hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 轉貼, E500 flyer + 加梯位相 (#102新source)
開啟左側

轉貼, E500 flyer + 加梯位相 (#102新source)

AVD1 發表於 2012-12-14 18:40 | 顯示全部樓層

原帖由 dbat98D 於 2012-12-14 18:02 發表

I can't agree anymore,
Due to the illegal HK government keep protect railway,
MTR affects the healthy growth of some movtive bus company,
so, I also suggest some railway lines should be terminate l ...

illegal 個度我唔博你, 因為我都唔妥梁振英 ~

Terminate ?
你就睇下鐵路出事一日就知幾大影響就知香港冇左鐵路唔掂啦,
雖則鐵路唔係萬能, 但係巴士都唔係萬能,
可能呢個事實對於一個忠心巴士迷黎講係好 hurt, 但呢個都係事實,
唔好下下幻想巴士真係萬能, 而巴士死敵就係鐵路先得架.....
你唔坐鐵路係你 o既事, 不過唔好阻住一大班需要坐港鐵 o既香港人 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
da54 發表於 2012-12-14 18:45 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2012-12-14 18:40 發表

illegal 個度我唔博你, 因為我都唔妥梁振英 ~

Terminate ?
你就睇下鐵路出事一日就知幾大影響就知香港冇左鐵路唔掂啦,
雖則鐵路唔係萬能, 但係巴士都唔係萬能,
可能呢個事實對於一個忠心巴士迷黎講係好 hurt,  ...

認真你就輸了

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
petcity + 1 + 1 眾人被玩仍懶醒,呵呵

查看全部評分

至於你們信不信?反正我信了
PS8851@182 發表於 2012-12-14 19:18 | 顯示全部樓層
LF5502 發表於 2012-12-14 21:10 | 顯示全部樓層

If so, why there are so many passengers taking coaches with higher fare to cross border but not
route B3(X) of the yellow bus company?

原帖由 dbat98D 於 2012-12-14 17:59 發表

If so, why so many passenger take a higher fare coach to cross boarder but not
a golden bus company B1 route?
lmf3927 發表於 2012-12-14 21:24 | 顯示全部樓層
原帖由 LF5502 於 2012-12-14 21:10 發表
If so, why there are so many passengers taking coaches with higher fare to cross border but not
route B3(X) of the yellow bus company?

question 要用 "are there" 啊師兄
唔係 "there are"
PS8851@182 發表於 2012-12-14 21:26 | 顯示全部樓層
admin84 發表於 2012-12-15 09:10 | 顯示全部樓層

暫停貼文權通告:id = look5

敬啟者:

本人現暫停一違規站友之貼文權

標題: 轉貼, E500 flyer + 加梯位相 (#102新source)
網址:http://hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=743028
分板: B3
違規站友: look5
回覆編號: #87
違反站規: 33

判決: 停板30天

理由: 站友在文章中轉載的圖片未經作者同意貼出, 違反站規第33條, 故判停板30日

如站友對判決有異議
請依站規第 54 條及「上訴委員會附例」規定上訴

此致
hkitalk 各站友及站務人員

B3聯席板主
admin84