hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) DC1148.全車翻新…4月13日展出
開啟左側

DC1148.全車翻新…4月13日展出

GR1473 發表於 2013-4-13 16:08 | 顯示全部樓層

原帖由 HeyKan 於 2013-4-13 15:51 發表

兩回事?你冇本事 學咩人管其他野?
你冇本事 學咩人對人地既野有要求?

知足唔代表全無要求 你將人地既事發到無限大 係叫做過份要求 多管閒事!!
不過你鐘意做D野出黎比人插 我唔會阻你咁賤格既 ...
嘩嘩嘩,我有言論自由㗎,我鍾意發表個人意見,你唔滿意大可以唔理
而唔係喺度咁指指點點
同埋我唔明乜嘢叫冇本事學乜嘢人有要求喎
我有冇本事你唔需要知,同樣我有乜嘢要求
其實都唔關你事,如果
你唔滿意嘅你可以出

聲,但唔係咁樣去辱罵囉
HeyKan 發表於 2013-4-13 16:24 | 顯示全部樓層
未就係言論自由
所以未做就大把人玩自爆
就算攞正牌語無倫次 都鍾意撻言論自由上黎

學你話  我夠一樣有言論自由指指點點  怎樣
什麼人看什麼 係你覺係辱罵  揾人投埋票好冇?

算la 你都自圓其說 九唔搭八
我都無謂再出聲 反正冇結果
你一定覺得自己理直氣壯 係絕對
有問題果個 比人話果個 係邊個? 大家心照la !!
GR1473 發表於 2013-4-13 16:37 | 顯示全部樓層
原帖由 HeyKan 於 2013-4-13 16:24 發表
未就係言論自由
所以未做就大把人玩自爆
就算攞正牌語無倫次 都鍾意撻言論自由上黎

學你話  我夠一樣有言論自由指指點點  怎樣
什麼人看什麼 係你覺係辱罵  揾人投埋票好冇?

算la 你都自圓其說 九唔搭八
我都無謂 ...
重申一次,有言論自由唔等如可以辱罵人。
我嘅理念只要唔係傷天害理犯法嘅,你理
我有幾唔合理幾異想天開先?
相反你就好似唔識去包容一啲異見喇
DGCNYO 發表於 2013-4-13 18:11 | 顯示全部樓層

原帖由 GR1473 於 2013-4-13 02:05 發表
阿生,你自己睇睇樓上幾層張相啦,你就知道乜嘢叫不知所謂。
係咪整個大少少嘅logo,髹返個fleet number會咁難呀?
整得咁冇誠意嘅,唔該你咪整。
正如整啲垃圾班次,成日收車嘅,唔該你交返個專營權出嚟 ...

咁就唔好整囉,湯左佢好過,慳水慳力
DGCNYO 發表於 2013-4-13 18:14 | 顯示全部樓層
原帖由 ON11435 於 2013-4-12 00:54 發表
我覺得 AL1 個情況又好唔同喎 !

AL1 係直接跟返退役之前直接翻新保留 ,

但部 3N24 係想改返大 logo + 布牌時代 ,
結果就出現而家錯到七彩既問題 ……

有咩關係....咁佢就唔係3N?
唔係拍歷史片

按理己經無中巴藍既油,所有保留翻油既中巴咁又垃圾?
admin87 發表於 2013-4-13 20:31 | 顯示全部樓層
站友 (不作點名) 請注意網絡禮儀,
本站容許批評其他站友, 惟不得使用侮辱性言語。

如再於本文發現此情況, 定必嚴懲。

edhong 發表於 2013-4-13 23:27 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2013-4-11 13:00 發表

睇真d, 個尾牌箱好似執返大少少

不過,卷牌布主要車頭,車尾冇牌問題應該不大

真正答案 : 假裝一代牌11
簽名被屏蔽
petcity 發表於 2013-4-13 23:35 | 顯示全部樓層
講明先,篇文太長我唔會爬

我想講,批評容易行事難,學友人話,何不欣賞九巴
今次留架車既功夫(雖然唔知留得耐唔耐),若果要做到
新車出廠一樣,大家既然咁有心,可以夾錢,幫九巴一
齊去修復,當然有人會話,夾到先得,我亦希望佢唔係
口爽荷包立

如果要批評,唔,A19應該都係一絕

btw,架車用左差不多一個月時間修復,唔知有冇人敢寫包單
如果佢有份搞,係財力充足下,有冇信心一個月可以完全復修
到架車到出牌時一樣
starwise 發表於 2013-4-14 00:50 | 顯示全部樓層
無聊!
teddybus 發表於 2013-4-14 01:00 | 顯示全部樓層

原帖由 GR1473 於 2013-4-11 14:32 發表
咁叫乜嘢復古車吖,車尾唔係原裝經肥佬啦
又整埋個不倫不類細fleet number,係咪搵返
原裝貼紙係難到咁先

呢架車個車尾係今日個show正常情況下都唔會比班visitor見到
佢唔執返正我就覺得問題不大...

同埋講真, 我比較想佢跟AL1咁用返人仔上落, 個fleet no搬埋上窗
咁先至型仔...