hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [手機劣攝] ATEE1 @ 299
開啟左側

[手機劣攝] ATEE1 @ 299

Neutroginger 發表於 2012-10-2 02:28 | 顯示全部樓層

原帖由 GF2158 於 2012-10-1 17:50 發表
如果揸車果個唔係稽查車長的話
相信唔會有人肯拎架12米入去

真係似係玩野喎...
老實講, 如果真係要清客既話,
點解唔拎架ATR 入去用,
而拎架新到咁既ATEE 行未有12 米行過既西沙路仲做埋生意?!
edhong 發表於 2012-10-2 02:34 | 顯示全部樓層
原帖由 GF2158 於 2012-10-1 18:49 發表

無錯 行就一定行到
不過從來未開過先例既野, 經過今次之後
做稽查既以後唔使再煩邊度套細車行西貢
稽查客串一日半日當然無所謂, 日日揸車果班巴士佬就無得say no
巴士迷就多謝你日日俾新奇玩意佢地玩, 但巴士佬就多得你唔少了

你呢個就係重點所在
假以時日, 92掛曬11/12米車
稽查/ 站長何來套到10米車比94/96R/299?
係就係巴士佬就多得呢個稽查唔少
不過至少拉到車提供服務

原帖由 Neutroginger 於 2012-10-2 02:28 發表

真係似係玩野喎...
老實講, 如果真係要清客既話,
點解唔拎架ATR 入去用,
而拎架新到咁既ATEE 行未有12 米行過既西沙路仲做埋生意?!

299用過3ASV

簽名被屏蔽
Quanta 發表於 2012-10-2 02:39 | 顯示全部樓層
原帖由 HN2280 於 2012-10-1 21:57 發表

記得以前好似見過有版友貼過 698R 行 12米 DM 躉

當年 698R 只到北潭涌嘛
延長去黃石碼頭後都甚少用 12m 車
Anpretext 發表於 2012-10-2 02:58 | 顯示全部樓層

點解九巴唔買11.3米曲梯E500?
咁咪解決到個問題囉...載客量又同直梯E500差唔多,
中等長度既車有佢既存在價值呢...
89B 發表於 2012-10-2 03:04 | 顯示全部樓層
原帖由 GF2158 於 2012-10-1 17:50 發表
如果揸車果個唔係稽查 地點:尖沙咀堪富利士道12號地庫 車長的話

本年度九記第一大特見隨時係佢
除非今日位稽查揾咗部AP渣入嚟...
世界火車/巴士站巡禮2015 復活
89B 發表於 2012-10-2 03:05 | 顯示全部樓層
如果揸車果個唔係稽查 地點:尖沙咀堪富利士道12號地庫 車長的話

世界火車/巴士站巡禮2015 復活
ME9661 發表於 2012-10-2 03:38 | 顯示全部樓層

個稽查係比指示咁做定點?

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
toyl + 1 Good question!

查看全部評分

GF2158 發表於 2012-10-2 13:38 | 顯示全部樓層
原帖由 89B 於 2012-10-2 03:05 發表

是日用 GJ3964

大家唔使再諗會有十二米行299
路邊社消息話原來琴日有人身為稽查明知條線有12米禁令
堅持要站長俾佢行 結果單野琴晚俾沙廠高層知道左
即晚向九灣廠高層詐型 呢d咪叫做威
老實講句 為呢d野攪到俾高層打黑豬仔永不超生就唔值啦

評分

參與人數 4aPower +4 HugeC +3 收起 理由
smal + 1 + 1 橋頭講故,吹得就吹,吹完唔洗孭飛,大家又有得笑 ...
DA8218 + 1 + 1
petcity + 1 感謝提供事後故事
ATE24 + 1 + 1 笑o左

查看全部評分

巴士迷....真係過癮=__=
da93 發表於 2012-10-2 13:59 | 顯示全部樓層
原帖由 GF2158 於 2012-10-2 13:38 發表

是日用 GJ3964

老實講句 為呢d野攪到俾高 ...

呢D野你認為走得甩咩...

一係就有人祭旗,
一係就從此解禁咋嘛...
petcity 發表於 2012-10-2 14:48 | 顯示全部樓層

原帖由 GF2158 於 2012-10-2 13:38 發表

是日用 GJ3964

老實講句 為呢d野攪到俾高 ...

值,提供機會俾老友影全集

不過以九記文化,好快冇事

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
smal + 1 + 1 九巴代言人 No 2???

查看全部評分