hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 TVB 再一次買錯片…
開啟左側

TVB 再一次買錯片…

CK4013 發表於 2006-2-15 16:47 | 顯示全部樓層

原帖由 Ketsu 於 2006-2-15 08:58 發表

仲有中韓合作既《輪舞曲》
佢都要響「TVB收費電視頻道」
(唔知佢以後仲會唔會叫做「Sun電視」囉)
...冇野講啦!

《輪舞曲》只係日劇版無間道
竹野內豐同申源俊都係間諜
所以我自己亦唔太睇好這一套劇會係香港有大作為

之前網上有消息指,原本是播電車男,不是播台劇
之後好似話因為ATV播緊我Miss是大佬
所以改播王子變青蛙

在我個人認為
似乎MVP情人好睇過王子變青蛙
Uh jjuh myun (左右為難)
sa 發表於 2006-2-15 16:50 | 顯示全部樓層
電車男會否改於收費台播?
LN9267 發表於 2006-2-15 18:55 | 顯示全部樓層
復板首文:

我對此劇d演員都唔識,被攻劇策略疲勞轟炸先識。

話時話,大家有冇看王子變青蛙片尾的動畫呢?

愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
flora 發表於 2006-2-15 19:48 | 顯示全部樓層

原帖由 sa 於 2006-2-15 16:50 發表
電車男會否改於收費台播?

其..... 實..... 講真.....
我睇晒電車男... 但真係唔明點解咁hit囉...
套劇... 好無聊.....

王子變青蛙... d主角無人識..
買惡作劇之吻好過la~ 起碼有靚仔鄭元暢...
或者買番舊野薔薇之戀.....
收視一定好過王子變青花.....
petcity 發表於 2006-2-15 21:01 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
lpc 發表於 2006-2-15 22:21 | 顯示全部樓層
原帖由 CPY 於 2006-2-15 13:36 發表
和黃退股是
遲早的事情。

和黃幾時持有過”新電視”?
現時新電視係由電視廣播與漢傳媒共同持有
只係租用和環線路”入屋"

dennis28a 發表於 2006-2-15 23:54 | 顯示全部樓層

無計,不過我可以同大家講...日劇《西遊記》又係唔收得...
第一回 29.2%...第六回 20.6%...(之前仲話日本收得?又係垃圾劇一套?20.6%?)

至於五月播既《輪舞曲》...仲衰...
第一回 20.0%...第五回 14.8%...(唔係下化,,,星期日都係咁,,,不過以 TBS 收視都尚在接受)

上述日劇...只跌無升...不敢期望「精選劇集台」的後果...
(一般來說,,,日劇會在第五、六回播放後回升收視...)

至於《MVP 情人》同《王子變青蛙》...
一味台劇抄作作風,,,未有可睇之處...

CK4013 發表於 2006-2-16 00:37 | 顯示全部樓層
原帖由 dennis28a 於 2006-2-15 23:54 發表
無計,不過我可以同大家講...日劇《西遊記》又係唔收得...
第一回 29.2%...第六回 20.6%...(之前仲話日本收得?又係垃圾劇一套?20.6%?)

至於五月播既《輪舞曲》...仲衰...
第一回 20.0%...第五回 14.8%...(唔係下化,,,星期日都係咁,,,不過以 TBS 收視都尚在接受)

上述日劇...只跌無升...不敢期望「精選劇集台」的後果...
(一般來說,,,日劇會在第五、六回播放後回升收視...)

今季日劇有邊套可以由第一集做現在無跌收視啊!
就係得unfair不跌反昇,不過最高真係得16%
所以CX系西遊記低極都有20%,已經好好

TBS系的白夜行就黎跌破10%
所以輪舞曲真係算係咁啦!
Uh jjuh myun (左右為難)
flora 發表於 2006-2-16 20:26 | 顯示全部樓層
原帖由 CK4013 於 2006-2-16 00:37 發表

今季日劇..... 我覺得unfair的確幾好睇!
個劇情幾好~ 好緊湊..
而且蓧原涼子真係做得好好!!

本人仲有睇美食偵探[因為森田剛同東山紀之o既關係而睇]
劇情一般啦~~
仲有夜王..... 講d牛郎o既生活[都係因為睇松岡昌宏...]
不過睇過第一集西遊記[因為木村], 但睇左十分鐘到.....
就無心機睇落去.....

反觀上一季d日劇質素好好多!
起碼"一升的眼淚"已經夠感人.....
dennis28a 發表於 2006-2-16 21:50 | 顯示全部樓層

原帖由 CK4013 於 2006-2-16 00:37 發表

唔係...白夜行仲好過唔少日劇...
一貫日劇性格...佢係第五回升番 11.8%...升左 1.2%...
(聽日會知第六回放送後既結果)

CX 既西遊記...預期會再跌...跌破 20%,,,係時候升番...