hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) [分享]本周收獲 (12/7 update)
開啟左側

[分享]本周收獲 (12/7 update)

樓主| mc_ruby 發表於 2013-7-12 19:51 | 顯示全部樓層

原帖由 2353 於 2013-7-12 19:42 發表

個老闆話個到太多野未掘, 所以掘到乜就有乜據今日所見就暫時見吾到有, 但另外好似有堆書賣 ...

其實ML呢,,,老闆琴晚已經掘到出黎,,,,不過佢話星期6先賣
我因為聽日去唔到佢先提早俾我買
不過得ML1同ML25(新板CMB Hotline廣告),,,,,仲有LV18(舊板CMB Hotline廣告)
不過全部係樣板黎,,所以會同正式板有分別
好似ML1 ge落車門咁係用左4門而唔係2門
"薛"音泄,姓也。"薜"音擘
我愛電躉 發表於 2013-7-12 22:23 | 顯示全部樓層
我買咗ms1,ms2及兩個版本的LW1
DA21 發表於 2013-7-14 03:42 | 顯示全部樓層
今日嘅秩序好亂!啲人一直企在前排,揀完又唔走,後面啲人乜都冇得揀!
最離譜就係,某改車店負責人,扮唔見左袋嘢,混入左去老闆個倉入面,仲扮埋員工幫手分貨收錢!最後仲乘機喺入面揾下有啲咩好嘢!實在很過分! 我留起左袋車都差啲俾佢掃走埋!

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
smal + 1 + 1 扮唔見左袋嘢!!!!!!

查看全部評分

愛人要結婚了,新郎不是葡萄
板田 發表於 2013-7-14 04:06 | 顯示全部樓層

回樓上, 今日成個倉真係亂到九彩, 又熱而焗又多汗臭味, 入去找貨仲慘過過關返大陸.從倉內一位相熟朋友及賓尼先生口中知道並證據確鑿, 果位在土瓜灣巴改店胡先生竟然辦唒野話自己唔見左挑選好既貨, 要求賓尼先生比佢入去倉找回自己的貨, 其實這位胡先生只是入去找好貨比自己並兼且辨野幫人收錢點貨, 咁樣做法仲算公平嗎 ? 好多朋友逼唔入去找貨, 而且又要爭又要搶咁樣, 而人地竟然用唔見貨的藉口, 入去貨倉找好貨比自己. 這個胡先生的行為真是好自私令在場所知道這件事的人不滿, 希望有朋友可以回應一下

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DA21 + 1 + 1 不知廉恥

查看全部評分

9018 發表於 2013-7-14 11:55 | 顯示全部樓層
琴日真係好亂, 前面d人就三四箱搬走, 後面就一架都買唔到, 一個字亂   不過如果今日為左買corgi車可以唔駛去, 因為清晒
橫水渡 ~ 名河
GR614 發表於 2013-7-14 13:28 | 顯示全部樓層
原帖由 9018 於 2013-7-14 11:55 發表
琴日真係好亂, 前面d人就三四箱搬走, 後面就一架都買唔到, 一個字亂   不過如果今日為左買corgi車可以唔駛去, 因為清晒

前面D人拎左車又唔走,後面D人得個望字,老細又淨係好開心咁問人要唔要,完全無理過其他人,我企左十分鐘就決定走人算數,去黎完全徙車錢
セブンアイランド大漁
9018 發表於 2013-7-14 19:33 | 顯示全部樓層

原帖由
GR614
於 2013-7-14 13:28 發表

前面D人拎左車又唔走,後面D人得個望字,老細又淨係好開心咁問人要唔要,完全無理過其他人,我企左十分鐘就決定走人算數,去黎完全徙車錢

頭批顧客有部份真係好自私, 三五成群攔住個櫃位一開箱就起勢搶, 後面就乜都無得買, 仲要死都唔走, 攪到迫到無倫...
仲要有部份人叫人唔好迫, 其實後面都唔想, 係前面死都唔走, 攪到後面睇又睇唔到, 買又買唔到
而家有部份巴迷素質真係好低劣好自私

PS:鋪入面又迫又臭汗味, 我都迫到好快走人
橫水渡 ~ 名河
bonopun 發表於 2013-7-16 20:40 | 顯示全部樓層
今日上過柴灣,老板話星期三,今個星期六及下星期六日都會開,今個星期六仲會有香港車買

樓主| mc_ruby 發表於 2013-7-16 23:06 | 顯示全部樓層
原帖由 bonopun 於 2013-7-16 20:40 發表
今日上過柴灣,老板話星期三,今個星期六及下星期六日都會開,今個星期六仲會有香港車買

聞說只開多4日ja
17/7, 20/7, 27/7同28/7
其他日子要準備入貨櫃出貨
"薛"音泄,姓也。"薜"音擘
Qoo 發表於 2013-7-21 13:47 | 顯示全部樓層

上週六、上週二及本週六去了三次,共有以下收獲
" border="0">
上週六很混亂,很早到,不過買不到2200、KCR Olympian 及其他版友提及的車,到近530pm Benny突然找到一箱香港車,買了以下2台+EFE+一副Tomy*(不過Tomy cola 又買不到)。其實還有一些國內機車,Corgi飛機,不過沒興趣。新渡輪又搶不到.....

不過2282有谷模情況出現

站長室是星期二收獲,星期二主要見英國車,如Metroline Olympian及ABC車。Benny知道我住很遠,恩淮我買一台2200

然後送幾個站長室及垃圾埇
Benny很公平,因為2200星期二尚有2箱,所以淮買一台,其他如都普Cityflyer祗有6台,所以要20/7才開賣
14/7他贈送了幾台10元車跟一台紀念車

昨天,秩序良好,每人限購兩台,一放工立刻排隊。本以為又要搶購,但很快買完,最想買的Dart、Cityflyer及創英蘭肯定沒有了,沒想到在一堆車中見到一台Dart,便隨口一問他賣不賣,他問我再回不回來。我承諾不回,他竟送了給我。可能之後還有其他Dart、香港車,但承諾了不回去,就提早收工。

總體來說,QC可以,會有一些起泡,盒面好大塵,B10m車都係(奇怪﹖)。雖然中古車為主,但50元一台,真超值。Benny又半買半送,好像朋友交流。感覺上,上星期六Benny賣得很開心,賣之餘很多分享。之後週二好像沒有之前開心。無論如何,感謝他開倉,讓我這些真正窮巴迷能夠儲一下模型