hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) [理性討論] 近期歡送熱狗,發現真是有很多不正常巴士迷 ...
開啟左側

[理性討論] 近期歡送熱狗,發現真是有很多不正常巴士迷

2234 發表於 2012-5-13 11:27 | 顯示全部樓層

mip001hk 發表於 2012-5-13 14:47 | 顯示全部樓層
原帖由 2234 於 2012-5-13 11:27 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

我都有係其他文度提過佢, 當晚佢係柏景灣度,當6架熱狗泊滿16孖坑之後,佢仲係最前既6324前三躹躬

當晚258尾單一到廣田見到有一個2X-3X歲戴眼鏡既男人對住258敬禮,會唔會係同一個人黎?
GK9583@98A尾單又見佢係下層嘈...好彩佢坐左幾個站就落車
Anpretext 發表於 2012-5-13 22:54 | 顯示全部樓層
原帖由 hkbw 於 2012-5-11 09:56 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

師兄, 小心呀, 隔離有好多人話7-11段片冇問題架, 仲話人地都冇報警, 唔算有問題~~

早十年 (或者可能而家都係), 巴士當老婆都係咁啦, 不限於呢幾年既~

睇返咁多年用過既詞彙
都可以知道既..例如早五六年經常用到 ...
有乜問題, 巴士都有死氣喉

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
S3M221-EH439 + 1 I see what you did here

查看全部評分

502 發表於 2012-5-13 23:57 | 顯示全部樓層

wow 一個POST就引來鳥身有屎的人
好文好文

是咁的
那天晚上我上了98A的尾班熱狗
一開車就中伏鳥
真是不得烏
係咁叫叫叫
叫熱狗咪叫熱狗
叫完就叫SOS
叫完SOS叫臀長
然後就嗌歌鳥
別講笑小鳥爆開了
嗚呀真是不得之鳥
既然臀長和臀員的小鳥都爆開了
竟然仲未做公公
雄性賀爾蒙爆燈見到街上一有雌性動物就叫返聲靚女上車
我望出窗
當堂嚇一跳
然後就得淡笑
好彩街上面果D雌性動物仲係人黎
仲以為一班1999的狗公會叫狗乸上車添

究竟臀長同臀員是咪狗公,上了熱狗就要狗衝?
康泰臀長臀員的SOS是咪講緊佢地的小鳥爆開鳥?

呢一程車真是令我樂而忘返
多謝康泰臀的精湛演出
你地話鳥俾全香港知,
巴士迷除鳥毒到核爆,仲是精神病的
多謝多謝

評分

參與人數 7aPower +6 HugeC +7 收起 理由
S3M221-EH439 + 1 + 1 有潛質做潮文!
smal + 1 like!
nwfb1601 + 1 + 1 呢篇0野簡直正到爆廠!
EE9255 + 1 + 1
MZ3101 + 1 + 1 其實得班康泰團係精神病架者
EF107 + 1 + 1 奇聞
HV7025 + 1 + 1 對當晚班98A既真實情況作出繪影繪聲既形容, ...

查看全部評分

s3n354 發表於 2012-5-14 01:17 | 顯示全部樓層
原帖由 502 於 2012-5-13 23:57 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
wow 一個POST就引來鳥身有屎的人
好文好文

是咁的
那天晚上我上了98A的尾班熱狗
一開車就中伏鳥
真是不得烏
係咁叫叫叫
叫熱狗咪叫熱狗
叫完就叫SOS
叫完SOS叫臀長
然後就嗌歌鳥
別講笑小鳥爆開了
嗚呀真是不得之鳥 ...

多謝你繪形繪聲的介紹了該批精神病院的院友情況
現奉上一段影片給大家更了解院友們的病況
http://www.youtube.com/watch?v=43hLH7Ok8SI

就係這群院友, 包括唔認自己失控的團長令我有一趟極之難忘的40最後熱狗之旅
502 發表於 2012-5-14 01:59 | 顯示全部樓層
原帖由 s3n354 於 2012-5-14 01:17 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

多謝你繪形繪聲的介紹了該批精神病院的院友情況
現奉上一段影片給大家更了解院友們的病況
http://www.youtube.com/watch?v=43hLH7Ok8SI

就係這群院友, 包括唔認自己失控的團長令我有一趟極之難忘的40最後熱狗之旅 ...

最百思不得其解的是
康泰臀友是咪覺得叫靚女上車,靚女就真是會上車?
架車又咁毒(很臭汗又多co2,仲廢氣倒灌)
佢地又on狗(在熱狗上面,唔好心邪諗做粗口啊)
成車人仲好似飛越瘋人院咁
靚女都嚇怕怕
一心諗住有靚女同我一齊坐2人位的美夢落空鳥
嗚呀,愈講愈傷心

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
MZ3101 + 1 + 1 一心諗住有靚女同我一齊坐2人位的美夢落空 ...

查看全部評分

FBI2 發表於 2012-5-14 14:15 | 顯示全部樓層

原帖由 Jaso0n2010 於 2012-5-10 20:01 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
last一日GD605 1700(?)尖碼開嗰單, 喺轉入馬頭角道之前早一盞燈有人以為會轉, 見到阿婆慢慢行想衝紅燈咁, 不單只大大聲問候阿婆娘親, 仲要咒阿婆「鬼唔望你比車車死」...黑心到呢 ...

唉....而家呢d野都睇化晒啦.

幾年前有位板友係長安影車時俾貨櫃車撞傷,之後好番出院,有次係和合石影車見到佢,佢竟然被其他巴士迷說:"XXC,上次長安車你唔死,今次和合石車X死你呵".

雖然,該板友本身都有不少惹人爭議的事情(同我差唔多),但係都唔駛咁陰毒掛.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
Gary_B 發表於 2012-5-14 15:36 | 顯示全部樓層
康泰臀長披住件姣藍老西大熱天時搭熱狗 嘩 狐仙上身 一定無人埋佢身
MZ3101 發表於 2012-5-14 19:42 | 顯示全部樓層
講起康泰團長 ... 之前 7M 已經見識佢喺熱狗度玩果D野啦
架車停天宏苑燈位 , 佢日光日白伸個頭出黎係咁嗌嗌嗌
之後返到總站 , 佢同成班團友當正果度係自己屋企咁吵吵鬧鬧

估唔到佢 98A 尾轉可以嗌得仲勁 , 仲要當街嗌人靚女
唔怪得走黎叫 SOS ... 原來成班友驚自己入唔返青山
係咁搵人求救 , 睇下送唔送得返佢地入去
502 發表於 2012-5-14 23:11 | 顯示全部樓層

原帖由 MZ3101 於 2012-5-14 19:42 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
講起康泰團長 ... 之前 7M 已經見識佢喺熱狗度玩果D野啦
架車停天宏苑燈位 , 佢日光日白伸個頭出黎係咁嗌嗌嗌
之後返到總站 , 佢同成班團友當正果度係自己屋企咁吵吵鬧鬧

估唔到佢 98A 尾轉可以嗌得仲勁 , 仲要 ...

是咁的
坐熱狗嗌靚女上車都不是98a當日才發生的鳥
早在16m尾日都有鳥
一到尾轉
一眾狗公坐係巴士上層見雌性動物大叫靚女
就好似坐小巴叫有落咁自由自在
成功爭取將熱狗巴變成狗公巴

康泰臀是唔是本住玩得招即的宗旨
玩得咁熱情奔放,無拘無束,就好似用鳥護舒寶咁free呢
話晒臀長都說鳥是玩的嘛

oh sorry,
崩口人忌崩口碗