hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 巴士舊文庫 2013年11月未/新出牌巴士消息
開啟左側

2013年11月未/新出牌巴士消息

edhong 發表於 2013-11-9 21:14 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
GP5737 發表於 2013-11-9 23:03 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2013-11-9 20:43 發表

除左魚蛋論,仲有一個論調,我有既一定要公開,要干涉你點出
或者當你有機會(唔排除人地一早有喇),可能又係咁唔「大方」囉

衰D一句,收到既,講同唔講,點講既選擇權在於有資料既人士手中
唔一定話D野值錢定點,最慘係,講太白又會 ...

既然咁 不如唔好講算啦反正堅料要知既遲早都會知

與其要諗點樣散料
不如積極安排 E50D 多啲行下 282 咁 做下節目預告,就好似今日咁
又或者諗下 282 283 全線直梯
起碼乘客可以受下惠嘛

唉,巴士料又食唔到飽肚 更談何甚麼免費餐
我就無乜興趣知啲乜
只係下下拍枱乜拍枱乜 有啲煩

edhong 發表於 2013-11-9 23:35 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
680X 發表於 2013-11-9 23:40 | 顯示全部樓層

原帖由 LF5502 於 2013-11-9 12:23 發表
我無講全部都去哂某車廠 wo.....

我只係話坊間盛傳編左路線,但好似有改動咁 wo.......

樓上講左話換車既過海線當日係首批加膠牌金既過海線,加上宜家批A10U又係比高客量既線,又有師兄講左4條當年首批加膠牌金既過海線,其實已經有好明顯既答案
petcity 發表於 2013-11-10 08:44 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
680X 發表於 2013-11-10 08:53 | 顯示全部樓層
聞說巡迴演出呢4架將屬其埔廠旺區線掛牌
原帖由 petcity 於 2013-11-10 08:44 發表

算喇,當佢話仲咩批未上牌新車日日巡遊沙田
佢自己咪一樣追批新車做其他大埔線,我自己批新車
真係冇咩存貨,屋企樓下當然有時間會影下,我好簡單
車唔一定新同直,準時舒服就OK喇

btw,有時,真係有料都冇講,冇講過又點知我地有 ...
NV3927 發表於 2013-11-10 20:55 | 顯示全部樓層

原帖由 680X 於 2013-11-10 08:53 發表
聞說巡迴演出呢4架將屬其埔廠旺區線掛牌

72 ?
680X 發表於 2013-11-10 21:04 | 顯示全部樓層
原帖由 NV3927 於 2013-11-10 20:55 發表

72 ?
No,有關路線終點站係尖沙咀
petcity 發表於 2013-11-10 21:16 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
680X 發表於 2013-11-10 21:28 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2013-11-10 21:16 發表

都一段時間前,有聽聞過其中一條有考慮係北區線
總之,我未聽過大廠呢邊有線用新車,不過如果落
善用載客量,城隧線較傳統個幾條線王仲值得落 ...
聽聞今次涉及更換掛牌車的某2條大廠線乃是換ATENU地震前凑,不過要等埔廠換完先,至於我講緊邊2條大廠線,自己諗下啦