hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運深宵宣傳
開啟左側

[服務調整] 龍運深宵宣傳

y512516 發表於 2013-4-14 22:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

N30&N42都有宣傳
BCOY lor 番黎既
上面中有架301添

N42

後有路線停站資料

歡迎討論
http://danielkan-photography.weebly.com/
Oliver_ME16 發表於 2013-4-14 22:49 | 顯示全部樓層
原帖由 y512516 於 2013-4-14 22:46 發表
N30&N42都有宣傳
BCOY lor 番黎既
上面中有架301添

N42

https://lh4.googleusercontent.com/-u_EmTo1I ...

當N42A連車都上唔倒,投訴九巴同運吉都唔理,
就想叫佢慳D喇
我...
neosan 發表於 2013-4-14 22:51 | 顯示全部樓層
原帖由 Oliver_ME16 於 2013-4-14 22:49 發表

當N42A連車都上唔倒,投訴九巴同運吉都唔理,
就想叫佢慳D喇

N42A係日日都上唔到, 定只係假期先發生?

城巴N23係假期都頂閘架.. 黃埔都可能上唔到..
但平日靜過乜咁..
Oliver_ME16 發表於 2013-4-14 23:01 | 顯示全部樓層

原帖由 neosan 於 2013-4-14 22:51 發表

N42A係日日都上唔到, 定只係假期先發生?

城巴N23係假期都頂閘架.. 黃埔都可能上唔到..
但平日靜過乜咁..

的確我上唔倒o個日係星期日,
但唔代表佢唔抵比人投訴,
一日得一班車乍喎
我...
neosan 發表於 2013-4-14 23:10 | 顯示全部樓層
原帖由 Oliver_ME16 於 2013-4-14 23:01 發表

一日得一班車乍喎

普通既星期日定長假期? 你又係邊度上車?

teddybus 發表於 2013-4-14 23:14 | 顯示全部樓層
原帖由 Oliver_ME16 於 2013-4-14 23:01 發表

一日得一班車乍喎

呢位大大係咪個個星期日都等呢班車, 而又個個禮拜日都上唔到車
唔係既話, 好難怪人地做唔到野喎...
唔通你想佢坐時光機返去個日查察下點解個日零零舍舍多客令大爺上唔到車?
Oliver_ME16 發表於 2013-4-14 23:15 | 顯示全部樓層

原帖由 neosan 於 2013-4-14 23:10 發表

普通既星期日定長假期? 你又係邊度上車?

普通星期日尾站,
但有關係嗎?

唔通星期日上唔倒車係應該?
你唔駛返工你就緊係咁講,
我等住返工,車又得一班,
唔通你叫我逢星期日返機場過夜??
我...
neosan 發表於 2013-4-14 23:15 | 顯示全部樓層
原帖由 Oliver_ME16 於 2013-4-14 23:15 發表

普通星期日尾站,
但有關係嗎?

唔通星期日上唔倒車係應該?
你唔駛返工你就緊係咁講,
我等住返工,車又得一班,
唔通你叫我逢星期日返機場過夜??

N42A開0400, 如果你係大埔上, 當佢0430到
如果九巴加班, 都好肯定會開0430或者0445(粉嶺計)
到大埔已經0500, 變相同E41差唔多時間開頭班車(0515)
開黎都無乜意思
Oliver_ME16 發表於 2013-4-14 23:18 | 顯示全部樓層
原帖由 neosan 於 2013-4-14 23:15 發表

N42A開0400, 如果你係大埔上, 當佢0430到
如果九巴加班, 都好肯定會開0430或者0445(粉嶺計)
到大埔已經0500, 變相同E41差唔多時間開頭班車(0515)
開黎都無乜意思 ...

機場呢,就好多人返0600,
你咁講,E41頭車就要6點半先返到機場.
而呢班加班既N42A就5點九到機場,
影響細唔細?
我...
Oliver_ME16 發表於 2013-4-14 23:20 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2013-4-14 23:14 發表

呢位大大係咪個個星期日都等呢班車, 而又個個禮拜日都上唔到車
唔係既話, 好難怪人地做唔到野喎...
唔通你想佢坐時光機返去個日查察下點解個日零零舍舍多客令大爺上唔到車? ...

我隔幾日就要坐佢,
唔通我每日返工都要等開大細咁,
等佢上唔倒先坐的士飛返機場?
你平時有下班車我唔理,N42A一日幾多班?

仲有:我唔覺得我係大爺,我只覺得你生活好幸福,因為唔駛趕車返工

我...