hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) E200 & E500MMC @ K51
返回列表 發新帖
開啟左側

E200 & E500MMC @ K51

樓主| nr5800 發表於 2013-10-5 10:52 | 顯示全部樓層

原帖由 dicksonboy 於 2013-10-5 00:34 發表

又要怕濕身又要落雨影相
正宗又要威又要戴頭盔
爆趣嚮呢度
即係由始至終閣下都係覺得遠離水氹係等於怕濕身, right?
如果有個人好似你咁諗, 係要影相影到成身濕哂然後覺得自己好偉大咁, 我會覺得佢相當智障
GR1473 發表於 2013-10-5 12:42 | 顯示全部樓層
sea1986 發表於 2013-10-5 14:02 | 顯示全部樓層
原帖由 PE7937 於 2013-10-5 10:05 發表

反而哩2個例子一早已經有個界線
大火係指大圍,埔火指大埔墟
元西係元朗西,元朗西鐵站多數係用元朗站/元鐵
雖然我初初都睇唔明

好似從來冇人有定左大火指大圍、埔火指大埔墟喎
元朗站都仲會明
元鐵呢啲簡稱簡直簡到過份
貶低香港人,擁抱強國人,可悲
dicksonboy 發表於 2013-10-6 00:49 | 顯示全部樓層

原帖由 nr5800 於 2013-10-5 10:52 發表
即係由始至終閣下都係覺得遠離水氹係等於怕濕身, right?
如果有個人好似你咁諗, 係要影相影到成身濕哂然後覺得自己好偉大咁, 我會覺得佢相當智障

即係由始至終閣下都係覺得落雨天得水氹會令你濕身, right?
如果有個人好似你咁諗, 係要落雨天影相影到食晒欄然後覺得自己好偉大咁, 我會覺得佢相當智障

我智障唔緊要呀,我擔心你呢類正常人士為左影巴士影到加入埋智障人士陣營就無謂喇 ;P ;P ;P

Idiotism is idiots being idiotic
 樓主| nr5800 發表於 2013-10-6 03:32 | 顯示全部樓層
原帖由 dicksonboy 於 2013-10-6 00:49 發表

即係由始至終閣下都係覺得落雨天得水氹會令你濕身, right?
如果有個人好似你咁諗, 係要落雨天影相影到食晒欄然後覺得自己好偉大咁, 我會覺得佢相當智障

我智障唔緊要呀,我擔心你呢類正常人士為左影巴士影到加入 ...

你見到張相有雨咩, 都幾乎停雨啦, 當然得水氹會令我濕身, 我影完相放出黎駛迎合你口味?
擔心咁多做咩吖, 你擔心下你仲想回我幾多次文好過喇, 我求其影左兩張劣相擺上黎, 閣下就連日來多次對小弟作出多項假設, 係得你話我怕濕要威, 見你日日無中生有死雞撐飯蓋, 我就黎俾你笑死, 我係咪要多謝你每日提供笑話?
pcckw 發表於 2013-10-6 09:34 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2013-10-5 14:02 發表

好似從來冇人有定左大火指大圍、埔火指大埔墟喎
元朗站都仲會明
元鐵呢啲簡稱簡直簡到過份

還有一個經典,「藍地」。
究竟是藍田(地)鐵路站還是位於屯門的藍地呢?
dicksonboy 發表於 2013-10-6 12:34 | 顯示全部樓層

原帖由 nr5800 於 2013-10-6 03:32 發表

你見到張相有雨咩, 都幾乎停雨啦, 當然得水氹會令我濕身, 我影完相放出黎駛迎合你口味?
擔心咁多做咩吖, 你擔心下你仲想回我幾多次文好過喇, 我求其影左兩張劣相擺上黎, 閣下就連日來多次對小弟作出多項假設, 係得 ...

我講既都係由你張相睇到客觀事實,何來假設
1)食欄
2)落雨影相

至於又要威又要戴頭盔,只係針對行為,並非針對你本人

反觀閣下就提出大量假設
1)我智障(雖然你可能正確,不過嚮被正式診斷前,呢個係一項假設)
2)水氹有機會濺濕你(水氹有大有細,不一定有水氹就令你濕身,
況且要根據車輛車輪大小,走位,速度等其他外在因素而定,所以水氹會濺濕你係一項假設)
3)幾乎停雨(除非你係天文台,否則一般人好少預測天氣既能力,何況有都係一種預測,只係一項假設)

呢度係一個討論板,你貼得相就預左會有人講,
如果你喜歡孤芳自賞,或者唔喜歡被人討論,你可能去錯地方
將同一道理應用:我點解要擔心要回你幾多文?
何況有人為我上大號時提供免費娛樂

Idiotism is idiots being idiotic
edhong 發表於 2013-10-7 23:48 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
dicksonboy 發表於 2013-10-8 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2013-10-7 23:48 發表

係你去錯地方吧, 香港有FU/ FV牌車, iTalk有7塊星, 朋友你想想我講什麼吧

FU/FV 車牌應該係駐港機構既車,本身係neutral 既
當然一定有有料到既人,亦有肥田料既人
一般兩下省手就見真章架喇
同樣道理可以apply 七粒星身上
你又考慮考慮我講什麼吧