hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 藍田區內收費極不合理的獨市服務
開啟左側

藍田區內收費極不合理的獨市服務

KG1428 發表於 2013-2-6 22:30 | 顯示全部樓層

離題一講

易達巴士/鑽的,一般健全人仕可不可以搭佢?
happykeroro 發表於 2013-2-6 22:38 | 顯示全部樓層
樓主快D俾錢買架車自己渣喇
費用仲貴tim

去邊都獨市價
dongfeng 發表於 2013-2-6 22:44 | 顯示全部樓層
原帖由 lrt505 於 2013-2-6 21:52 發表

這些都有替代的交通服務,但由啟田往麗港城則沒有的士以外「一車直達」的選擇。
難怪你要乘E22,因為啟田至麗港城,沒有直接的無障礙通道。

에이핑크 대박!
AD193@GL8511 發表於 2013-2-6 22:50 | 顯示全部樓層

世上膠人何其多,多你一個不算多)
 樓主| lrt505 發表於 2013-2-6 22:52 | 顯示全部樓層
原帖由 dongfeng 於 2013-2-6 22:44 發表
難怪你要乘A22,因為啟田至麗港城,沒有直接的無障礙通道。

Sorry, should be E22
Crotone 發表於 2013-2-6 22:57 | 顯示全部樓層
原帖由 lrt505 於 2013-2-6 21:52 發表

這些都有替代的交通服務,但由啟田往麗港城則沒有的士以外「一車直達」的選擇。
咁紅磡車站去尖沙咀街坊福利會又點...
某日我要由紅磡車站去尖沙咀街坊福利會...結果上左87D....

您夠膽就坐A21拍片俾我地睇,我就俾LIKE 您 !!
您又點解唔夠膽拍
九龍灣至土瓜灣 107 ($11.1)

One Door Closes Another Door Opens
groom1002 發表於 2013-2-6 22:59 | 顯示全部樓層

佢簡直是雞蛋裡挑骨頭,有次佢搭67X由兆康去富泰給$33.0,仲要在討論區建議67X改為豪華巴士線,要求把全程收費雙倍,被人插到飛起,不過佢一於少理,似乎佢經常以無厘頭行為吸引網民注意,滿足個人喜好!
t740 發表於 2013-2-6 23:48 | 顯示全部樓層
原帖由 lrt505 於 2013-2-6 20:53 發表

豪華巴士 =/= 人身攻擊
因為我都經常希望自己返學條線215X有豪華服務
咁是否自我攻擊?

敬請MP7638回答以下問題:
假若有豪華巴士由屯門東北往旺角,閣下會選擇那一項由屯門前往旺角?
a) K51 (每5分鐘) + 西鐵 (每4分鐘)  ...

唔好意思, 我幾乎每日都要企頂閘
巴士去紅磡

呢個世界唔系得你一個要好慘慘咁迫巴士去理工架
我識好多理工人住藍田每日迫215X同地鐵翻學
215X?係好迫但係朝早翻紅磡, 上到車已經好好啦
豪華巴士?嫌條路唔夠塞呀
想舒服 大把紅雞等你上 70蚊一程車翻到去

就你所講你每日都要朝9晚6翻理大
即系唔係讀緊high dip就係degree啦
究竟你讀左10幾年書(當你真係有讀)學左D咩?
用下腦都知係不可能啦

要高背座椅車由匯景去理工?
有 油佐/藍佐紅小幫到你 仲10蚊位添
不過要打電話去留位先上到車喔~

PS 教精你 零用錢$900一個禮拜足夠你住hall有餘啦
係Hall行翻去夠近未?

Suzuki Jimny JB43
groom1002 發表於 2013-2-7 00:11 | 顯示全部樓層
如果我係lrt505的父母,一定攞藤條教訓佢,我哋辛苦賺錢,佢居然用曬d錢去搭豪華車來炫耀自己,自己唔去省錢,我想佢遲早胡亂揮霍買名貴貨,不斷吸父母錢,我唔用鐵巴敗稱呼佢,用敗家仔吧!
JF1261 發表於 2013-2-7 00:57 | 顯示全部樓層

原帖由 t740 於 2013-2-6 23:48 發表

唔好意思, 我幾乎每日都要企頂閘巴士去紅磡
呢個世界唔系得你一個要好慘慘咁迫巴士去理工架
我識好多理工人住藍田每日迫215X同地鐵翻學
215X?係好迫但係朝早翻紅磡, 上到車已經好好啦
豪華巴士?嫌條路唔夠塞呀
想 ...

Hall 行過去都成3個字架,
如果何文田新hall 分分鐘要成4-5個字  
以樓主性格應該要搭巴士
叫POLYU 開返條校巴往返理大同hall 啦
呀, 好似要degree 先可以住hall, 唔知樓主是未呢

正題: 豪華巴士有人搭, 就唔會得返203, 208, 城巴第一城系列啦
(203, 208 我覺得跟本一D 都唔豪, 只係得個價豪)

屯門人會俾33蚊搭咩豪華巴士??
點解唔搭返67x, 旺角東站上車我唔信無位坐
兆康苑上車我唔信無位坐

利申: 日日企頂閘火車去紅磡