hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 唐豬, 你還算是男人嗎?
開啟左側

唐豬, 你還算是男人嗎?

DIH 發表於 2012-2-17 11:33 | 顯示全部樓層

而家距離特首投票日尚有個多月,相信花生會非常渴市。
我只說那是「投票日」而不是「選舉日」。

我不評論係咪有人有目的放料,一個從政者理應知道隨時會畀人監督審視,
如果唔係清清白白就唔該你醒醒定定諗定畀人踢爆要點兜,賴人爆料都要有料可爆先得架。

以前兩個特首,阿董「一個好人」但硬頸,阿曾係「醒目仔」但無承擔,
阿唐唔係好人(至少對佢老婆)、唔醒目、開口夾著脷、無膊頭無腰骨,
當支持者要用到「腳頭好」去撐的時候,已經露晒底啦,家陣娶妾侍咩!

阿梁我一直都覺得佢奸,暫時沒有事令我改觀,佢上場都幾乎等於中共派港督。
何俊仁最多只能因建制兩派傾唔掂數唔夠票而拖一拖,
不過至少都向全世界突顯了這個制度多麼荒謬。

上面權鬥未完,其實就算有勢力人士好想挺唐,
佢而家搞成咁,挺唐的人唔使同市民交代,都要同佢地老婆交代。
當手上隻隻牌都爛爛地,我就真係唔知上面有冇諗定CDEFGH計劃。
AVD1 發表於 2012-2-17 11:45 | 顯示全部樓層
原帖由 kei_hk 於 2012-2-17 10:51 發表
何生基本上都係陪跑﹐無機會成功選到。
除非﹐唐&梁都無去報名(包括是否搵唔夠提名票)。

西九﹐大家都話梁生誠信問題。
問題一大個﹐點解十年前(西九評審前後)唔講這一單野﹐現在才拿出來講?
點解今天才講梁生有利益瓜葛?

這 ...

講真個句, 如果佢一開始認左就唔會有咁大單野出黎,
老實講, 我真係唔信狼真係乜都冇做過,
如果佢算過度過, 只可以話唐唐真係蠢鈍如豬,
擺明就係個局都唔識避......

而家葉太又話想出黎選, 開始搵緊人支持佢,
講真比佢做都好過比而家個三個, 最小一定比個隻狼好先 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
AVD1 發表於 2012-2-17 11:47 | 顯示全部樓層
原帖由 DIH 於 2012-2-17 11:33 發表
而家距離特首投票日尚有個多月,相信花生會非常渴市。
我只說那是「投票日」而不是「選舉日」。

我不評論係咪有人有目的放料,一個從政者理應知道隨時會畀人監督審視,
如果唔係清清白白就唔該你醒醒定定諗定畀人踢爆 ...

其實我覺得北京點諗都冇諗過唐唐起呢個時候先會黎單咁 o既事啦係未呀,
如果有人傳心爆料, 某程度上可以話係同北京過唔去 :lol
LJ7006 = MF5119 = AVD1
053h4 發表於 2012-2-17 11:51 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
edhong 發表於 2012-2-17 12:09 | 顯示全部樓層
3ASV196 發表於 2012-2-17 12:20 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-2-17 12:09 發表

世界上有邊個政治人物唔奸呢?
選個奸既, 點都好過選個船頭驚鬼船尾驚賊既出黎

奸本身唔係問題, 但問題係佢奸得黎, 仲會搞搞震, 到時唔單止
政商人士利益有事, 連一般香港人及一向的制度都會散埋...

其實香港最緊要都係穩定, 特首唔需要好多新野, 但要保持穩定...
新野本身唔係話一定唔好, 但以梁生黎講, 我好難相信佢會創新
得黎又搞得好lor...

我知部分選委, 尤其專業界別的, 都有類似想法

其實豬同狼的形容真係幾貼切, 狼除左奸, 其實做野亦好"狼"吧..
3ASV196.KE7270
hkbw 發表於 2012-2-17 12:25 | 顯示全部樓層

原帖由 3ASV196 於 2012-2-17 12:20 發表

奸本身唔係問題, 但問題係佢奸得黎, 仲會搞搞震, 到時唔單止
政商人士利益有事, 連一般香港人及一向的制度都會散埋...

其實香港最緊要都係穩定, 特首唔需要好多新野, 但要保持穩定...
新野本身唔係話一定唔好, 但以梁生黎講, 我好難相信佢會創新
得黎又搞得好lor...

我知部分選委, 尤其專業界別的, 都有類似想法

其實豬同狼的形容真係幾貼切, 狼除左奸, 其實做野亦好"狼"吧..

佢狼得來仲要係次次都衰, 而次次佢又好巧妙地甩身, 一野話唔關自己事算數~

佢城腑太深....賣港唔知...但亂港一定有佢份..

作為建華之亂個編劇, 大家仲想俾多次機會佢做埋 "振" 散香港?!
殺雞焉用牛刀?!
053h4 發表於 2012-2-17 12:33 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2012-2-17 12:38 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
hkbw 發表於 2012-2-17 12:49 | 顯示全部樓層

原帖由 053h4 於 2012-2-17 12:38 發表

所謂建華之亂, 根本原因就係亞洲金融風暴
當時話咩負資產, 根本原因就係樓市泡沬, 利息高企等等

當時失業係高, 但係高得過週邊咩, 而家租屋買樓難, 百物騰貴, 生活質素連建華之亂都不如
表面繁榮, 呎價創新高

講多無謂, 大家金融風暴, 人地一樣復甦, 但都唔至於搞到香港而家咁樣亂象
話亂港, 老實, 而家真係好太平咩?

錯啦, 建華之亂係指
1. 母語教學 --- 今時今日香港學生中英都唔得的始作俑者
2. 教育商業化--羅范學生是客的主張, 導致今時今日教師上下受壓, 連家長都鬧老師.
最後整多個求學不是求分數, 然後仲要攪勁多學位/副學位出來, 我視之為另類雷曼迷你債券,
氹/迫你地花更多錢讀書, 但回報卻不成比例~
3. 8萬5 --- 製造了天水圍此等悲情城市 (當樓價係完全外圍因素)
4. 領匯上市 --- 扼殺小商戶, 簡直益大商家, 令小市民百上加斤
5. 數碼港益商家...幾多%成就今日貝沙灣大業?!
6. 保鐵 --- 專營巴士車隊限額制, 對非法村巴執法不力, 令PSL牌大升, 專營巴士難以生存
7. MPF, 呢個利益輸送, 改變了諺語 "有強姦, 冇焗賭" ..而家全港人, 人人焗賭~

要數, 仲有大把有得數, 唔駛數經濟, 失業

殺雞焉用牛刀?!