hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 到底N版版主仲存唔存在?
開啟左側

到底N版版主仲存唔存在?

sea1986 發表於 2012-8-24 11:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

翻查紀錄N版版主對上一次蒲頭時間係7月24日) o1 F& [) \( W$ @' N$ k( n
仲差幾個鐘就足一個月- E* V( e& _" M, K9 N# Q$ l9 s
一個版主居然有成個月唔蒲頭
( c0 ]  ]) b3 `, D延誤版務通知又唔貼1 P3 W% F4 v# C# Y
到底站方有冇定義一個版主幾耐冇上水就算擅離職守呢?7 V9 Y- H% a2 i- R2 k# b
即使版主係義務性質,可能有板友會講「版主都係兼職姐,唔可以苛求日日夜夜喺度」/ d  m% n8 E; U! @3 i1 J
但成個月冇上水會唔會耐左少少?
6 R/ M2 A9 R  P既然版主抽身不下出任版主,何解唔自行辭任呢?+ s/ M* s: r) J8 W; [' m
與其將個版荒廢置之不理,倒不如辭任請站長安排其他版主負責好過啦5 Q8 l. A# ]% p* a: Q/ f' d

, k# ]% z; W& v) @) W; m  C) w而再翻查admin69嘅個人戶口! m: i; A4 u9 t
對上一次蒲頭時間更遠至5月
" @& N" K$ M  h$ B; ~3 X即係證明admin69本身自己工作繁忙
/ V' E8 K) c, \6 g既然如此,懇請佢考慮自行辭職,讓位於其他有心服務本版嘅有識之士吧
貶低香港人,擁抱強國人,可悲
admin69 發表於 2012-8-24 15:17 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2012-8-24 11:18 發表
( v8 a( u. k: R' p' B$ f' ?翻查紀錄N版版主對上一次蒲頭時間係7月24日+ |% \( S. N) Q7 {; R" F) j
仲差幾個鐘就足一個月
9 n7 q* b& M, l' v1 G1 B- F2 g! n一個版主居然有成個月唔蒲頭7 I- c, m. }% E+ A+ K
延誤版務通知又唔貼8 ]9 ^. z; V* c& z! v/ L2 {. V
到底站方有冇定義一個版主幾耐冇上水就算擅離職守呢?- v( z% r) Y% X1 F& J
即使版主係義務性質,可能有板友會講「版主都係 ...

" O7 l( d' r2 Q! H其實你是否把兩個日期搞錯了?.6 E- C5 `! J' Q  K$ c
.
  t+ U, T' i% g) z, K7 H$ @.  {( u  a: a9 K, S3 v& A' f
.
last login.png

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
smal + 1 + 1 Laughed!!! TGIF!!

查看全部評分

syp 發表於 2012-8-24 20:52 | 顯示全部樓層
如果 admin 所言屬實, 我覺得樓主應該道歉囉。
下一站係西營盤
kay 發表於 2012-8-24 20:56 | 顯示全部樓層

其實呢個最後訪問有D古怪
& j- F: Z& W( Z" M7 k5 U2 F- v例如我尋日上italk 1次,今日再上1次,今日係會顯示返上1日個上線時間
8 s  C' h1 w/ s" L  _
' \0 R" W1 ^; q  o今日我朝早入過次,下午出完街又返黎上,就顯示返朝早個時間
+ ?# m/ W. V1 ~$ g
6 Q" ]7 ~! o2 }1 x: q, X8 a只要admin69係樓主開文後先登入就一定會變
/ \. N$ U+ T6 |2 H) L下次樓主最好cap圖留證據
世界很簡單 人類很複雜
DIH 發表於 2012-8-24 21:40 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2012-8-24 20:56 發表
" Z% w5 ^/ B. z- `. z. l其實呢個最後訪問有D古怪
( N+ z7 u% h# @8 K例如我尋日上italk 1次,今日再上1次,今日係會顯示返上1日個上線時間
6 \& C9 ]; F/ ~; B- g- ~) S' T' x' A9 E# E( i
今日我朝早入過次,下午出完街又返黎上,就顯示返朝早個時間
2 p- A: I  b; Q. L5 ]
0 \% ^( X% }& Y9 m2 p6 J只要admin69係樓主開文後先登入就一定會變! K' m2 P" h/ \: j+ ?: x: {  s, d  i$ X
下次樓主最好cap圖留 ...

) _' y8 q* m/ m3 d( O0 f+ D' e樓主係08-24 11:18發文,
6 d  j, g  q% w, A) xadmin69幅圖係08-23 15:23最後登入,5 V0 q; K+ w: l3 }4 k5 t
可見admin69在樓主發文之前都有入過,7 O# E$ x5 s: L4 @" {) O. {( E6 u- D
入得多唔多我唔知,至少唔係只為了補鑊先登入吧。
kay 發表於 2012-8-24 21:45 | 顯示全部樓層
原帖由 DIH 於 2012-8-24 21:40 發表 4 [5 Y0 q0 B- t5 x

" F: x$ c; O: n( Z& _5 d4 I( W樓主係08-24 11:18發文,
. a4 d% S- H& h1 ladmin69幅圖係08-23 15:23最後登入,5 i) Z( R0 d# g* i9 _; ]+ ~
可見admin69在樓主發文之前都有入過,- d7 J) f1 Q5 Z3 D9 x4 n# B# ~
入得多唔多我唔知,至少唔係只為了補鑊先登入吧。

* p7 P9 b3 A- Z9 A但最少7月24~8月23會係一個大問號
' u. T5 T/ |  o, }而且樓主都唔係第1次開post講admin69問題
. @, }8 o* {9 W* g# t0 C% f$ j5 V& V如果admin69唔係8月23號15:23之後入過次,根據樓主個情況,應該都係show緊7月24
  c# y# d+ k9 `; U+ \3 C0 x+ }- b) ^! @" S( y9 Y; q) m( @
世界很簡單 人類很複雜
admin26 發表於 2012-8-24 21:48 | 顯示全部樓層

本人日前8月19日, admin26 戶口收到樓主imsg提問, 指N版報告後admin69沒有回應,
( Z5 C) p& ]/ K$ ?) s" B5 W並指出翻查admin69紀錄, 接近成個月都沒有上線, 本人當日即時查核有關admin69的個人資
5 S: J9 B  {6 [料頁, 證實當日樓主所言與網頁顯示一致, 本人在此證明樓主當時沒有睇錯(雖然我都無CAP圖)
/ m0 |/ ?9 N1 T1 w
) P' W4 l( v  D& s( u( w在當日為跟進事件, 本人另私下聯絡站長, 並希望站長提示admin69睇返緊d N版問題, 呢6 a3 U: Y2 f; _* J
樣野站長亦知道
3 @. U' U  Z' {# T- n
- w8 @1 n2 Q# R& _至於網頁系統上所顯示的上線時間是否完全正確, 站長有沒有再提示admin69 , 及admin69+ b, b1 }# r, r* r+ t% ~% _* `* b
是否在此樓主文章發出前已經上返線, 本人並不清楚7 ^. \: v3 p/ s8 Z7 v& W$ y" z/ V9 h
8 w7 f( X. i, X
本人只在此講出我知道的事實, 以客觀講述, 並不針對任何人
+ u& x( v" U) J0 ]+ O3 s( ]! K9 r$ y3 P
admin266 I& H) {3 u. `& U5 m/ ]& P

n2 D6 r% H; h* w, U& |, M[ 本帖最後由 admin26 於 2012-8-24 21:50 編輯 ]
版務文章
syp 發表於 2012-8-25 00:04 | 顯示全部樓層
原帖由 admin26 於 2012/8/24 21:48 發表 0 p  x$ ?) D1 S  e( N: F: t$ N5 ]
本人日前8月19日, admin26 戶口收到樓主imsg提問, 指N版報告後admin69沒有回應, ' z' P  T- O9 T) ~3 a3 V5 Q
並指出翻查admin69紀錄, 接近成個月都沒有上線, 本人當日即時查核有關admin69的個人資
' f6 C0 _% H- J  @' f6 O) j! p料頁, 證實當日樓主所言與網頁顯示一致, 本人 ...

; ^7 J. ~0 P6 O" D9 S4 s看來 admin26/3ASV196 的說法比較可信, 我對於曾懷疑樓主誤會 admin69 向樓主致歉。
  J3 @' e; U4 u( j% k  B2 Y2 {) G% K; X, k/ a4 d1 a4 U2 o! T
不過, 如果係咁, admin69 真的要就自己少上站和貼出樓上 #2 文章好好自我反省。
8 z0 Z" c8 s  {; D# o
. r1 C$ @5 p5 u/ P不過大家將來大家有投訴真的要保留截屏證據, 免得被誤會。畢竟世上無賴賴賬的人不少。
下一站係西營盤
 樓主| sea1986 發表於 2012-8-25 00:14 | 顯示全部樓層
原帖由 admin69 於 2012-8-24 15:17 發表 ; X9 M& Z- P! V- x9 I1 M/ ~
3 K/ y+ Z4 t5 m" k$ ?' R' s, ?
其實你是否把兩個日期搞錯了?..

, |7 e  G: A( J% \; \% u" j唔好意思,係我貼文時,你兩個日期都係7月24日嘅
% e& k3 Z( _  _, J! B/ e3 M2 e) @唔通我會生安白造?# ~( b& v' ?% L+ W! i
/ Z. V+ O- z; I3 l4 }
我認為我毋須道歉但對admin69企圖將自己擅離職守嘅責任推卸得一乾二淨、並無自我反省感到遺憾
) R' R, O4 s. B" k
7 _$ K6 C6 Z& S# w/ W另多謝admin26為我做證人
3 i0 S1 v- e4 V/ q0 W# }1 o, V8 Q% \5 t% Z( B. @, c
貶低香港人,擁抱強國人,可悲
KC3555 發表於 2012-8-25 10:39 | 顯示全部樓層

原帖由 admin26 於 2012-8-24 21:48 發表 % j1 e: J" F- Y* E4 y- j" u
本人日前8月19日, admin26 戶口收到樓主imsg提問, 指N版報告後admin69沒有回應,
8 ^, k2 T4 X  J6 s1 M; W. y, h並指出翻查admin69紀錄, 接近成個月都沒有上線, 本人當日即時查核有關admin69的個人資. {5 |/ R. B9 l7 U4 W, u
料頁, 證實當日樓主所言與網頁顯示一致, 本人 ...

. T( Y; W1 _. h8 D$ a. ?$ X, T! O' f咁樣admin69發#2文的動機似乎有意圖掩飾自己疏忽板務之嫌。
% o( F- i% B+ [  ?" n9 b  n9 m我們諒解板主會有繁忙的時候,但是否有責任出通告指自己會延誤板務,
  w" c$ M" K  S, m& z" @8 I, s而並非用呢種方法矯枉過正?相信咁樣嘅板主,彈劾工作應該要開始。
' c1 h) l) y" e' G2 x' j) W' O" r# I0 X! V) s% \0 Q8 C; j8 Y
一個有責任感嘅人,先至適合做管理工作。如此幼稚的處理問題方法,企圖推卸責任的行為,6 _0 a; s3 p7 [
應予強烈譴責。
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....