hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 投訴前, 先諗諗咩事
開啟左側

[經歷分享/報告] 投訴前, 先諗諗咩事

EH2674 發表於 2012-11-8 19:26 | 顯示全部樓層

原帖由 64K 於 2012-11-8 00:33 發表
唔好怪我市儈
好似小弟先前比九巴收多5毫子個單
佢的確唔啱,我一定力爭到底
至於等車耐或者行車慢
我只會覺得唔好彩
小弟網名64K已經係人辦
一係等極無車,要嚟就拖卡到,你話唔激死人呀
無辦法塞車等燈位我都遇過
巴士咁 ...

64k段路真係...整路既地方10+整完又整整完又整無限loop
強人所難,不可一不可再
樂仔〞 發表於 2012-11-9 00:03 | 顯示全部樓層
原帖由 GD1570 於 2012-11-7 23:12 發表

雖然離題,但都要講吓:

其實我唔介意佢幾點放車...
但最大問題係:該段時間係只係畀得40分鐘佢由荃灣入大興
(照計應該係跑M仔而唔係P仔啦),一定唔多夠WOR..
我由大興總站去到愉景新城都要40分鐘啦
咪忘記回程D燈位係難 ...

的確係行 66M 返屯門
不過 66M 普遍都做到 35 ~ 38 分鐘到荃灣,可能因為咁 cut 時 cut 到咁盡 [ 亦因為咁 66M 班人開得都幾快 ]
呀,個段時間 66X 食飯 .. 所以要拉 66M 2 車過去 ... [ 而且 66M 唔需要咁多車行非繁時 ]
但我諗都係荃鐵個站長放車放得遲,成日都係咁 ...
busfunfun 發表於 2012-11-9 02:53 | 顯示全部樓層
原帖由 da93 於 2012-11-8 00:54 發表

你認為呢D CASE真係新移民做成?
佢GE意思係如果佢本身係香港人
又話近十年香港人不知所謂
做咩咁睇唔開話自己咁解
大聲公 發表於 2012-11-9 20:42 | 顯示全部樓層

預計明日港島區交通非常擠塞

想係度出一出篇文 廢事d人又開月經post

明日係星期六 灣仔中區一帶會有大型遊行
屆時大部分途經該區巴士線改道
並預計會非常擠塞(因本身星期六已經係好塞下)

詳情:
http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_31638.html
由於當局將在銅鑼灣、灣仔及中區實施廣泛的封路措施,原本行走怡和街(西行)、軒尼詩道(西行)及介乎花園道與畢打街之間的皇后大道東的巴士和其他交通亦會改道,本署預計在該地區附近一帶的其他主要幹道如告士打道、夏慤道、干諾道中、海底隧道及香港仔隧道的交通會非常繁忙及擠塞

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
DA8218 + 1 thx

查看全部評分

批評別人前,應檢討自己
EH2674 發表於 2012-11-9 23:11 | 顯示全部樓層
原帖由 大聲公 於 2012-11-9 20:42 發表
想係度出一出篇文 廢事d人又開月經post

明日係星期六 灣仔中區一帶會有大型遊行
屆時大部分途經該區巴士線改道
並預計會非常擠塞(因本身星期六已經係好塞下)

詳情:
http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/ ...

搞到黎起碼1700-1800先散人,睇黎聽日要經東隧走...
強人所難,不可一不可再
da93 發表於 2012-11-10 14:32 | 顯示全部樓層
原帖由 busfunfun 於 2012-11-9 02:53 發表
佢GE意思係如果佢本身係香港人
又話近十年香港人不知所謂
做咩咁睇唔開話自己咁解

事實係咁既時候,
點解要否認?

香港人比大陸人好既地方係乜野?
香港人有責任感而大陸人冇,
連自身既缺點都想唔認既時候,
咁唔怪得真係"中港融合"啦
superbus 發表於 2012-11-10 21:10 | 顯示全部樓層

原帖由 3av188 於 2012-11-7 18:49 發表

噢,近十年有幾多新移民到香港?

而你又係唔係香港人呢?

你又係唔係不知所謂呢?
有乜事上黎大陸佬係會嘈嘈閉, 但之後好少會有下文
香港人? 嘈嘈閉之後仲會做好多小動作, 慌死你死唔去咁踩多十幾廿腳