hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 香港BB無奶粉食, 點解唔輸入蒙牛同伊利? ...
開啟左側

香港BB無奶粉食, 點解唔輸入蒙牛同伊利?

bbtong 發表於 2013-1-26 21:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

香港人日日飲東江屎水都無問題, 蒙牛伊利奶粉肯定乾淨過D水

港B齊飲祖國奶粉, 做個強國人!
傳媒引用我文章是無上光榮
blueblue 發表於 2013-1-28 08:13 | 顯示全部樓層
你想個個肥肥白白的港b變成大頭怪嬰嗎?
香港人真是慘,由出世與雙非搶床位,搶奶粉,爭學位,同中國學生爭入大學,出來找工作又同佢地爭,到買樓比中國人炒高晒,生活通貨膨脹不斷買中國入口的豬牛,交稅給正苦養衝擊市民的公安,買到樓又要交地租,到死時又要高價比殮葬費,爭骨灰位。
現在香港一日不如一日,市民要自保,看來要出來起義了!
中華民國.精彩一百
reason 發表於 2013-1-28 17:02 | 顯示全部樓層
一句講晒

香港人生育率低,點解唔輸入啲文明大國嘅國民入嚟香港?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
bbtong + 1 + 1 支持輸入高素質人員

查看全部評分

lpc 發表於 2013-1-28 19:07 | 顯示全部樓層

原帖由 bbtong 於 2013-1-26 21:15 發表
香港人日日飲東江屎水都無問題, 蒙牛伊利奶粉肯定乾淨過D水

港B齊飲祖國奶粉, 做個強國人!

閣下一定係之前飲得太多蒙牛同伊利
飲到而家咁喇
希望你個頭既大小正常

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DW8306 + 1 + 1 事實總係殘酷...

查看全部評分

PJ9629 發表於 2013-1-28 23:01 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

咁其實內地大學生黎hk讀本科+工作\研究生,夠左七年,擁有居留權
算唔算係文明大國國民呢?
HF3204@243M 發表於 2013-1-29 02:05 | 顯示全部樓層
要求樓主拍住片食足一個月蒙牛或者伊利奶
每日放片上 youtube 證明你每日飲
然後再番嚟做身體檢查

PS. 如果樓主應承咁做,希望版主唔好 lock post 住,用以記錄樓主找數
blueblue 發表於 2013-1-29 08:32 | 顯示全部樓層

無計,港共當權,我們納稅人只有養共國孩子,供佢地讀完大學,再讓佢地留在港同我地爭飯碗!

原帖由 PJ9629 於 2013-1-28 23:01 發表
咁其實內地大學生黎hk讀本科+工作\研究生,夠左七年,擁有居留權

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
teddybus + 1 當初係邊個令呢班細路合法落黎同港孩(你?) ...

查看全部評分

中華民國.精彩一百
blueblue 發表於 2013-2-1 00:11 | 顯示全部樓層

回復 7# 的帖子

有個板友真係好奇怪, 鍾意用iLike來回文

我在呢度答你, 係草議基本法的人的責任.

評分

參與人數 1HugeC +1 收起 理由
teddybus + 1 咁你唔好鬧人喇, 呢d 係個d 人比佢地既權益 ...

查看全部評分

中華民國.精彩一百
sea1986 發表於 2013-2-2 01:14 | 顯示全部樓層
原帖由 PJ9629 於 2013-1-28 23:01 發表

出左國咁又點
呢啲強國大學生讀過大學啲品性都係無進步
與學歷唔成正比
文鬼明啊

睇見港台兩地乃至全球嘅新聞可見
有點樣嘅國家,就會有啲點樣嘅人民
無論讀到咩程度都好
貶低香港人,擁抱強國人,可悲
tomtom2015 發表於 2013-2-3 22:39 | 顯示全部樓層

原帖由 sea1986 於 2013-2-2 01:14 發表

出左國咁又點
呢啲強國大學生讀過大學啲品性都係無進步
與學歷唔成正比
文鬼明啊

睇見港台兩地乃至全球嘅新聞可見
有點樣嘅國家,就會有啲點樣嘅人民
無論讀到咩程度都好 ...

如何品性冇進步?你識晒全部出過國的大陸留學生?
又,他們品性如何?要如何進步?全部都是殺人放火運毒品?