hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) [冇抄人]建議暫停新會員之戶口申請
開啟左側

[冇抄人]建議暫停新會員之戶口申請

KMBAVC19 發表於 2013-4-8 22:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

見過隔黎壇都有類似文章,但我唔係抄人或者搞事!. G2 h  j$ m5 c/ z9 T

9 V$ J9 ~7 {& t/ ?6 E自上年4月加入左hkitalk後,一直都係到討論
# j" g; w1 N8 ~3 ^) j唔知呢排係咪上得多XF睇文(未係果邊會員),發覺呢邊會員質素下降,幾隻字又冇咩建設性既文都可以當回復(例如:唔知係量產定樣板呢/只有將巴士路線從簡,才可以減低等車時間),講講下可以離題都得既(當然,貼錯板另計)! J0 `3 n: [) e# x9 y
大佬,呢D擺明灌水啦!
- i. B, B  t9 [2 V原本霖住由得佢,等時間過就冇,不過真係忍唔住
% ~3 {! x# O+ }以前呢D野真係少見(講真),唔知呢排係咪有D人為左呃分,又見呢到冇扣分制,不停出呢D冇咩建設性既文章,既浪費本壇儲存空間之餘(唔好睇少1KB!),又浪費自己睇其他文既時間,到頭來咪又係衰4 k2 `& g4 K9 b: h- P3 i
我明,個個都想快D升級(我都想快D升上去level 1,可以出頭像),但係,如果個個都灌水,咪變左好似STO今(我都唔知點解會我既STO帳俾人BAN左),如果重設扣分制,我相信呢個壇會好似果個俾人睇死既MM2ADC今,風氣非常敗壞,人地講D你唔岩聽既說話就成班人插佢(由level 4急降到begger都得),呢個壇好快會係今先
% z3 B/ W3 N. w  N9 {% T/ K+ ^' z6 \我相信有大量人睇過BF果篇文http://www.hkbf.org/t543642.htm,都知咩事,我都廢時再講
; k4 ~( n% L+ F; @$ H* ]6 B我唔係撐HKBF,亦唔係要特燈踩低呢個壇,我只係唔想呢個壇會俾班「巴敗」入侵,令整個巴迷界質素下降(你地知點解上年30X last day 熱狗,終極熱狗last day(可能唔覺有,不過我上網睇片發覺有成炸「巴敗」起過度),早前機場E50D果單係咩人搞出黎先會俾人廣傳)
; {! l- R0 c/ y. E6 y4 D: O' V唔該,做過上面果推行為既人好好反省,我唔期望你地會完全停止呢D行為,不過唔該考慮改過,提升番巴迷界D質素( H: b( O* }' y6 }+ a9 x  w, z. w
另外,由於本壇已於一年內批准左接近2萬個(如果真係開通左戶口先俾個會員編號佢既話),壇主亦可以好似HKBF今,收緊申請制度(如申請原因不得少於50字,每星期啟用戶口總數最多5個(由於本壇冇推薦制,5個相信好足夠)),甚至停止新戶口登記,令本壇會員質素能保持於高水平,先可以繼續站立於全港3大交通論壇之一2 |& ~; T4 g& \- f2 B, s( L: Y
, x( U# Q, G. P# r( H
講笑: sor for 1999
, e7 ]$ r' g' v- w2 _3 \如有錯別字,請指出(快打,冇check), E7 |8 i) q! f, I. B) ^

( V4 m: G! x6 t+ \0 P1 f! p4 r[ 本帖最後由 KMBAVC19 於 2013-4-8 22:17 編輯 ]
paul2357paul 發表於 2013-4-9 01:01 | 顯示全部樓層
站務政策問題的post請務必放在Z23板討論,不要擾亂N板的秩序,多謝合作!
3 a9 p0 u  N! f/ ~- ^# j! X& [, @! V" E# W' z& B
dongfeng 發表於 2013-4-9 09:25 | 顯示全部樓層
原帖由 paul2357paul 於 2013-4-9 01:01 發表
& _% Q' @8 ?8 h( Z站務政策問題的post請務必放在Z23板討論,不要擾亂N板的秩序,多謝合作!
你是板主嗎?為何你好像假借板主名義發文?
에이핑크 대박!
AVD1 發表於 2013-4-9 14:17 | 顯示全部樓層

我只係想講每個論壇都係 focus 起唔同 o既野, 或者可以話有唔同 market. 雖然 iTalk 與各大交通論壇相似, 但 iTalk 好明顯係比其他交通論壇 o既範圍來得廣, 加上呢度有唔小資深會員在線, 絕對有方法去處理樓主你所講 o既問題. 總拮黎講每個網站都有唔同賣點, 並唔係下下可以將一件事套用起所有地方 ~ ( ^5 k0 }9 w+ F5 V5 D

# ?, f% l# O1 L$ M. G3 t然後, 小弟有小小溫馨提示比下樓主,
4 V+ O( P7 v, A6 q: Y! ?0 U小心踩到本站站規 24 條 ~
/ y' L% {" w1 }) t6 b
0 m. L4 v% c, B* |[ 本帖最後由 AVD1 於 2013-4-9 16:48 編輯 ]
LJ7006 = MF5119 = AVD1
PS8851@182 發表於 2013-4-9 15:36 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2013-4-12 20:29 | 顯示全部樓層
我諗依家italk最大毒瘤只不過係X鐵哥(?)
syp 發表於 2013-4-16 22:17 | 顯示全部樓層

其實對待一啲疑似智力有問題的站友, 他們的貼文又沒有違板規, 不能用板規招呼, 不回文是最適當不過的, 可惜不可能個個都做到, 大家始終都係忍唔住, 結果就正中佢哋嘅下懷, 越多人鬧佢, 鬧得越甘, 佢哋越高興, 其他正常人被鬧會唔開心會反擊, 佢哋唔會並以此為樂, 大家是不是真的可以忍一下呢 ?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
toyl + 1 + 1 說出重點

查看全部評分

下一站係西營盤
happykeroro 發表於 2013-4-28 21:15 | 顯示全部樓層
原帖由 syp 於 2013-4-16 22:17 發表
7 g& w" ~- v# s- b- [: e( G其實對待一啲疑似智力有問題的站友, 他們的貼文又沒有違板規, 不能用板規招呼, 不回文是最適當不過的, 可惜不可能個個都做到, 大家始終都係忍唔住, 結果就正中佢哋嘅下懷, 越多人鬧佢, 鬧得越甘, 佢哋越高興, 其他正 ...

( a- S5 U& \' w0 @* p0 w9 x6 M挑起罵戰係咪犯版規既一種?$ x0 g4 V( `! k- I# v
我開始覺得佢開d文係踩人窮 無錢: S% ]) w" E! K& o2 Q3 w; z
唔係好似之前咁講下d廢話
syp 發表於 2013-4-28 21:52 | 顯示全部樓層
如果認為係犯規, 最正確的方法當然係報告俾板主, 而唔係陪佢癩中佢圈套。
下一站係西營盤
happykeroro 發表於 2013-4-29 21:39 | 顯示全部樓層

原帖由 syp 於 2013-4-28 21:52 發表 3 k; X, C2 O5 E- ?4 z8 f
如果認為係犯規, 最正確的方法當然係報告俾板主, 而唔係陪佢癩中佢圈套。
8 s* a" w4 j) p0 l) e
其實D版主係咪覺得任由這位人兄搗亂係無問題9 S/ T5 \5 U6 R
而家同趕客有咩分別