hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 藍田區內收費極不合理的獨市服務
開啟左側

藍田區內收費極不合理的獨市服務

S3BL417 發表於 2013-2-6 01:30 | 顯示全部樓層

如果大家都知道佢係友壇既威水史
同埋過去佢拍片既偉績

都知道負評 > 上一頁是常識吧
FD_8592 發表於 2013-2-6 02:08 | 顯示全部樓層
由啟田行去麗港城都係15 分鐘左右,即係差唔多等於等一班E22 既時間
計埋行車時間 真係去埋麗港城M 記開埋位都仲得 樓主咁有錢 不如比$18 我去行一次啦~
Neutroginger 發表於 2013-2-6 02:33 | 顯示全部樓層
不如我地一齊問佢....
咁你想點呀?!

呢d 咁既長途線個個站比你上上落落, 咁人地3個鐘都去唔到博覽館啦

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DA8218 + 1 + 1 Yes

查看全部評分

HeyKan 發表於 2013-2-6 02:48 | 顯示全部樓層

咁抽水法
拍片者不如索性係鴨脷洲邨搭A10
係利東落車話程車收$48唔合理好過la
Neutroginger 發表於 2013-2-6 03:07 | 顯示全部樓層

回復 14# 的帖子

跟本就打橫黎講....
好似赤鱲角南路個巴士站咁, 基本上架架車都經東涌, 3 分鐘都唔洗就到
但係架架都十幾蚊
仲有, 夜晚機場係N64 收左之後,都係冇平車去東涌架
咁又點呢?
你又想點呢?
happykeroro 發表於 2013-2-6 05:50 | 顯示全部樓層
你咁搭車關我鬼事咩
hkaiw 發表於 2013-2-6 06:38 | 顯示全部樓層

原帖由 Neutroginger 於 2013-2-6 02:33 發表
呢d 咁既長途線個個站比你上上落落, 咁人地3個鐘都去唔到博覽館啦

這樣情況已愈來愈常見,好像我早前提及過930線自從有2元乘車優惠後,愈來愈多人會是荃灣上車、大窩口至葵芳便下車。
喵...
nwfb1601 發表於 2013-2-6 08:40 | 顯示全部樓層
原帖由 HeyKan 於 2013-2-6 02:48 發表

咁抽水法
拍片者不如索性係鴨脷洲邨搭A10
係利東落車話程車收$48唔合理好過la

試過喇......由東村坐落去香港仔。

http://www.youtube.com/watch?v=JZ_TUZ8MO_c

短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
nwfb1601 發表於 2013-2-6 08:49 | 顯示全部樓層
原帖由 Neutroginger 於 2013-2-6 03:07 發表

仲有, 夜晚機場係N64 收左之後,都係冇平車去東涌架
咁又點呢?
你又想點呢?

乜 N11 機場去東涌唔係有個五蚊雙向分段咩?
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
franco26 發表於 2013-2-6 09:02 | 顯示全部樓層

對於樓主既行為真係有十萬個問號