應該係佢架啦 ~ (實情當年佢做肥田個陣佢要拎視后根本就冇可能, 始終太多人起佢前面啦; 而家走下一個走下一個, 在公在私, 無線唔比返個獎佢都唔得 )

我自己對胡杏兒拎視后冇異議 ~

反而 Laughing 一個都冇得拎我自 O 咀 ~
假若套新戲搞到 Laughing 拎金像獎最佳男主角;咁 TVB 呢個真係拎唔拎都冇咩所謂

LJ7006 = MF5119 = AVD1
kay 發表於 2011-12-6 19:11 | 顯示全部樓層

反而我仲擔心出年台慶
尋晚鄧萃雯同陳豪講出年拎

出年睇怕都係金枝慾孽II玩晒

而Laughing今年拎唔到獎,日後都好難有機會
Laughing條水都就黎山窮水盡

不過今年佢收返個最佳專業表現大獎呢件無厘頭既獎都係好事..
世界很簡單 人類很複雜
JT4686 發表於 2011-12-6 22:07 | 顯示全部樓層
當人人睇好謝天華既時候,估唔到佢一個獎都無...
就算無視帝,拎個我最喜愛電視男角色都好d掛?
(This is a gag)另一方面,G.E.M BB話如果胡杏兒得獎會掟爛電視機,唔知佢而家係咪去左蘇寧鐳射物色新電視機呢?
FBI2 發表於 2011-12-6 22:26 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2011-12-6 18:28 發表

我對女主角/女角色都唔覺得出奇, 始終杏兒起咁多個之中年資最多都應該係佢 (大熱門), 加上人氣等等, 今年都應該係佢架啦 ~ (實情當年佢做肥田個陣佢要拎視后根本就冇可能, 始終太多人起佢前面啦; 而家走下一個走下 ...

謝天華值得拎視帝,但肯定不是憑laughing去拎,因為laughing係tbb心目中,只是一個最佳男配角,呢個獎前年拎左,而佢又係laughing延續篇之中唔見有什麼突破
演出,視帝唔係佢,非常合理,反而我覺得黃宗澤係潛行既表現比謝天華更突出,但可惜黃宗澤一樣空手而回,到底分豬肉獎今年發生咩事? 人人有份咪好囉,一個人
拎幾個獎做乜?

我最喜愛的男女角色,個人認為由黃宗澤和鍾嘉欣拎比較合理,至於視帝視后,賽果合理. 我始終認為法拉和謝天華根本未到一個拎大獎既地步,前者更加是演技未
到突破水平.

如果法拉和鍾嘉欣拍到一些好似蛇蛇係天與地咁演得咁放又肯性感演出,視后絕對有能力拎.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
kwyeung 發表於 2011-12-6 22:44 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2011-12-6 22:26 發表

如果法拉和鍾嘉欣拍到一些好似蛇蛇係天與地咁演得咁放又肯性感演出,視后絕對有能力拎

師兄, 即係按事業線長短評分?

俾d時間佢地啦, 偶然撞彩拍得好就攞視后, 即係害佢地。
攞完視后, 演技又冇突破, 基本上佢已經同觀眾玩完
FBI2 發表於 2011-12-6 23:06 | 顯示全部樓層
原帖由 kwyeung 於 2011-12-6 22:44 發表

師兄, 即係按事業線長短評分?

俾d時間佢地啦, 偶然撞彩拍得好就攞視后, 即係害佢地。
攞完視后, 演技又冇突破, 基本上佢已經同觀眾玩完

NO!
學阿蛇咁露玉背,加上演得自然和夠野性,以及令人刮目相看的演技,呢樣先係加分重點.
暫時看,鍾嘉欣做到呢一點,視后之路好快到佢,可是法拉,我擔心佢嫁人前都未做到,因為佢既戲路唔夠廣.
不過,法拉有個好處,就係演奸角絕對可以,反觀鍾嘉欣把聲,好難演到奸角,千萬不要學楊怡咁想突破走去演奸角,結果弄巧反拙.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
AL_29 發表於 2011-12-7 13:35 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2011-12-6 23:06 發表

NO!
學阿蛇咁露玉背,加上演得自然和夠野性,以及令人刮目相看的演技,呢樣先係加分重點.
暫時看,鍾嘉欣做到呢一點,視后之路好快到佢,可是法拉,我擔心佢嫁人前都未做到,因為佢既戲路唔夠廣.
不過,法拉有個好處,就係演 ...

法拉露過好多次啦,又玉背又bra

不過前晚果套衫就完全暴露晒佢d缺點....講講下突然間有d掛住狐妮精添
FBI2 發表於 2011-12-7 16:09 | 顯示全部樓層

原帖由 AL_29 於 2011-12-7 13:35 發表

法拉露過好多次啦,又玉背又bra

不過前晚果套衫就完全暴露晒佢d缺點....講講下突然間有d掛住狐妮精添

狐妮? 天與地做完之後咪有佢做既新戲囉!
想起來,盛年時的狐妮真係好正,個內地老公真識貨,老d都冇所謂.

講開法拉,師奶兵團已經係佢露得最激,那套煮飯戲算吧啦,都唔知為什麼要脫,
法拉最好既戲,我覺得係誘情轉駁,呢d先係法拉戲路,拿獎都係靠呢d角色.