hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 17/12/2012(一)TVB無線電視萬千星輝頒獎典禮2012賽果: ...
開啟左側

[電視] 17/12/2012(一)TVB無線電視萬千星輝頒獎典禮2012賽果:

S3N280_FX8032 發表於 2012-12-17 10:30 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

2012年12月17日(星期一)晚上8:00pm翡翠台及高清翡翠台現埸直播

司儀:鄭裕玲、崔健邦、林曉峰

最佳女主角:
楊怡

最佳男主角:
黎耀祥

萬千光輝演藝人大獎:
汪明荃

飛躍進步女藝員:
黃智雯

飛躍進步男藝員:
梁烈唯

最佳節目主持:
黎芷珊《最佳男主角》

最傑出演員獎:
錢嘉樂、許紹雄、陳錦鴻、李成昌、鄭裕玲

我最喜愛電視女角色:
徐子珊-陳家碧《雷霆掃毒》

我最喜愛電視男角色:
馬國明─張一健《On Call36小時》

最佳男配角:
古明華

最佳女配角:
胡定欣

最佳資訊節目:
走過烽火大地

最佳綜藝節目:
快樂地圖

最佳劇集:
天與地

喜歡Ail李佳芯與Mandy黃智雯
FBI2 發表於 2012-12-17 22:33 | 顯示全部樓層
原帖由 S3N280_FX8032 於 2012-12-17 10:30 發表
2012年12月17日(星期一)晚上8:00pm翡翠台及高清翡翠台現埸直播

司儀:鄭裕玲、崔健邦、林曉峰

萬千光輝演藝人大獎:
汪明荃

飛躍進步女藝員:
黃智雯

飛躍進步男藝員:
梁烈唯

最佳節目主持:
黎芷珊《最佳男主角》

最傑 ...

點會係楊怡拎視后架,佢邊夠徐子珊來!

不過,視帝就非常合理,我自己都投左黎耀祥.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
KG1428 發表於 2012-12-17 22:45 | 顯示全部樓層
賽果無眼看

我寧願等新電視來臨,在此期間寧願熄電視。
Quanta 發表於 2012-12-17 23:11 | 顯示全部樓層

最合乎網民期望的,
應該都算係天與地拎左最佳劇集
HY671 發表於 2012-12-18 00:40 | 顯示全部樓層
文就一早開左(今朝一早)霸住個位,更新到九點幾就唔見人,篇文爛尾既。

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
Gary_B + 1 霸左屎坑唔痾屎

查看全部評分

永遠懷念MJ
Cedric_JT5803 發表於 2012-12-18 00:41 | 顯示全部樓層
除咗天與地拎最佳劇集之外, 我最開心嘅係Mandy拎到飛躍進步女藝員獎, 上年佢不敵馬賽, 今年"上訴"成功 , 特別係ON CALL同飛虎佢真係演得好好, 希望佢繼續努力!!
12A 發表於 2012-12-18 00:52 | 顯示全部樓層

MANDY 與 簡慕華

原帖由 Cedric_JT5803 於 2012-12-18 00:41 發表
除咗天與地拎最佳劇集之外, 我最開心嘅係Mandy拎到飛躍進步女藝員獎, 上年佢不敵馬賽, 今年"上訴"成功 , 特別係ON CALL同飛虎佢真係演得好好, 希望佢繼續努力!! ...

同意, 佢選港姐時, 我已經覺得佢睇落係好順眼, 好有觀眾緣
是他日會大紅大紫的人, 這數年的表現沒讓我跌眼鏡
希望MANDY明年更上一層樓, 拎女配角獎

ps 幾時到同是港姐出身的簡慕華拎飛躍進步女藝員獎
入行十二年, 近幾年開始有發揮,
論演技, 佢好過不少港姐, 偏偏無線好像不太重視她,
有戲出, 但重點往往不在她身上
今年也是她被提名了女配角, 又有天與地, 才有機會上台...
九巴十六 與你在 GA5505 相見
EX-TL 發表於 2012-12-18 02:38 | 顯示全部樓層
原帖由 S3N280_FX8032 於 2012-12-17 10:30 發表
最傑出演員獎:
錢嘉樂、許紹雄、陳錦鴻、李成昌、鄭裕玲

呢個獎擺明回應近日被話不尊重綠葉/甘草而頒, 頒定俾未有怨言又算係綠葉/甘草/冇乜上位機會/上神檯o既演員,
純粹減少離心, 鼓勵性質大於一切.

p.s. 小弟全年淨係睇過《天與地》+《On Call 36小時》, 總算冇浪費我寶貴時間
 樓主| S3N280_FX8032 發表於 2012-12-18 03:11 | 顯示全部樓層
真係唔明白D觀眾怎樣投票選出視后,楊怡今年仲要以一套名媛望族參選最佳女主角,唔通因為大結局接近頒獎禮觀察對楊怡四太太角色深入民心,所以先投佢?不過我覺得如果楊怡以On Call36小時參選的話我會投佢信心一票,真係諗唔到楊怡會以名媛望族當選最佳女主角。本人係對女主角有少少唔合理,其他都大家預期之內。
 樓主| S3N280_FX8032 發表於 2012-12-18 03:14 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2012-12-18 00:40 發表
文就一早開左(今朝一早)霸住個位,更新到九點幾就唔見人,篇文爛尾既。

小弟9點幾要趕入電視城慶祝Mandy得獎女飛躍角色,所以沒有更新賽果。Sorry唔好意思