hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大圍鐵路站閘外店舖消息
開啟左側

大圍鐵路站閘外店舖消息

cheungtszfung 發表於 2012-6-3 20:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

向富嘉花園方向新起5間舖,除左有1間奇華已經開左外,另外3間將會開自家涼茶、Subway、Choux Creme,位置係:

A出口 奇華 | 自家涼茶 | Subway | Choux Creme | 吉舖 | D出口

呢個位開Subway,唔太樂觀
OTIS401 發表於 2012-6-3 20:40 | 顯示全部樓層
原帖由 cheungtszfung 於 2012-6-3 20:12 發表
向富嘉花園方向新起5間舖,除左有1間奇華已經開左外,另外3間將會開自家涼茶、Subway、Choux Creme,位置係:

A出口 奇華 | 自家涼茶 | Subway | Choux Creme | 吉舖 | D出口

呢個位開Subway,唔太樂觀 ...

沙田沒有Subway...唔好咁快下結論比較好
cla981024 發表於 2012-6-3 20:44 | 顯示全部樓層
1. 自家涼茶店為HFT.M2鴻福堂自家涼茶生活坊,未知富嘉花園分店會否同時結業遷往對面.....

2. 雖然我都唔理解點解Subway會係大圍開分店,不過我相信開都會迎合到顧客需要....比多少少優惠,呢個位只係貴早餐都可以夠做。

3. 我反而擔心沙田站已有分店的Choux Creme,沙田站個位鄰近商場都叫做到年青人同逛街客既生意,但大圍個位基本上主要都係區內居民,泡芙呢類零食始終唔平,學生試一次可能就夠,之前富嘉開左間乳酪店都做唔住。

4. 其實個人認為呢個位如果開到外賣壽司店/包點店會做得更加好,可惜店舖size唔夠大,話曬呢幾間野都係劏出黎....
cowbman 發表於 2012-6-4 09:53 | 顯示全部樓層

1. 自家涼茶店為HFT.M2鴻福堂自家涼茶生活坊,未知富嘉花園分店會否同時結業遷往對面.....
好有可能啦, 對面D位間間過10萬!
2. 雖然我都唔理解點解Subway會係大圍開分店,不過我相信開都會迎合到顧客需要....比多少少優惠,呢個位只係貴早餐都可以夠做。
我都唔睇好, 沙田區多鬼佬就話, 大圍...
3. 我反而擔心沙田站已有分店的Choux Creme,沙田站個位鄰近商場都叫做到年青人同逛街客既生意,但大圍個位基本上主要都係區內居民,泡芙呢類零食始終唔平,學生試一次可能就夠,之前富嘉開左間乳酪店都做唔住。
我估呢個又係自殺, 事實上佢葵芳新都會分店都係死左9成...
4. 其實個人認為呢個位如果開到外賣壽司店/包點店會做得更加好,可惜店舖size唔夠大,話曬呢幾間野都係劏出黎....
同意, 不過發展商D租務睇來冇咩眼光...
HV9990 發表於 2012-6-5 05:32 | 顯示全部樓層
其實Subway係以特許經營方式發展,所以點解開o係大圍可能要問返間店既老細先知啦

如果呢間舖都有做逢星期二3點後買一送一優惠而又可以換到MTR Club積分卡既,我可能會轉而幫襯呢間
KCRC . Keep Moving
Eddie 發表於 2012-6-5 15:27 | 顯示全部樓層
可能睇中名城入伙
大圍區多左班高消費人士
BL69 發表於 2012-6-11 00:03 | 顯示全部樓層

另外根據Jusco內部調職申請公告,大圍港鐵站將會開設Bento Express
Show Blocked User - eric278
 樓主| cheungtszfung 發表於 2012-6-11 13:23 | 顯示全部樓層
原帖由 BL69 於 2012-6-11 00:03 發表
另外根據Jusco內部調職申請公告,大圍港鐵站將會開設Bento Express

如無意外應該就會係Choux Creme隔離個吉舖,呢5個新開的舖位全部都係賣野食......