hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 突發消息:黃埔花園總站站長與巴迷爭執,秩序混亂! ...
開啟左側

突發消息:黃埔花園總站站長與巴迷爭執,秩序混亂!

tfzoofsss 發表於 2012-5-1 21:01 | 顯示全部樓層

原帖由 GU9338 於 2012-5-1 20:25 發表
其實都幾無理
比較心水清既巴迷都知道得一千零一班熱狗肯定好快頂閘
仲要去獲嘉道搏 , 得罪講句 , 預左上唔到架啦

有人放流料話中途起載,坐212追,點知去到機利士有人又得知390到左黃埔,即刻蕪湖街衝落車。本來無巴迷等。
peterkwan 發表於 2012-5-1 21:08 | 顯示全部樓層
原帖由 tfzoofsss 於 2012-5-1 21:01 發表

有人放流料話中途起載,坐212追,點知去到機利士有人又得知390到左黃埔,即刻蕪湖街衝落車。本來無巴迷等。

有腦的話,就算真係中途起載點都唔會呢個站起載啦,呢個站起載同總站出來有咩分別,咪都係要塞漆咸道。
KS2144@269C 發表於 2012-5-1 21:10 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2012-5-1 20:13 發表
其實好似70果一晚咁樣,個氣氛同意義係最正
但唔知點解去到熱狗就變到咁

因為依家''有D'' 90好似未見過熱9咁, 心智未成熟....

個人認為: 有時我真係覺得呢一群小朋友先至係影衰巴士迷形象的一群,

問起朋友咩係巴士迷, 人地唔會話企馬路果D呀嗎, 反而係: 'O!!! 果D ''小學雞''呀嗎''

當然, 我個人絕對唔支持企出馬路影相!!!!!!

但係我覺得呢個位值得我地去思考: 就係其實除左企馬路GE人群, 原來係仲有一群心智未成熟 ge 人令巴迷形象變差
最畜配搭: NA8906@87D but I love it
FT7052 發表於 2012-5-1 21:21 | 顯示全部樓層

原帖由 peterkwan 於 2012-5-1 09:08 PM 發表

有腦的話,就算真係中途起載點都唔會呢個站起載啦,呢個站起載同總站出來有咩分別,咪都係要塞漆咸道。

果單流料原本係話去女拔萃起載
petcity 發表於 2012-5-1 21:30 | 顯示全部樓層
AV385 發表於 2012-5-1 21:58 | 顯示全部樓層
原帖由 sam745522 於 2012-5-1 04:45 發表

報警? 係拉carlo,定係係度叫囂嘅巴迷~?
點解要拉carlo呢?佢犯咩事呢?
當大多數人都係錯既時候,錯就會變成o岩
Man@MFHK 發表於 2012-5-1 22:00 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2012-5-1 21:30 發表
最後一天開多幾架都冇用
我要爭取做最後一架熱的坐上客既諗法足以
導致任何失控場面

始終係人心態問題,總之真心要坐熱狗,早少少
尾日唔夠呢班人鬥爭位架喇 ...

可能要12米熱狗復活,或者將餘下熱狗下層拆位開水塘,先會夠載
Man@MFHK 發表於 2012-5-1 22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1001 於 2012-5-1 20:40 發表
我好似聽到有人叫報警
http://www.youtube.com/watch?v=x0VCy6q42Qg

我只見到一班爛仔
HF3204@243M 發表於 2012-5-1 22:06 | 顯示全部樓層
原帖由 HR845 於 2012-5-1 20:47 發表
如果情況繼續落去
只會有兩個結果
第一:
九巴都唔會理佢地感受
一鋪清袋,一日全部全冷曬,問你怕未

第二:
派警員到場為持秩序
如果九巴有心o既話,留返幾架熱狗
分批係其中一條線服務最尾一夜
巴迷又上到,乘客又上到
車又 ...
其實到咗咁既情況
我覺得應該用第一個選擇
如果俾區議員睇咗條片,相信佢地都好難反對
KG1428 發表於 2012-5-1 22:08 | 顯示全部樓層

我覺今時今日的年青人,鬥惡就得。
不識守秩序、守規矩。

恐怕到時Last day當日,情況更失控。
在尖碼/廣田/柏景灣總站,出動埋防暴警察。
先可以控制混亂場面。