hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士廣告消息 (B1) 今日好多荔廠線都有大肚婆?
開啟左側

今日好多荔廠線都有大肚婆?

68A 發表於 2006-3-20 22:02 | 顯示全部樓層

GK9636 發表於 2006-3-20 22:05 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2006-3-20 20:58 發表
可以咁講,傳聞最新既AVBW掛個條線,可以話爆冷,但又可以話
再一次用同一車型做掛牌,至於265B,未聽聞會加直梯

彌敦道線,至少三條都有驚喜

以上純椊傳聞,一切到時自有分曉囉

爆冷果條線就聽過, 真係幾冷

不過3線有驚喜就想願聞其詳, 除左條爆太冷, 其他就真係抓頭
GK9636@ATENVIRO
kachun28 發表於 2006-3-20 22:33 | 顯示全部樓層
原帖由 68A 於 2006-3-20 22:02 發表
AVBW唔係加過海線...
咁都係得3字頭果條可以3線得益ja wor...
不過我既資料可能已經out左...

好啦,到AVW,
60X,69x,機會大啦,本身有AVW

如果好似之前咁成日換車既話,我估 60X 機會大D~
superbus 發表於 2006-3-20 23:21 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2006-3-20 21:22 發表
4‧當中一線變動,變相三線齊變更

46X ? 960 ?
 樓主| hka148 發表於 2006-3-20 23:38 | 顯示全部樓層
原帖由 Eddie 於 2006-3-20 21:25 發表

AVW同AVBW未必算同一車型
AVBW同AVD就可能算同一車型

1. 905 -  唔會係過海即唔係呢條...
2. 42C - 斷估都唔會益葵青線...
3. 30X - 得呢條較有可能...
 樓主| hka148 發表於 2006-3-21 00:03 | 顯示全部樓層
另問點解今日會有架AVBW(MC2533)行960,唔通佢又調左廠??
KE7782 發表於 2006-3-21 00:14 | 顯示全部樓層

原帖由 hka148 於 2006-3-21 00:03 發表
另問點解今日會有架AVBW(MC2533)行960,唔通佢又調左廠??

是否行S10字軌?L廠有車行960
KE7782@27
 樓主| hka148 發表於 2006-3-21 00:16 | 顯示全部樓層
原帖由 KE7782 於 2006-3-21 00:14 發表

是否行S10字軌?L廠有車行960

特見版寫係S10....
chan6723 發表於 2006-3-21 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 kokchun 於 2006-3-20 21:44 發表
加AVBW會唔會係一條無金既線>?

至於果3部AVW..點解無人覺係69X入呢>?

話明爆大冷,掛 69X 就唔係爆冷啦!

如果唔係話一條線落 AVW 就會令三條線受惠,
我會估 270A…
呢條夠冷掛?又「連接」到大埔喎…
不過我諗黎諗去都諗唔到 270A 仲有咩線要柯打…

批 AVBW 掛 30X,代哂 AV 同 JP1528 都算合理,
但康師傅又話有 ATE 甩出黎喎…
教導子女遠離益童
60M 發表於 2006-3-21 00:55 | 顯示全部樓層

原帖由 chan6723 於 2006-3-21 00:44 發表

話明爆大冷,掛 69X 就唔係爆冷啦!

如果唔係話一條線落 AVW 就會令三條線受惠,
我會估 270A…
呢條夠冷掛?又「連接」到大埔喎…
不過我諗黎諗去都諗唔到 270A 仲有咩線要柯打…

批 AVBW 掛 30X, ...

1528早就應該走啦

....甩出去後備順便落左個廣告佢

換晒ATR + ATE就似喇 > S3V, AV, AVBW(?)

不過如果30X換車係4線受惠播

因為要柯打3條線