hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 退役巴士安息地?
開啟左側

退役巴士安息地?

HeyKan 發表於 2011-12-16 18:28 | 顯示全部樓層

睇成六頁 我只能夠看見三種人

No.1 純屬放左兩張相 令大家知道某些退役巴士的現況
No.2 想知退役巴士所在地
No.3 自以為正義之士死撐廢話連篇

首先想知退役巴士所在地既人 根本唔知好過知
從樓主兩張相都睇倒
根本所有巴士都泊得密密麻麻 要影相 可以影倒D咩?
更何況有D網頁巳有那些退役巴士清清楚楚的面貌 那還不滿意嗎?

有人提到害怕人去搞破壞 根本是廢話 Maybe人地場主都未驚 已有人替佢擔心??
咁大個場我唔信冇閉路 加上四面都有野圍住 仲入到去咩?
而且呢D地方實有人養狗 咁呢D狗唔係最好既保安咩?

每個人既滿足條件都唔同
我一樣係唔捨得D退役巴士 仲好想再坐
但有人Po相 可以知道D退役巴士現況 巳好滿足

這件事再死嘈爛嘈沒什麼意思  
連底褲都比人扯上黎講 還要繼續嗎?
有時過份執著一件事 會令好多人很討厭

評分

參與人數 4aPower +2 收起 理由
XF176 -1 welldone
HB00610 + 1 Like
smal + 1 like!!! Bus fans are degrading as time g
89B + 1 support

查看全部評分

Yonie_Sung 發表於 2011-12-17 00:41 | 顯示全部樓層
原帖由 HeyKan 於 2011-12-16 18:28 發表
睇成六頁 我只能夠看見三種人

No.1 純屬放左兩張相 令大家知道某些退役巴士的現況
No.2 想知退役巴士所在地
No.3 自以為正義之士死撐廢話連篇

首先想知退役巴士所在地既人 根本唔知好過知
從樓主兩張相都睇倒
根本 ...

No.2呢類想知黎做咩呢?

你漏左一種人:
No.4 歪理連篇, 成日想偷窺他人財物, 仲要死撐有知情權

老爺車會d車, 都係car show先俾人欣賞
舊巴士亦都一樣, 如果唔係car show, 部車泊在車場無拎出黎, 又唔係你o既, 咁又憑咩要有知情權?
根本大家在討論的基礎上有最根本o既不同

我平時都好少在italk出聲
因為呢幾年覺得d後生仔已經走哂樣
真係令人好討厭
LA24ttty 發表於 2011-12-17 08:16 | 顯示全部樓層
唔通我屋企收埋幾多野, 有幾多資產,別人都有知情權?!
講緊喱d巴士係人地o既私人財產, 人地拎出黎分享係人情,唔分享係道理!
當年某會批車都放到山卡啦咁遠啦, 無遮無掩同你地分享,
最後咪俾人偷到不似車形, 最後留低o既只係一堆廢鐵, 而唔係心意..!

巴士迷分享相片係無錯,只怪太多立心不良o既人出現響喱個世代
最後,如果唔係D 留車人拎住d 試車牌為非作歹 (e.g 112事件)
又點會弄成今日想留買唔到車, 有車出唔到o既局面....

今天變成多言了的死老鬼

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Yonie_Sung + 1 正!

查看全部評分

愛.勇氣.友情.....Pulsar