hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士特別所見 (B7) 「虛假特見」舉報板 懷疑有人偷取友板特見報告
開啟左側

懷疑有人偷取友板特見報告

關閉 [複製鏈接]
VOLVO‧MV6593 發表於 2013-1-22 00:04 | 顯示全部樓層

原帖由 FP6003 於 2013-1-21 23:06 發表
本人每日都用三個鐘時間睇特見
因為都係希望每位板友睇到/ 搭刑自己心愛既車..
我吾係因為想得到特見王而報上來的..
而希望真心為左大家先報上來..
因為我習慣左睇到即報,,,
可能大家真係會起疑...
但係我真係絕冇私 ...

其實唔好話我話你...
有時你報d特見只係有車型,但你又唔補番時間落去...
打個見到時間好難咩??你咁打叫人點樣睇呢??
希望你可以改善下...

原帖由 FP6003 於 2013-1-21 22:18 發表
你吾好睇表面啦 GH377@73 兄..
佢地眼紅我咋...
GY8212 佢真係係1005 , HKBF , HKBDC 度睇
睇完當自己睇到既再報上來...
跟住日日扮正義舉赧我同其他人囉...
跟住狂抄下又拎特見王,,,
我覺得應該徹消佢既特見王身份 ...

其實我留意左GY8212呢個板友好耐..
之前有一排佢停左板...但停板期間發現有人用GB6156呢個名係B7板報特見...
係呢段時間期間,該GB6156板友大部份時間只報北區特見多...只係格式有D唔同..
但當GY8212板友復板後,該帳戶又消失左..
本人極之懷疑GB6156係GY8212分身..

例證
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... highlight=%2BGB6156
所以懇請板主徹查...

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
FP6003 + 1 + 1 多謝你的信任 !!

查看全部評分

KG4055-70X 發表於 2013-1-22 15:16 | 顯示全部樓層
原帖由 FP6003 於 2013-1-21 22:56 發表
如果貴壇版主決定停我板
即係黑箱作業 , 同GY8212等人..同流如鼠
如果證明貴壇有公信力
就張GY8212 , KG4055-70X , GH377@73 等戶口永久凍結
因為餘下兩個戶口都係GY8212 所擁有的
因為係GY8212 向本人親口說的...是 ...

吓??????
依閣下邏輯,十卜佢=係佢分身
我真係囧咗
姐係十卜CY既人係咪100%全部收咗錢先?
就算我信你都好,都唔該閣下改善一下對版友態度
睇你唔順眼就話人地走狗小人食咗屎
若再無改善則會考慮向站長投訴
「本人每日都用三個鐘時間睇特見」
如果係真既話...我都幾佩服你既耐性(我冇講過唔信你)
你係就唔該你唔好係度重覆特見
你咁樣比人port只係自己攞嚟衰
你有三個鐘時間睇特見咁我suggest你抽15分鐘嚟comform下
又或者可以好似我咁,開個頁面打哂D特見出嚟
之後見到有人報既删一個,快靚正
如果你真係以為我係GY8212既分身,就唔該閣下叫admin去check ID位址
我嗰個應該淨係得我一個account用
PS:如果閣下要「寧願返工遲到都要睇特見,有野吾做都係睇特見呀」既話
我替你可憐
因為你連興趣同工作既比重都唔識分...
過往温柔 已經被時間上鎖
FP6003 發表於 2013-1-22 15:20 | 顯示全部樓層
我中意你理得我 而家係咪有罪先
冇有的話報警囉
愛車:: FP6003(已死)
愛線  270
KG4055-70X 發表於 2013-1-22 15:26 | 顯示全部樓層

原帖由 FP6003 於 2013-1-22 15:20 發表
我中意你理得我 而家係咪有罪先
冇有的話報警囉

姐係呢個係你既自由
我冇權管你
如果你要過分投入興趣呢個係閣下問題
你又唔係容生...
過往温柔 已經被時間上鎖
 樓主| GH377@73 發表於 2013-1-22 16:27 | 顯示全部樓層
 樓主| GH377@73 發表於 2013-1-22 16:29 | 顯示全部樓層
FP6003 發表於 2013-1-22 16:54 | 顯示全部樓層

睇來GY8212 吾只有一個分身喎
應該有幾個 , KG4055-70X , GH377@73 , GB6156 應該都係佢開既...
你睇下d文就知
thx~@@
愛線  270
GY8212` 發表於 2013-1-22 18:07 | 顯示全部樓層
FP6003都有分身 停版其間報北區特見有JC2418,GP7285
FP6003 發表於 2013-1-22 18:49 | 顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

d人身有屎 , 仲好意思出聲
愛線  270
derekli0126 發表於 2013-1-22 18:54 | 顯示全部樓層

首先,小弟暫時不會偏幫任何一方,因為當事情未有足夠證據時,對方一定有籍口反駁,討論一世也不會有結果的。與其不知誰對誰錯,不如雙方都作出改善,和平地報特見吧。

作為一個報過多於一年特見的會員,我幾乎每天都有留意GY8212兄和FP6003兄的特見,他們兩個都是活躍會員,尤其在特見王指數推出後,他們為特見板作出了很大貢獻。

GY8212兄被指抄友壇資料、經常舉報錯誤特見和擁有多於一個帳戶。個人認為,抄友壇特見並不對,始終資料不是師兄親眼所見,若果資料錯誤 [非特見] 後果需自負。可是,舉報錯誤特見並不是壞事。雖然這有機會令板友之間出現一些小小的爭吵,但這卻能讓特見板資料清晰準確。

FP6003兄則被指經常重覆特見。小弟經你一個建議:每次報特見前,按「搜索」,然後在「關鍵字」打你要報的那條線,看看當天別人報了甚麼特見。例如你現在在「搜索」尋找''72'',便會發現原來你報的GP5737, LN6648 @ 72 已經在較早前被另一位師兄報了。這樣便能減少重覆特見的機會。

重申,小弟並沒有批評任何師兄,並希望各位能互相包容及和睦相處。「話晒報特見都係娛樂黎姐,無謂搞到大家互相仇視啦!」