hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2013-2014年巴士路線發展計劃進展
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2013-2014年巴士路線發展計劃進展

adv_106 發表於 2013-8-17 15:09 | 顯示全部樓層

原帖由 張偉沖 於 2013-8-17 12:57 發表

SSP 根本無意見, 係大角咀姓黃那條友, 麻麻煩煩, 係度攪攪震.

30X/33A/41A都唔係密車,63X仲要係30分鐘一班車,根本不會對大角咀居民有咩影響,看來果邊D山頭主義都好勁下
KC3555 發表於 2013-8-17 16:01 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL100 於 2013-8-17 11:48 發表

不過41本來都係跟41A行三幹,回程唔經大角咀道的西廊喎……

而家局長話只要重組方案合理的話,就算有反對都會照做。
講真,我諗41A/44就係呢個原因都可以照做。

至於30X、33A、41,尤其後兩者,本身總站區聲音都幾大,而且又 ...

事關上區議會反對嗰份文件淨係提30X, 33A同41,巴士公司側側膊將41A同63X偷天換日去做。

政府從善如流:皆因12日簽名運動有70人反對(每日不足6人簽名)。
正如張偉沖兄講,呢個人真係阻頭阻勢:70人力量推垮3條路線。
詳見以下網址:
http://www.districtcouncils.gov.hk/ytm/doc/tc/committee_meetings_doc/TTC/2013/YTM_TTC_2013_31_TC.pdf

七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
284 發表於 2013-8-17 16:07 | 顯示全部樓層
99/299重組拖到而家都未做
吸唔到暑假d客
KC3555 發表於 2013-8-17 16:12 | 顯示全部樓層

原帖由 284 於 2013-8-17 16:07 發表
99/299重組拖到而家都未做
吸唔到暑假d客

歷史以來西貢郊遊客唔係喺暑假來吸,
而係喺秋高氣爽來吸。
暑假係吸海灘同過境客的。
LAK2 發表於 2013-8-17 16:19 | 顯示全部樓層
原帖由 KC3555 於 17-8-2013 04:12 PM 發表

而係喺秋高氣爽來吸。

請於暑期假日親臨西貢碼頭欣賞陸沉盛況
並可到鄰近超市視察蒸餾水售罄實錄
KC3555 發表於 2013-8-17 16:37 | 顯示全部樓層
原帖由 LAK2 於 2013-8-17 16:19 發表

請於暑期假日親臨西貢碼頭欣賞陸沉盛況
並可到鄰近超市視察蒸餾水售罄實錄

我係講歷史以來,唔係講近來實況,
我係講九巴迂腐,唔係反對引文。
BlackBird 發表於 2013-8-17 17:00 | 顯示全部樓層

無e34既?e34唔係會變做e34a同e34b咩?
行山友 發表於 2013-8-17 17:18 | 顯示全部樓層
有梨木樹象山團體反對32B, 36合併搞簽名運動, 不過已經通過左唔知有冇得反對
不實行呢
284 發表於 2013-8-17 17:38 | 顯示全部樓層
原帖由 KC3555 於 2013-8-17 16:12 發表

而係喺秋高氣爽來吸。

西貢唔係海係乜野?

秋天適宜去西貢 唔代表暑假唔會更多人
284 發表於 2013-8-17 17:43 | 顯示全部樓層

原帖由 行山友 於 2013-8-17 17:18 發表
有梨木樹象山團體反對32B, 36合併搞簽名運動, 不過已經通過左唔知有冇得反對
不實行呢

條新線兜到七彩 好難唔嘈
換轉將軍澳開條咁既線 一早有人絕食