hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2F 調整班次
開啟左側

[服務調整] 2F 調整班次

cong 發表於 2013-5-7 00:18 | 顯示全部樓層

ricky619 發表於 2013-5-7 02:39 | 顯示全部樓層
原帖由 3av188 於 2013-5-6 09:00 發表

係唔係轉左班次就唔會咁顯示班次先?
寫10-20分鐘,我點知幾時係定點20幾時定點10分鐘?
你研究一下呢款乳豬紙,係唔係俾小左資訊乘客先啦

1A 轉定點班次後, 呢類乳豬紙都只係一個 6-10.
不過42 只有四行的時間表, 呢類乳豬紙又有分番四行,
我諗你投訴kmb, 佢都會教你用QR Code去睇時間表....

冇得手機上網既人(尤其係長者)就自求多福了.
dydx 發表於 2013-5-7 11:45 | 顯示全部樓層
原帖由 NEDVED 於 2013-5-6 17:02 發表
最弊定點時間都唔岩時間出車呢...
琴日第一日改,我見佢星期日時間11:35之後係15分鐘一班,
咁我就12:05分去到疏華街等諗住搭12:10慈北開個班,
一去到個站就岩岩走左架,估計係11:55個班黎,
5分鐘後(12:10)就有架都普ATS埋站 ...

慈北唔係開05,20,35,50咩?

12:10到毓華街
計番即係總站開出後五分鐘,非常正路

走咗嗰班車反而唔正常...

FT7052 發表於 2013-5-8 13:24 | 顯示全部樓層

改動後係咪cut左兩架車?
FREEDOMSTRIK 發表於 2013-5-8 14:20 | 顯示全部樓層
原帖由 FT7052 於 2013-5-8 13:24 發表
改動後係咪cut左兩架車?

cut左一架....
理☆得你 三分已袋
ME9661 發表於 2013-5-8 19:52 | 顯示全部樓層
原帖由 FREEDOMSTRIK 於 2013-5-8 14:20 發表

cut左一架....

咁2f而家幾多正.蛇?
FREEDOMSTRIK 發表於 2013-5-8 20:00 | 顯示全部樓層

DEL

理☆得你 三分已袋
FT7052 發表於 2013-5-8 20:54 | 顯示全部樓層
原帖由 FREEDOMSTRIK 於 2013-5-8 08:00 PM 發表

13正

你點數13架出黎?
原本係10正3蛇
之後你又話cut左一架

FREEDOMSTRIK 發表於 2013-5-8 21:10 | 顯示全部樓層
原帖由 FT7052 於 2013-5-8 20:54 發表

你點數13架出黎?
原本係10正3蛇
之後你又話cut左一架

之前數錯OK?
係Cut左架JJ 5929 GL 1612
最後係11正
01 HR 1377
02 JY 4396
03 HL 9044
04 JN 3966
05 HT 6709
06 JY 3693
07 HT 408
08 JN 2780
50 HR 913
51 GL 1489
52 GR 9491

理☆得你 三分已袋
FT7052 發表於 2013-5-8 21:23 | 顯示全部樓層

原帖由 FREEDOMSTRIK 於 2013-5-8 09:10 PM 發表

之前數錯OK?
係Cut左架JJ 5929
最後係11正

原本13架 你話cut左架JJ5929
又點得出11架....?