hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) RoadShow 將於七月絕跡新巴城巴
開啟左側

[問題] RoadShow 將於七月絕跡新巴城巴

PatPatLeo 發表於 2012-4-16 22:52 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 2012-4-16 08:43 PM 發表
http://www.nwstbus.com.hk/tc/uploadedPressRelease/5188_16042012-chi.pdf

根據新巴城巴新聞稿,Buspak 將會由 1/7/2012 起擁有新巴城巴流動多媒體 (MMOB) 廣告服務獨家代理權,
亦意味 Road$how 將會於同日起不再於 ...

咁D MMOB電視 / 播放系統點算?印象中D 兩者都係Roadshow 提供,如果係咁Roadshow 係咪有權拆走佢D電視?
perfectman2222 發表於 2012-4-16 23:00 | 顯示全部樓層
其實近年Roadshow節目質素每況愈下, 新城改用Buspak都係好事.. 除非佢d節目更差..
希望新城改MMOB代理權可以令Roadshow重新檢討一下.
gordon 發表於 2012-4-16 23:21 | 顯示全部樓層
唔好好似當年FirsTVision咁樣, 廣告當節目, 同埋不斷洗腦賣廣告就得了.......
不過到時Webus做左, 會唔會有好多周大X廣告就唔知了.

最好好似十年前的Roadshow或者M-Channel就好了
喺總站尾拉500鏡影總站頭的巴士係咩玩法
icecone 發表於 2012-4-16 23:57 | 顯示全部樓層

新車冇底褲
係咪反映咗唔會再有電視呢?
係就very good 啦
唔駛再受D嘈音
novkovsky 發表於 2012-4-17 00:06 | 顯示全部樓層

其實我真係諗唔明點解roadshow到今時今日都唔順手開埋網上台…
響巴士度有時間中真係有好野睇又因為坐得唔耐而睇唔到
反正佢都有media team...本來打埋網上就易過借火…
sSie~~Find you later.
tvcc 發表於 2012-4-17 00:54 | 顯示全部樓層

回復 14# 的帖子

原帖由 icecone 於 2012-4-16 23:57 發表
新車冇底褲  係咪反映咗唔會再有電視呢?
係就very good 啦  唔駛再受D嘈音

由宜家至未來2-3年, 新巴城巴正值換車潮,
只要巨龍、富豪奧林比安退晒的話, 新一批E500會裝返TV上去,
話晒要有返600部巴士先算足夠巿場滲透率...
tvcc 發表於 2012-4-17 01:01 | 顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

原帖由 novkovsky 於 2012-4-17 00:06 發表
其實我真係諗唔明點解roadshow到今時今日都唔順手開埋網上台…
反正佢都有media team...本來打埋網上就易過借火… ...

不過咁講用手機上網睇ROADSHOW, (睇/唔睇)選擇權去左乘客手上,
咁點可以保證ROADSHOW有效將廣告訊息送到乘客腦
loveandpeace 發表於 2012-4-17 07:03 | 顯示全部樓層
原帖由 novkovsky 於 2012-4-17 00:06 發表

反正佢都有media team...本來打埋網上就易過借火… ...

'因為坐得唔耐而睇唔到',
呢個CASE我真係試得多.
灣仔 -> 金鐘 1 MIN.
灣仔搭70, 590, 788, 115, 603等SKIP金鐘路線 -> 中環 2 MIN.

不過EVEN睇唔到ROADSHOW,
我都唔係太CARE.
INTERNET有大把比ROADSHOW更加好睇0既SHOW.
loveandpeace 發表於 2012-4-17 07:07 | 顯示全部樓層
原帖由 icecone 於 2012-4-16 23:57 發表
新車冇底褲
係咪反映咗唔會再有電視呢?
係就very good 啦
唔駛再受D嘈音

我都識得有人真係好唔LIKE ROADSHOW,
同埋呢D嘈音.
AH_HIN 發表於 2012-4-17 08:16 | 顯示全部樓層

一早一晚的長途車, 有大聲都拆既報站同煩音不斷的 RoadShow. 我唔覺得會有人 Like. 不過, 現處於資訊年代, RoadShow e d 咁資訊既野, 仍然會時時刻刻陪住你!  有時發覺, 香港, 寧靜比錢更難搵到!