hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 有apower一問
開啟左側

有apower一問

KG1428 發表於 2012-6-3 19:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

as title
0 o. P. n+ r$ D2 P% t1 v我想評負評分,但系統無負評分功能。
kay 發表於 2012-6-3 19:33 | 顯示全部樓層
其實都已經係有段時間無得負評分
世界很簡單 人類很複雜
hkaiw 發表於 2012-6-3 20:04 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2012-6-3 19:33 發表
# i& i, Q) R+ w0 W其實都已經係有段時間無得負評分
- z6 Y2 ^! I9 ]# [- B! L2 `
詳情:
' }1 ^- u% N9 d) \+ ghttp://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... d=689880&page=1
喵...
箭豬 發表於 2012-6-6 00:30 | 顯示全部樓層

負評分一直都引起唔少爭吵,係呢度既人流愈黎愈少既原因之一,
3 i' H6 K" T, s, D5 j# f% e管理層點都要做返d野ge…
kwyeung 發表於 2012-6-6 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 箭豬 於 2012-6-6 00:30 發表 # U( O5 v# T% }3 c" S
負評分一直都引起唔少爭吵,係呢度既人流愈黎愈少既原因之一,6 |8 G# V1 ~  {% u! `
管理層點都要做返d野ge…

8 S0 C7 n. d/ J
0 [" i; N0 t9 V7 A人流多唔係惡哂既...
) v/ \; B# t# t- R你睇其他討論區, 睇十幾頁, 可能得兩三個回覆唔係垃圾,
+ M) Z5 }1 x6 f; E4 B; S我唔會有心情去睇灌水板囉
8 `9 K* k; }4 u, l8 {+ u
+ @& U( w1 D- X  o8 A/ S% D! ~至於負評分令人流減少, 而家冇左, 係咪人流上升番先?
kay 發表於 2012-6-6 07:58 | 顯示全部樓層
反而有樣野唔同
3 n5 l* f9 `' c# F+ A* u今次係取消左負評$ L0 L4 P$ N6 G4 G, Y  q" C1 I
對上個次係將負評變-1; O# C5 S) L4 J, [1 C$ d; `

; L: z% B7 ]* g$ p6 C感覺出黎呃post既站友比上次少左
# R" y, J, p- ^" y' t) ]( V因為已經無得再做beggar,唔駛再為分數周圍呃分
世界很簡單 人類很複雜
3ASV196 發表於 2012-6-6 08:33 | 顯示全部樓層

原帖由 kay 於 2012-6-6 07:58 發表 ( W# @" B$ l# b  ?1 k6 n) @2 c; {  P
反而有樣野唔同
9 k0 `- \0 h/ _6 f& w, g今次係取消左負評
- A# Y1 u! b: c; [* u- U  f- k對上個次係將負評變-10 H: }1 e" H/ X1 ^# n$ v

& P) t' \' J! P- @5 e3 k: v感覺出黎呃post既站友比上次少左! _- a& Q) g! P. J
因為已經無得再做beggar,唔駛再為分數周圍呃分
! O3 M( `, {8 @$ b4 L7 b$ g

) T# X0 u: v$ L. W, ^* ^, B$ C1 P其實的確暫時反應是正面, 灌水文章沒有明顯增加, " j$ F0 g( U8 u( [" Y
希望之後人流及新站友可以多返d, 最少唔會一黎就8 [7 J& f& P8 i) v7 w9 \
變begger2 X% m8 ?. w0 c; b3 P, f% }
$ |8 |# [3 }- o: H4 w, W- h2 m4 ?
而站友間用評分引至的爭執亦少左, 即使用評分. j* F( T$ D# q, k* G' E
去話人的, 都要加人ilike, 被評者自然少d負面感覺& @4 N; V( H! A$ T5 V) ~

; D5 `2 i  S- T$ q3 M閣下提出左一個重點之前我都未諗到的, 就是無得' N, A0 s3 Y  l- ~# ^$ \% Z/ A: c
再做beggar, 反而唔駛再為分數周圍呃分, 比以前2 ?2 w; ~' s  U9 p  t- t2 J, `
用負評控制灌水, 可能是更好...
3ASV196.KE7270
箭豬 發表於 2012-6-6 10:41 | 顯示全部樓層
原帖由 kwyeung 於 2012-6-6 00:44 發表 # e% D+ F; L$ _2 v5 E

6 w% Y  `+ D' M1 ]+ ~% T3 F9 _6 o* k5 x0 B6 k  f# _
人流多唔係惡哂既...
" x1 |4 f4 Z8 k! H; x你睇其他討論區, 睇十幾頁, 可能得兩三個回覆唔係垃圾,& ]6 |* X9 i. s( p& f4 A& _
我唔會有心情去睇灌水板囉
; ~! s' K% p. k! B4 D
7 D: G: T3 i/ c( N至於負評分令人流減少, 而家冇左, 係咪人流上升番先? ...
+ ]5 |( N4 j0 @
開個web site有邊個唔想人流愈多愈好?
( a0 A" O) |7 u: S而回覆係唔係垃圾亦見人見志架je,唔係話你鍾意呢度呢度就最好,你唔鍾意既就差到貼地既。% b$ I6 i* G# U  q8 j
現在無左負評我唔知人流會否多返,因為走既就走左,但事出就必有因,呢度d巴打咁鍾意同人呦頸,我個人認為無左負評絕對係好事,少左樣野俾人無謂地鬧交,7 }. t. V. g6 U5 q% [6 t4 C0 E
就算第二個網10幾page都係垃圾,但italk呢度過往都出現過好多無無謂謂都可以呦成10幾20個page既鬧交post啦。! Q& m* j) r' u1 D2 Y# |
岩架!少左人都係好事,你睇而家幾清靜。不過係一個post會比較少人\隔好耐先會有人回應,難d去得到他人既意見咁lor。  f$ y5 W, l: {

; p/ v3 O9 D+ f0 D2 \( m+ T[ 本帖最後由 箭豬 於 2012-6-6 10:46 編輯 ]
dongfeng 發表於 2012-6-6 10:57 | 顯示全部樓層
原帖由 箭豬 於 2012-6-6 10:41 發表
! U1 `% k4 i% x! S, h2 D# {5 b  ~0 d  U, v: e& G/ n: r
開個web site有邊個唔想人流愈多愈好?; k1 Y4 G5 `2 S
而回覆係唔係垃圾亦見人見志架je,唔係話你鍾意呢度呢度就最好,你唔鍾意既就差到貼地既。hkitalk.net& s5 T/ \! R2 w3 P1 T5 d
; {1 n0 s( s& E) \/ b8 F現在無左負評我唔知人流會否多返,因為走既就走左,但事出就必有因,呢度d巴打咁鍾意同人呦頸,我個人認為無左負評絕對係好事,少左樣野俾人無謂地鬧交,巴士,鐵路,生活; T! r& S/ n% [3 n7 f! z6 P
! C! M4 g5 v7 `. d9 n" R# g: T就算第二個網10幾page都係垃圾,但italk呢度過往都出現過好多無無謂謂都可以呦成10幾20個page既鬧交post啦。...4 p8 w( z# I- T+ U
9 ^/ F+ O- ^) ^( s3 U( G+ z"
7 a  Y7 i% Y" }/ T
取消負評功能後,也有站友無謂地與其他站友狂F1及B2板爭吵10多板以上,該名始作蛹者最近才被停板。
2 ]& D- \1 X7 q/ S1 V* y( B$ j$ [# v8 }3 y1 V
에이핑크 대박!
箭豬 發表於 2012-6-6 11:02 | 顯示全部樓層

原帖由 dongfeng 於 2012-6-6 10:57 發表
& r7 X, H2 Y. U$ A5 W% _( \
+ q/ l6 X- x8 A" R取消負評功能後,也有站友無謂地與其他站友狂F1及B2板爭吵10多板以上,該名始作蛹者最近才被停板。

1 `$ i+ I5 l) t9 V- M無謂呦交就邊度都有架喇,就算咸網都有tim,/ l! e3 G/ Z1 @: N: U9 o9 a9 V$ h
但而家少左樣過往各巴打呦交\鬥嘴既其中既最主要因素之一,! \) Y7 J# v5 o% F
你覺得無左負評是否好事?我就覺得係好事喇。+ r1 w) k4 `# L. l. R* [

# v0 ?4 T5 i% g1 a9 U2 s5 ?+ m[ 本帖最後由 箭豬 於 2012-6-6 11:18 編輯 ]