hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 1:120 巴士模型珍藏 ( Keep 住嚟)
開啟左側

1:120 巴士模型珍藏 ( Keep 住嚟)

板田 發表於 2014-7-22 11:45 | 顯示全部樓層

回樓上, 其實ME係有諗過, 不過都係稍後先,可能2015年尾, 2016年, 2017年.... 因為綜合各方朋友意見, 他們一致喜愛中巴車款, 所以我才決定開發該個車款, 至於邊一款邊一個型號, 其實都呼之欲出, 再看以後我們留言吧

未有收到新車既時間, 唯有繼續舊車翻新

最後, 尋日去接觸新既工廠, 對於我地做合金車的價錢及數量已經對有少許確定, 稍後會再匯報給各位知道, 因此仲有好多工程上既事情仍未解決

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
smal + 1 + 1 合金車?! 係咪用埋合金鈴先? ...

查看全部評分

DA21 發表於 2014-7-27 21:54 | 顯示全部樓層
重要聲明一則,即日起,我和各廠長會減少在此貼文和貼相,有感呢一版越來越少人貼文,來來去去得ML55,板田,SMAL,我等等,好無癮!我和板田兄商量過,已於昨天在facebook開設一個專頁,集中討論和分享大家的1:120巴士模型,已取得初步成功,開左兩日就已經有50幾位成員,而亦有大部份成員有好多非常值得欣賞嘅珍藏,而且從未在此見過,所以各站友,如果想多看看我們的作品,可到facebook搜尋1:120巴士模型愛好及分享區,如有任何問題,歡迎PM本人!
貼一架重新再做嘅DL,之前啲圖唔靚,而且白色字未整,今日一次過,成架唔同晒!

仲差少少手尾,遲啲執好再貼相
愛人要結婚了,新郎不是葡萄
板田 發表於 2014-7-28 15:21 | 顯示全部樓層
回樓上DA21兄, 你講得無錯. 我地以後會係FACEBOOK分享1比120巴士, 希望藉此能夠結識多些朋友分享他們的作品, 所以都係呢句, 有心既朋友可以去FACEBOOK, 無心既朋友可以繼續維持呢版去回味過去兩年我地種種既事蹟.
當然有一些簡單的圖片簡單的詳述, 我們有機會都會在ITALK分享, 不過講樂趣及聚焦方面, 我們會轉係FACEBOOK, 所以說聲唔好意思, 有機會再見
DA21 發表於 2014-8-5 07:22 | 顯示全部樓層

估唔到我地個facebook page咁熱鬧,咁多隱世高人喺度!真係可喜可賀
見呢邊咁靜局,貼下近日出廠嘅新車先

DL16@112 , 某益fd愛線

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
ML55 + 1 + 1 112,好難唔加你分囉

查看全部評分

DA21 發表於 2014-8-20 13:07 | 顯示全部樓層
Facebook 個 group 好熱鬧,呢度就靜過鬼
好啦,貼下近期出廠車拉返篇文上去先

係咁先,返去嗰邊繼續熱鬧
DA21 發表於 2014-9-7 02:02 | 顯示全部樓層
今日嘔心瀝血之作

呢度真係靜過發荒,都係返去自己地頭玩,拜拜
 樓主| smal 發表於 2014-9-10 21:06 | 顯示全部樓層

估唔到原來仲有貼文,我仲諗住海底撈文添
老二做PR, GER 走晒, Inevitable
板田 發表於 2014-9-12 10:10 | 顯示全部樓層
原帖由 smal 於 2014-9-10 21:06 發表
估唔到原來仲有貼文,我仲諗住海底撈文添

蒲下頭, 插支香先