hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (M) Minibus 小巴討論區 小型巴士綜合討論 (M1) 新界 99 路線延長至荃灣大會堂
開啟左側

[行車路線] 新界 99 路線延長至荃灣大會堂

JU2541 發表於 2013-3-14 20:01 | 顯示全部樓層

原帖由 DGCNYO 於 2013-3-14 18:22 發表

煩鬥煩,一拍兩散又唔係未試過.....小巴要甩身幾易

依家就係甩唔到...點一拍兩散..
大多數響荃葵青既綠小都係規模幾大或中間
你又唔係爛命一條,,,點一拍兩散

因為咁
1 條有 十幾部車 既線要有路線改動, 先可以回復自由
1 條有 三十幾部車 既線... 明明坐滿都要行哂指定路線... 成車人陪兜..
你話佢唔夠惡? 佢間公司有成九十部車
仲有堆紅色物體....

做人不要太天真
人一九,腦便殘
DGCNYO 發表於 2013-3-17 11:38 | 顯示全部樓層
原帖由 JU2541 於 2013-3-14 20:01 發表

依家就係甩唔到...點一拍兩散..
大多數響荃葵青既綠小都係規模幾大或中間
你又唔係爛命一條,,,點一拍兩散

因為咁
1 條有 十幾部車 既線要有路線改動, 先可以回復自由
1 條有 三十幾部車 既線... 明明坐滿都要行哂 ...

你咁講之前果幾單唔通係拜得神多先改到咩
人不要太正式
JU2541 發表於 2013-3-17 18:15 | 顯示全部樓層
原帖由 DGCNYO 於 2013-3-17 11:38 發表

你咁講之前果幾單唔通係拜得神多先改到咩做人不要太正式

因為呢堆線比人唔好彩執中用黎祭旗...
其中一條仲要係唔聽運吉同區議會話...
叫親就左堆右推...就用一 d 方法令到佢聽話
班官梗係開心架.. 得閒數住 d 車仔去左邊..
班客呢? 公司呢? 就絕對冇幸福

將一 d 全行都當睇唔到既野 (客滿飛站) ..
但偏要呢幾條線受監管

可惜另一邊有堆線就可以霸王硬上弓..

事實上話比大家聽... 邊個冶到邊個有眼見

人一九,腦便殘
PE3529 發表於 2013-3-17 21:52 | 顯示全部樓層

原帖由 OrangeCC 於 2013-3-13 13:17 發表

如果係既話彩龍應該唔止一封咁簡單

95經常行大涌道福來邨
95M 經常行美環街

試過早繁95M 畀司機係MTR 趕我落車唔入總站
要我過車
KC3555 發表於 2013-3-18 09:15 | 顯示全部樓層
原帖由 HF3204@243M 於 2013-3-11 22:00 發表

但係班客係有需要先至要搞到 99 行圓墩圍...
定係根本改線之前運吉係冇同小巴商傾過...

係小巴私下改線,無同運輸署講。運輸署收到投訴先知。
奇就奇在連海濱鄒議員都出聲譴責喎。
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
238X 發表於 2013-3-18 10:24 | 顯示全部樓層
原帖由 KC3555 於 18/3/2013 09:15 發表

係小巴私下改線,無同運輸署講。運輸署收到投訴先知。
奇就奇在連海濱鄒議員都出聲譴責喎。

佢都唔夠膽大鬧,大廈通告仲係停留喺上一個 version

個人猜測:話唔定今次係鄭 X 強嗰邊「搞鬼」... ?
(鄭生上次選舉加入鄒生 / 人力戰團,被鄒生指為親共 (!?))
EH2674 發表於 2013-3-18 22:19 | 顯示全部樓層

原帖由 PE3529 於 2013-3-17 21:52 發表

95經常行大涌道福來邨
95M 經常行美環街

試過早繁95M 畀司機係MTR 趕我落車唔入總站
要我過車

趕你落車咪打999囉,搞大佢,睇下邊個好玩D
強人所難,不可一不可再
JU2541 發表於 2013-3-18 22:29 | 顯示全部樓層
95M 同 96M 有特車係荃灣站作總站, 不入西樓角路...
人一九,腦便殘
OrangeCC 發表於 2013-3-19 18:51 | 顯示全部樓層
原帖由 JU2541 於 2013-3-18 22:29 發表
95M 同 96M 有特車係荃灣站作總站, 不入西樓角路...

你係咪講緊力生特車阿?

原帖由 PE3529 於 2013-3-17 21:52 發表
95經常行大涌道福來邨

咁點翻過去海霸街? 大河道u-turn? 咁唔係仲曬時間咩
 樓主| andy92 發表於 2013-3-19 21:55 | 顯示全部樓層

原帖由 OrangeCC 於 2013-3-19 18:51 發表

咁點翻過去海霸街? 大河道u-turn? 咁唔係仲曬時間咩

95 回程經大涌道福來村

講番彩龍 ...
自從西鐵南環線通車後,朝早有d 無號碼既 96/96M 合併版特車
路線:青龍頭 -> 96 路線 -> 西鐵站 -> 大河道 -> 力生廣場總站