hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 原來有人將熱狗當人一樣
開啟左側

原來有人將熱狗當人一樣

Crotone 發表於 2012-5-9 21:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

One Door Closes Another Door Opens
DN9832 發表於 2012-5-9 21:28 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

我當時真係以為自己去左「香港大酒店」............

以下係片中當時的部份對話內容/行為:
影相群:叫粉衫男士走開+問候佢娘親
小朋友:而為自己去咗香港大酒店
粉衫男:一直站在男士前,結果被「影相群」要求他走開,之後粉衫男不滿「影相群」的要求,便開始與「影相群」展開鬧戰,更宣稱自己「好打得」,叫不滿他的人和他打過。

觀迎其他當時在場的人協助補充
FZ5653xGB2444 發表於 2012-5-9 22:28 | 顯示全部樓層
需唔需要火化埋架車去呀 ?
FZ5653 GB2444 GL390 CTB243
千年 發表於 2012-5-10 01:13 | 顯示全部樓層

仲行得走得就同條龍"行禮"?!

現代小朋友真正無知得無奈!
da54 發表於 2012-5-10 16:25 | 顯示全部樓層
又係呢個小朋友....
上次 BCOY 已經係度不斷「博出鏡」...... 真係唔知佢大個會點......
至於你們信不信?反正我信了
 樓主| Crotone 發表於 2012-5-10 20:27 | 顯示全部樓層

回復 5# 的帖子

當時BCOY 發生甚麼事?
One Door Closes Another Door Opens
Mandurah__Line 發表於 2012-5-10 20:40 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 2012-5-10 20:27 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
當時BCOY 發生甚麼事?

http://www.youtube.com/watch?v=SpzSLfA_JO8
由0:17開始
I have a cyka. I have a blyat. Uh!...
 樓主| Crotone 發表於 2012-5-10 21:33 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

愚問, 有關影片的制服男是誰?
hkbw 發表於 2012-5-11 10:08 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2012-5-10 16:25 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
又係呢個小朋友....
上次 BCOY 已經係度不斷「博出鏡」...... 真係唔知佢大個會點......

呢個真正既小朋友, 我又唔覺得有太大問題..唔識唔知, 咪教law~~
仲有咁多年歲先真正分到是非黑白, 有咩問題~

反而唔教佢, 只係識笑, 只係識影片既, 我覺得更有問題~

回樓主~ 其實呢個板又好, 第二個板都好, 好多巴迷老早當d巴士係人~~ 以老婆等作稱呼,
甚至在貼圖板憑歌憑圖寄意既大有人在, 不是新鮮事~難道大家唔記得之前 部車日日俾人上的事件嗎?

呢個小朋友, 固然係要教, 其行為大家可能覺得可笑滑稽, 但其實呢類行為, 係呢個討論區, 都見怪不怪,
要笑要話, 係咪應該全部笑晒話晒呢?!
殺雞焉用牛刀?!
nwfb1001 發表於 2012-5-11 11:00 | 顯示全部樓層

原帖由 hkbw 於 2012-5-11 10:08 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

呢個真正既小朋友, 我又唔覺得有太大問題..唔識唔知, 咪教law~~
仲有咁多年歲先真正分到是非黑白, 有咩問題~

反而唔教佢, 只係識笑, 只係識影片既, 我覺得更有問題~

回樓主~ 其實呢個板又好, 第二個板都好, 好多 ...

我就覺得個細路有好大機會確診阿氏保加症